Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Segers: we dreigen saamhorigheid kwijt te raken

Segers: we dreigen saamhorigheid kwijt te raken

DEN HAAG (ANP) - Het baart ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers zorgen dat de Nederlandse samenleving polariseert en de saamhorigheid dreigt kwijt te raken. Volgens hem was deze saamhorigheid "massief" tijdens de eerste fase van de coronacrisis, maar ziet hij dat dat nu afbrokkelt. Toch steunt de meerderheid van het land elkaar nog steeds, meent hij.

Segers vond het mooi dat de koning tijdens de troonrede een 94-jarige veteraan aanhaalde die eerder dit jaar een open brief schreef aan jongere generaties. Die riep hen op betrokken te zijn met de ouderen. Segers vindt dit een "sterk beeld" dat symbool staat voor deze tijd.

De economische steunpakketten vergelijkt Segers met "een verdoving", waarvan hij hoopt dat die pas is uitgewerkt als de economie weer is aangetrokken. Hij vindt het goed dat door die steunpakketten geld beschikbaar is voor omscholing. Niet iedereen zal door corona zijn baan houden. "We zullen het over een andere boeg moeten gooien."

Ook vindt Segers het belangrijk dat de koning racisme aankaartte in de troonrede. "We moeten het hardop blijven zeggen, tot het de wereld uit is", vindt de ChristenUnie-fractievoorzitter.

Meer uit Politiek

Te weinig vrouwen op Volt-lijst en daardoor vallen ook 5 mannen af

DEN HAAG (ANP) - Voor de kandidatenlijst van Volt zijn niet genoeg geschikte vrouwen beschikbaar, en daardoor vallen ook vijf mannen af die kandidaat konden zijn. Volt wil precies evenveel mannen als vrouwen op de lijst, ook wel 'pariteit' genoemd.

1 dag geleden
Optimistische Bontenbal houdt wel van underdogpositie

DEN BOSCH (ANP) - Het CDA is al vaker doodverklaard, zegt lijsttrekker Henri Bontenbal na zijn toespraak tot het partijcongres zaterdag in Den Bosch. Maar de partij komt er weer bovenop, bezweert hij. "Dat gaan we opnieuw laten zien."

1 dag geleden
BBB-lijst definitief: fractiemedewerker naar verkiesbare plek

DEN HAAG (ANP) - De leden van de BBB hebben zaterdag de kandidatenlijst definitief vastgesteld. De opvallendste wijziging is de positie van fractiemedewerker Alexander Hendriks (26). Hij gaat van de 25e naar de veertiende plek en komt daarmee op een verkiesbare plaats. De partij, die zich vooral sterk maakt voor het platteland, staat volgens de laatste I&O-peiling op veertien zetels.

1 dag geleden
Van Lanschot weer Volt-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Reinier van Lanschot is de lijsttrekker voor de Nederlandse tak van Volt bij de Europese verkiezingen in juni volgend jaar. Dat maakte de Volt-lijsttrekker in Spanje Clara Panella Gómez bekend tijdens het Volt-congres in Den Haag.

1 dag geleden
Bontenbal geeft veeg aan rechts en links

DEN BOSCH (ANP) - Met een veeg naar rechts en links heeft de nieuwe CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal op een partijcongres de verkiezingscampagne van zijn partij afgetrapt.

1 dag geleden
Staande ovatie en prijs voor Renske Leijten bij SP-congres

ARNHEM (ANP) - Renske Leijten is na zeventien jaar Kamerlidmaatschap met een staande ovatie ontvangen door het SP-congres en heeft een 'gouden tomaat' opgespeld gekregen. Dat is de hoogste onderscheiding die kan worden uitgereikt door de partij. Leijten stopte afgelopen zomer als Kamerlid en heeft in die functie onder andere een belangrijke rol gespeeld bij het onthullen van de toeslagenaffaire.

1 dag geleden
Yeşilgöz vindt dat niet alleen VVD 'schuld' heeft aan asielcrisis

LEIDEN (ANP) - In alle jaren dat de VVD in het kabinet heeft gezeten, is de asielinstroom niet naar beneden gegaan terwijl de liberalen daar al jaren op aandringen. VVD-lijsttrekker en justitieminister Dilan Yeşilgöz vindt dat dit niet alleen de VVD kan worden verweten. "We hebben altijd in coalities gezeten", zei ze tijdens opnames van het tv-programma College Tour van KRO-NCRV. De deur naar samenwerking met de PVV staat nog steeds op een kier, ondanks de kritiek die zij daarop krijgt.

1 dag geleden