Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Senaat VS stemt unaniem voor historische coronawet van 2 biljoen

Senaat VS stemt unaniem voor historische coronawet van 2 biljoen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse Senaat heeft donderdag unaniem ingestemd met een steunpakket van twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. De wet moet vrijdag nog langs het Huis van Afgevaardigden maar de minister van Financiën Steven Mnuchin verwacht dat de wet ook daar zal worden aangenomen.

President Trump zei eerder al de wet direct te ondertekenen zodra die door het Congres is geloodst.

Uit het pakket worden belastingverlichtingen, leningen en compensaties voor getroffen ondernemingen betaald. Ook wordt meer dan 100 miljard dollar in de gezondheidszorg geïnvesteerd. Een belangrijk onderdeel is het gratis beschikbaar stellen van virustests. Eerder moesten mensen die niet verzekerd waren de kosten zelf betalen, die in sommige gevallen konden oplopen tot enkele duizenden euro's.

Het plan moet de grootschalige economische schade als gevolg van het coronavirus verlichten. Economen waarschuwden eerder al dat de werkeloosheid in de Verenigde Staten kan oplopen tot 30 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Brussel: Europa tot 15 mei dicht voor niet-EU-burgers

BRUSSEL (ANP) - Reizigers van buiten de EU moet tot 15 mei de toegang tot Europa worden ontzegd tenzij hun trip essentieel is, stelt de Europese Commissie voor. Omdat de coronacrisis nog niet onder controle is, wil Brussel het inreisverbod met een maand verlengen. Het zijn de lidstaten die hierover beslissen.

4 minuten geleden
Bernie Sanders stopt, Joe Biden enige kandidaat Democraten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Bernie Sanders is uit de race gestapt bij de Democraten voor het presidentschap van de VS. Hij maakte dat woensdag bekend in een verklaring.

18 minuten geleden
Chauffeur erkent schuld na vondst dode Vietnamezen

LONDEN (ANP/RTR) - Een Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur heeft zich schuldig verklaard aan 39 aanklachten van onder andere moord in verband met de vondst vorig jaar van dode migranten in een container in Engeland. Een tweede chauffeur verklaarde zichzelf woensdag tijdens de gerechtelijke hoorzitting niet schuldig.

58 minuten geleden
Afghanistan begint met vrijlating leden Taliban

KABUL (ANP/DPA) - De Afghaanse regering is na een maand tegenstribbelen begonnen met de vrijlating van leden van de Taliban. Honderd Taliban zijn volgens een regeringswoordvoerder uit een gevangenis ten noorden van de hoofdstad Kabul vrijgelaten. Er zijn geen prominenten van de extremistische beweging bij.

1 uur geleden
Onderzoek: Syrische luchtmacht voerde gifgasaanvallen uit

DEN HAAG (ANP) - De Syrische luchtmacht zat achter meerdere gifgasaanvallen in het land waarbij tientallen slachtoffers vielen. Dat concluderen onderzoekers van de internationale organisatie voor het verbod op chemische wapens (OPCW) in Den Haag.

1 uur geleden
Italië weert schepen met migranten tijdens coronacrisis

ROME (ANP/RTR) - Schepen met geredde migranten aan boord mogen gedurende de coronacrisis niet in Italiaanse havens aanmeren. De Italiaanse regering zegt dat de havens geen veilige plaats zijn voor vluchtelingen.

1 uur geleden
'India overweegt versoepeling lockdown'

NEW DELHI (ANP/RTR) - De Indiase autoriteiten overwegen de strenge lockdown op sommige plaatsen in het land te versoepelen. Coronabrandhaarden moeten wel hermetisch worden afgesloten, zeggen functionarissen.

2 uur geleden