Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Segers (CU) wil 'knokken' als extra jeugdzorggeld nodig blijkt

Segers (CU) wil 'knokken' als extra jeugdzorggeld nodig blijkt

DEN HAAG (ANP) - Als na de hervorming van de jeugdzorg blijkt dat er extra geld nodig is om goede zorg te leveren, wil de ChristenUnie daarvoor "knokken", zei partij-leider Gert-Jan Segers in het slotdebat van de NOS. Maar dan moeten gemeenten en organisaties wel eerst werk maken van die hervormingen, vindt hij.

De gemeenten en het Rijk onderhandelden over de financiering van onder meer de jeugdzorg, maar dat overleg klapte een jaar geleden.

Segers benadrukte dat er nog steeds te veel kinderen zijn die aanspraak maken op jeugdzorg. "Er zijn vormen van marktwerking, vormen van concurrentie die er niet moeten zijn", zei de ChristenUnie-voorman. "Er moet meer worden samengewerkt, het kind moet centraal staan."

Bezuinigingen

Hij vond PvdA-leider Lilianne Ploumen tegenover zich, die zich keert tegen de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet. Het kabinet is volgens haar niet expliciet genoeg over het aan banden leggen van de marktwerking in de jeugdzorg. Segers wierp terug dat het kabinet wel degelijk miljarden investeert in de jeugdzorg, maar dat er alleen ten opzichte van de groeiende trend wordt bezuinigd.

"Als dat nog stééds niet genoeg is, wil ik knokken voor meer geld", zei Segers, leider van een van de coalitiepartijen. Voorwaarde is wel dat de jeugdzorg dan beter is ingericht.

Geen genoegen

Ploumen nam geen genoegen met zijn uitleg. De ChristenUnie-leider kan gewoon aan die knoppen draaien, hield ze hem voor. "Als u het van mij niet wil aannemen dat de bezuiniging van tafel moet, neem het dan aan van de gemeenten, die zo boos op het kabinet zijn dat ze niet meer willen praten. Neem het aan van uw eigen wethouders", zei de PvdA-voorvrouw.

De Eerste Kamer, waar de coalitie geen meerderheid heeft, stemde recent voor een voorstel om de voorgenomen bezuiniging tegen te houden. Wat het kabinet nu gaat doen, is nog niet bekend.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

4 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

5 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

5 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

5 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

5 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

6 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

6 uur geleden