Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Segers wil geen goedkope oplossing voor zorgpersoneel

Segers wil geen goedkope oplossing voor zorgpersoneel

DEN HAAG (ANP) - Gert-Jan Segers van coalitiepartij ChristenUnie wil meer salaris voor zorgpersoneel, maar wil het aangekondigde onderzoek naar de structurele problemen in de zorg eerst afwachten. Hij wil geen "vluggertje" met even snel 1 of 2 procent erbij. Er moet een "duurzame oplossing" komen.

De oppositie wil dat het kabinet nu al met extra geld over de brug komt om de salarissen te verhogen. Het kabinet kondigde op Prinsjesdag een onderzoek aan naar knelpunten in de zorg. Dat rapport ligt bij de volgende kabinetsformatie op tafel en dan moet het worden geregeld, zei Segers tijdens het debat over de begroting van volgend jaar. "Dit is de route naar echte verandering."

Startsalarissen, doorgroeimogelijkheden en andere problemen moeten allemaal worden opgelost, aldus de voorman van de kleinste regeringspartij. En het zorgpersoneel krijgt ook meer geld, benadrukte Segers. Dat komt met een nieuwe cao en een bonus dit jaar en volgend jaar. Voor de bonussen trekt het kabinet meer dan 2 miljard euro uit.

Volgens Lilian Marijnissen (SP) kan het kabinet het zich niet permitteren om de loonsverhoging over de verkiezingen heen te tillen. Veel mensen dreigen de zorg te verlaten als er niet snel iets verandert, zei ze. Een voorstel van GroenLinks om de commissie niet af te wachten maar dit najaar in de Kamer al een oplossing te zoeken, zag Segers niet zitten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Britten die thuisisolatie negeren riskeren hoge boete

LONDEN (ANP) - Britten die niet in thuisquarantaine gaan als ze contact hebben gehad met iemand die besmet is met Covid-19, riskeren een boete van maximaal 10.000 pond (ruim 10.900 euro). Dat heeft premier Boris Johnson zaterdag bekendgemaakt.

1 dag geleden
Ruim 1300 nieuwe Duitse coronabesmettingen

BERLIJN (ANP) - In Duitsland zijn in de afgelopen 24 uur 1345 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er bijna duizend minder dan een dag eerder, toen waren er 2297 nieuwe gevallen. Dat meldt zondag het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
In ziekenhuizen liggen zaterdag 327 coronapatiënten

ROTTERDAM (ANP) - Het afgelopen etmaal zijn 30 patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. In totaal liggen nu 327 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, waarvan 67 op de afdeling intensive care, negen meer dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 dagen geleden
'Driekwart verpleegkundigen tegen verplichting vaccins'

NIEUWEGEIN (ANP) - Verpleegkundigen en verzorgenden willen geen verplichting van het griep- en coronavaccin voor hun beroepsgroep. Onderzoek van vakbond NU'91 toont aan dat ruim driekwart hierop tegen is. Zo'n 35 procent van de zorgmedewerkers overweegt dit najaar een griepvaccin te halen.

2 dagen geleden
De Jonge: ja, dit is de tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Als je kijkt naar het groeiende aantal coronabesmettingen in Nederland, is de tweede golf begonnen. Dat zei minister Hugo de Jonge vrijdag op een ingelaste persconferentie.

3 dagen geleden
Kinderen tot 12 jaar niet meer getest bij milde klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar met milde klachten hoeven niet meer getest te worden op het coronavirus. Dat heeft het kabinet besloten na advies van het OMT, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag.

3 dagen geleden
Rutte: corona ver-van-mijn-bedshow geworden

DEN HAAG (ANP) - Voor veel mensen is het coronavirus sinds het begin van de zomer een ver-van-mijn-bedshow geworden. Toch is het niet goed en verstandig om de regels los te laten, waarschuwde premier Mark Rutte vrijdag op een ingelaste persconferentie.

3 dagen geleden