Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Segers: formatie blijft tot laatste moment spannend

Segers: formatie blijft tot laatste moment spannend

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie blijft "tot het laatste moment spannend", verwacht ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. De onderhandelende partijen zijn toe aan "de puntjes op de i, de laatste keuzes", maar daar wordt nog altijd "pittig" over gediscussieerd, zegt hij.

De informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees zeiden maandag dat de partijen graag een coalitieakkoord willen presenteren voor het kerstreces van de Tweede Kamer, dat volgende week begint. Dat lijkt Segers "een realistische inschatting". Ook VVD-onderhandelaar Sophie Hermans hoopt "echt zo snel mogelijk" tot een akkoord te komen. "Maar ik ga me niet ophangen aan een deadline", aldus de secondante van de grootste partij.

Voordat de partijen het akkoord definitief maken, gaat het eerst nog langs de Kamerfracties van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Segers houdt er rekening mee dat ook daarna nog discussies zullen ontstaan. Bij zijn eigen vijfpersoonsfractie zijn gedurende de onderhandelingen "de lijnen kort" geweest, maar hij vraagt zich af dat ook geldt voor de grotere fracties.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Braspenning 1 maand geleden
Segers weer het achterwerk van Rutte likken deze heer en zijn clubje is een aanfluiting en een stel hielelikkers
bung 87 1 maand geleden
B A : als puntje bij paaltje komt tekent hij bij het kruisje. dat 2 g systeem werd ook geboycot door slinkse partijen. maar poluche zit ZO lekker. daar moet alles voor wijken. maar om eerst als een oude roestbak neergezet te worden en dan genadig mee mag doen? ik zou me kapot schamen.
Breen Automotive 1 maand geleden
@Bung, we zullen zien. Tot nu toe houdt CU wel 2G tegen. Dus hoezo geen ruggengraat? En misschien zijn die puntjes op de i wel een breekpunt, kunnen ze weer van vooraf aan beginnen.
bung 87 1 maand geleden
laffe vent--eerst worden uitgekotst door heks kaag en daarna mee mogen doen? ik zou me schamen--maar pluche zet alles opzij. totaal geen ruggegraat.

Meer uit Politiek

Rutte: ook zelf niet voldoende verdiept in kwestie-Sahla

DEN HAAG (ANP) - Minister-president en VVD-leider Mark Rutte maakt ook zichzelf verwijten over de rel rond Soumaya Sahla, die lid was van de extremistische Hofstadgroep en daarna toch een functie kon bekleden binnen de partij. Hij heeft zich "niet voldoende verdiept in de zaak", erkent hij tijdens de persconferentie na afloop van de ministerraad.

16 uur geleden
CU en CDA: wij missen balans in aanpassing abortuswet

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartijen CDA en ChristenUnie vinden dat in de voorgestelde aanpassing van de abortuswet een balans ontbreekt tussen het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw en de rechten van het ongeboren leven. Die balans was er eerder wel, betoogt ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker, omdat er een vaste bedenktijd was van vijf dagen. Die vaste bedenktijd wordt zeer waarschijnlijk aangepast. Coalitiepartijen VVD en D66 hebben samen met GroenLinks en de PvdA een initiatiefwet ingediend die deze termijn flexibel maakt. Een arts spreekt met de vrouw af hoe lang de termijn zal zijn.

1 dag geleden
Yesilgöz en Wilders hadden 'goed gesprek' na tweet over afkomst

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders en justitieminister Dilan Yesilgöz hebben woensdag dan toch gesproken over een tweet van Wilders waarin hij de Turkse afkomst van Yesilgöz hekelt. "Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen", schreef de PVV-leider op 30 december vorig jaar.

1 dag geleden
Minister wil 'beuken uitdelen aan misdaad', maar vraagt geduld

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz hoopt de zware criminaliteit de komende jaren "flinke beuken" uit te delen, maar tempert tegelijk de verwachtingen. Ze zei in de Tweede Kamer dat de georganiseerde misdaad "altijd meer geld zal hebben en altijd meedogenloos zal zijn, en zich niet zal laten afbakenen door de kaders van de rechtsstaat". Bovendien vraagt de aanpak veel werk en vergt die daardoor ook veel tijd.

1 dag geleden
Kabinet geeft dit jaar 20 miljoen noodhulp aan Afghanistan

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt dit jaar 20 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Afghanistan. Dat zei minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) in de Tweede Kamer. De humanitaire situatie is in het land is extreem zorgwekkend, zei ze.

1 dag geleden
Kuipers: mogelijk extra booster na Janssen voor bezoek Duitsland

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers gaat de Gezondheidsraad vragen of mensen die met Janssen gevaccineerd zijn een extra booster kunnen krijgen, zodat zij binnenkort wel welkom zijn in Duitsland. Voor het Janssen-vaccin volstaat een enkele prik voor een volledige vaccinatie, maar in Duitsland zijn één Janssen-prik en een booster niet voldoende voor een coronapas. Daar is in Duitsland een derde vaccinatie voor nodig.

2 dagen geleden
Kabinet kijkt naar verdere afbouw staatsbelang ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat bekijken of het zijn belang in ABN AMRO verder kan afbouwen. Minister Sigrid Kaag van Financiën heeft de NLFI, de stichting die de deelnemingen van de Staat in financiële instellingen beheert, gevraagd te kijken of en hoe het belang in de bank kan worden verkleind. Verdere details kan de minister niet delen, want "dit kan mogelijk nadelige effecten hebben op transacties".

2 dagen geleden