Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Selectie voetbalclub Hertha in quarantaine na coronageval

Selectie voetbalclub Hertha in quarantaine na coronageval

BERLIJN (ANP) - Spelers en staf van de Duitse voetbalclub Hertha BSC moeten veertien dagen in quarantaine. Dat besluit volgde nadat een van de spelers positief was getest op het coronavirus. Hertha, waarvoor de Nederlanders Karim Rekik, Daishawn Redan en Javairô Dilrosun uitkomen, wilde juist dinsdag weer een groepstraining afwerken.

"De betreffende speler had de bewuste klachten waarop we hem al hadden gescheiden van de groep. Een test op het virus leverde vervolgens een positief resultaat op", vertelde teamarts Uli Schleicher. "Alle spelers en de leden van het kader moeten nu twee weken thuis blijven, wat ook een individueel trainingsprogramma buitenshuis uitsluit. We wachten nu af of er nog meer gevallen volgen. Daarvan zijn we afhankelijk om een tijdstip te kunnen bepalen wanneer we weer als groep aan de slag kunnen."

Bij de Italiaanse voetbalclub Juventus gingen nog eens tien speelsters van het hoogste vrouwenteam in vrijwillige quarantaine. Het gaat om internationals die tijdens hun trip naar Portugal voor de Algarve Cup mogelijk in contact zijn geweest met een persoon die nu de ziekte Covid-19 heeft. Bij Juventus bleven eerder al 121 mensen, onder wie een aantal spelers, thuis nadat bij de speler Daniele Rugani besmetting met het coronavirus was geconstateerd. Verdediger Matthijs de Ligt deed in een korte videoboodschap een oproep geld te doneren voor de Italiaanse zorgsector.

Meer uit Voetbal

Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch neemt afscheid van zijn vijf Amerikaanse aandeelhouders. De nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie had al langer problemen met de investeerders, die in 2021 instapten toen de club het financieel moeilijk had. Omdat Den Bosch niet het vertrouwen had dat de situatie zou verbeteren, was de club al op zoek naar een oplossing.

1 uur geleden
Verdediger Horemans verlaat Excelsior en tekent bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Siebe Horemans verruilt Excelsior na dit seizoen transfervrij voor FC Utrecht. Dat hebben de Rotterdammers bekendgemaakt. De 25-jarige verdediger tekent voor drie seizoenen in de Domstad. Bij Excelsior is de Belg nu bezig aan zijn zesde seizoen.

1 uur geleden
Ajax verlaat Champions League volgens Grant 'met opgeheven hoofd'

LONDEN (ANP) - Ajax verlaat de Champions League met opgeheven hoofd door de 1-1 bij Chelsea, vindt doelpuntenmaakster Chasity Grant. "We hebben best goed gespeeld en hebben laten zien dat we hebben geleerd van vorige week. Dat was een van de doelen", aldus de voor Oranje opgeroepen aanvalster, die daarmee ook nog even terugkeek op de 3-0-thuisnederlaag uit het heenduel van de kwartfinales.

12 uur geleden
Ajax-vrouwen verrichten geen wonder bij Chelsea en liggen uit CL

LONDEN (ANP) - Het verrassend lange Champions League-seizoen van de voetbalsters van Ajax zit er definitief op. Na de 3-0-thuisnederlaag tegen Chelsea van vorige week leek het bereiken van de halve finales al een onmogelijke opgave, en dat bleek op Stamford Bridge ook het geval. De Amsterdammers hadden tegen het op meerdere plekken gewijzigde Chelsea wel kansen op de zege, maar de return eindigde in een gelijkspel: 1-1.

12 uur geleden
Voetbalsters Van de Donk en Egurrola met Lyon naar halve finale CL

LYON (ANP) - De voetbalsters van Olympique Lyon zijn ten koste van Benfica doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League. De ploeg van Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola won de return in Frankrijk met 4-1. Het eerste duel in Portugal was geëindigd in een 2-1-zege voor de Franse recordwinnaar van de Champions League.

14 uur geleden
Spaans Openbaar Ministerie wil 2,5 jaar celstraf voor Rubiales

MADRID (ANP/AFP) - Het Openbaar Ministerie in Spanje eist 2,5 jaar gevangenisstraf voor Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, voor de veelbesproken zoen tijdens het WK voetbal voor vrouwen. De aanklager wil tevens dat Rubiales, die is beschuldigd van aanranding, 100.000 euro schadevergoeding betaalt aan de Spaanse wereldkampioen Jennifer Hermoso, meldt persbureau AFP.

19 uur geleden
FC Den Bosch ziet technisch manager Sajjad terugkeren naar Engeland

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch heeft afscheid genomen van technisch manager Yousuf Sajjad. Dat meldt de voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie op de website. De 31-jarige Brit was ruim een jaar werkzaam bij de club die momenteel voorlaatste staat in de eerste divisie. Hij vertrekt om persoonlijke redenen.

22 uur geleden