Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Selectie is voor tennisster De Vroome al overwinning op zich

Selectie is voor tennisster De Vroome al overwinning op zich

DEN HAAG (ANP) - Tennisster Indy de Vroome, 23 jaar oud pas, speelde ruim twee jaar geen enkele wedstrijd omdat ze geveld werd door de ziekte van Lyme. Een toekomst in het tennis leek twijfelachtig, maar na een knappe opleving in 2019 staat ze bijna in de top 200. Haar selectie voor de Fed Cup-ontmoeting met Wit-Rusland is een overwinning op zich.

Ruim vijf jaar geleden, in de zomer van 2014, bezette De Vroome plek 177 op de wereldranglijst. Ze was pas 18 jaar oud en een doorbraak leek een kwestie van tijd. Tot die doorbraak kwam het niet en tussen juli 2016 en oktober 2018 werd het angstvallig stil rondom De Vroome, die liefst 27 maanden geen wedstrijd speelde.

Ze besloot zich in te schrijven voor een studie fysiotherapie, maar hoopte nog altijd te kunnen slagen als proftennisster. "Ik heb nooit besloten helemaal te stoppen. Wel heb ik een periode niet getennist omdat ik dacht dat dat beter zou zijn voor het herstel", aldus de Brabantse.

Angst

"In die tijd had ik natuurlijk wel veel angst dat het allemaal nooit meer zou gaan gebeuren. Veel mensen houden voor altijd last van de ziekte van Lyme, vooral als het pas laat wordt geconstateerd. En bij mij was dat het geval, al heb ik nu niet het gevoel dat ik er door belemmerd word."

En dus werkt De Vroome weer een volledig schema af en traint ze weer op volle intensiteit. Dat doet ze vooral in het Belgische Bree, op de tennisacademie van Kim Clijsters. "Volgende week hoop ik weer eens met haar te kunnen trainen", aldus de nummer 203 van de wereld.

Verrassing

"Ik was zeker wel verbaasd dat Clijsters heeft besloten terug te keren. Ze heeft het lange tijd geheim gehouden voor iedereen. Het is erg knap dat ze het weer gaat proberen en er alles aan doet weer fit te worden. Ik hoop dat het maar meevalt."

Alvorens De Vroome terugkeert naar België hoopt ze in Den Haag met Oranje de Fed Cup Finals te bereiken. Ze kreeg van captain Paul Haarhuis de voorkeur boven onder anderen Richèl Hogenkamp, die in het verleden haar waarde heeft bewezen voor Oranje. "De reden was, denk ik, dat ik de afgelopen periode beter heb gepresteerd dan de andere meisjes", aldus De Vroome.

"Ik was wel verrast, want ik ben niet diegene met de hoogste ranking en ik ben nog niet zo lang geleden teruggekeerd. In eerste instantie zie ik het gewoon als een goede trainingsweek, want ik hoop natuurlijk dat Kiki Bertens en Arantxa Rus kunnen spelen. Maar uiteindelijk wil ik laten zien dat ik er klaar voor ben en mezelf laten zien."

Meer uit Sport

Tennisser Auger-Aliassime strandt in derde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Félix Auger-Aliassime is in de derde ronde van het masterstoernooi van Miami uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Canadees verloor in twee sets van de Argentijn Francisco Cerundolo: 6-2 7-5.

8 uur geleden
Wielerbond KNWU boos op politie om nieuwe regels motorbegeleiding

ARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU vreest dat dit jaar een aantal koersen niet kan doorgaan omdat er door de politie wijzigingen zijn aangebracht in de werkwijze. Bij veel wielerwedstrijden zijn motoragenten nodig om het verkeer te regelen. Vanwege een tekort mochten de afgelopen jaren ook motoragenten met een zogenoemde C1-opleiding worden ingezet, die niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van koersen. Nu dat - volgens de KNWU plotseling - verboden is, dreigen rigoureuze aanpassingen van de wielerkalender.

17 uur geleden
IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijndossier' voor Spelen 2024

LAUSANNE (ANP) - Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert dinsdag in Lausanne over het grootste 'hoofdpijndossier' in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Belarus volgend jaar onder neutrale vlag meedoen, terwijl de oorlog in Oekraïne nog steeds voortduurt? Dat is de vraag die voor heel wat verdeeldheid in de sportwereld zorgt.

18 uur geleden
Poolse regering tegen deelname Russen aan Spelen

WARSCHAU (ANP) - Sporters uit Rusland en Belarus moeten worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen totdat Rusland zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne. Dat stelt de regering van Polen in reactie op de plannen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om atleten uit beide landen onder voorwaarden toe te laten in Parijs.

19 uur geleden
Samenwerking Haase en Middelkoop eindigt in tweede ronde Miami

MIAMI (ANP) - De samenwerking tussen de tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop is zondag in Miami ten einde gekomen. Het Nederlandse dubbelduo verloor in de tweede ronde van het masterstoernooi via een matchtiebreak van de Duitser Kevin Krawietz en de Fransman Fabrice Martin: 6-7 (8) 7-6 (4) 10-7. Haase en Middelkoop hadden voor de partij al aangekondigd uit elkaar te gaan.

23 uur geleden
Van de Zandschulp verslaat Ruud en bereikt vierde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft op het masterstoernooi van Miami de vierde ronde bereikt met een overwinning op Casper Ruud, de nummer 4 van de wereld. De Nederlander versloeg de 24-jarige Noor in drie sets (3-6 6-4 6-4) en boekte zo zijn eerste overwinning op een speler uit de top 5 van de mondiale ranglijst. De partij duurde bijna drie uur. Van de Zandschulp gaat nu met de Fin Emil Ruusuvuori strijden om een plek in de kwartfinales in Florida.

1 dag geleden
Turner Schmidt wil op EK teamticket voor WK veiligstellen

ROTTERDAM (ANP) - Turner Casimir Schmidt hoopt dat de Nederlandse turners bij de EK turnen in Antalya aan de 'goede kant van de streep' zullen eindigen. Daarmee doelt de turner van SV PAX Haarlemmermeer op het behalen van een plek bij de top 13 in de landenwedstrijd. De Nederlandse ploeg verzekert zich daarmee namelijk van een teamticket voor de WK van later dit jaar, waar olympische startbewijzen te verdienen zijn.

1 dag geleden