Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Segers (CU) over formatie: er moet nog heel veel gebeuren

Segers (CU) over formatie: er moet nog heel veel gebeuren

DEN HAAG (ANP) - "Er moet nog heel veel gebeuren", zei Gert-Jan Segers (CU) na afloop van de formatieonderhandelingen maandagmiddag. "En daar gaan we mee aan de slag." Hij reageerde daarmee op de vraag of hij optimistisch is over de snelheid van de formatie. De partijleider schoof samen met demissionair premier Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) aan bij de informateurs om verder te praten over de formatie.

Rutte en Segers spraken beiden van een "goede sfeer". Wat er precies is besproken, wilden ze niet zeggen. Maar Segers vond het maandag wel "een goede start". Informateur Johan Remkes (VVD) vond dat de onderhandelaars "een aantal uitstekende discussies" met elkaar hebben gehad. Maar volgens hem is er op punten nog geen overeenstemming gevonden. "Zo snel gaat dat natuurlijk niet." Volgens de informateur zijn er ook nog "achterbannen die iets moeten vinden".

Het was voor het eerst sinds vorige week woensdag dat de partijleiders weer met elkaar en de informateurs om tafel gingen. Donderdag en vrijdag was er alleen overleg tussen de secondanten. Remkes zei vorige week al dat Sophie Hermans (VVD), Rob Jetten (D66), Pieter Heerma (CDA) en Carola Schouten (CU) vaker alleen met elkaar zouden praten, om zo het werk voor te bereiden. Zij begonnen maandagochtend ook met onderling overleg, voorafgaand aan de besprekingen met de partijleiders. Dinsdag overleggen de secondanten weer alleen met elkaar. Daar zitten ook de informateurs Remkes en Wouter Koolmees (D66) bij.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
wat er moet gebeuren?? rutte--kaag--hoekstra EN segers moeten opzouten.
JoMePi 1 maand geleden
Kijk de bende van 4 heeft elkaar weer gevonden . nog even moeilijk doen voor de buhne en dan op oude voet weer verder .De grote vraag is : Hoe maken we het volk wijs dat dit nieuwe politiek is . Daar zullen ze het zeker over hebben

Meer uit Politiek

Rutte: we volgen 100 procent het OMT-advies

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet volgt met de nieuwe coronamaatregelen "100 procent" het jongste advies van het Outbreak Management Team (OMT). Dat zei demissionair premier Mark Rutte vrijdag op de coronapersconferentie.

3 dagen geleden
Rutte hoopt op normale kerst, maar 'absoluut geen garanties'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte "hoopt op een normale kerst", maar kan daarover "absoluut geen garanties" geven. "Het kan langer duren" voordat de vrijdag aangekondigde aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus kunnen worden ingetrokken. Vooralsnog geldt het pakket tot en met 18 december.

3 dagen geleden
Rutte: vanwege naleving maatregelen pas vanaf zondag van kracht

DEN HAAG (ANP) - Dat de aangescherpte coronamaatregelen pas op aanstaande zondag ingaan, heeft te maken met de tijd die nodig is voor de voorbereidingen. Volgens demissionair premier Mark Rutte komt het "de naleving ten goede" als sectoren zoals bijvoorbeeld de horeca tijd hebben om alles in te regelen, zoals het neerzetten van tafels op 1,5 meter afstand en het afzeggen van reserveringen.

3 dagen geleden
Rutte: coronaboodschap komt niet over, reken ik mezelf aan

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte erkent dat de coronaboodschap van het kabinet, met name over het belang van testen en thuisblijven bij klachten, onvoldoende overkomt. "Dat reken ik mezelf aan", zegt hij. Hij vindt ook dat daarvoor excuses op hun plaats zijn.

3 dagen geleden
Kabinet wil 'avondlockdown', mondkapjes op scholen

DEN HAAG (ANP) - Veel zaken zullen de komende tijd hun deuren moeten sluiten vanaf 17.00 uur. Basis- en middelbare scholen blijven open, maar er wordt wel aan aanvullende maatregelen gedacht zoals het dragen van mondkapjes. Met die maatregelen hoopt het kabinet het aantal coronabesmettingen te verminderen, om de zorg uiteindelijk te ontlasten. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door de NOS.

3 dagen geleden
Ouwehand: Rutte toonbeeld van blah blah voor de bühne

DEN HAAG (ANP) - Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand laakt de inzet van demissionair premier Mark Rutte voor een beter klimaatbeleid. Op haar partijcongres gaf ze klimaatactivist Greta Thunberg gelijk, die de wereldleiders verweet dat ze op de VN-klimaattop in Glasgow wel mooie woorden bezigen maar veel minder daadkracht tonen. "Rutte lijkt daar het toonbeeld van. Blah blah voor de bühne."

1 week geleden
ChristenUnie stemt op congres tegen uitbreiding coronapas

DEN HAAG (ANP) - De fractie van de ChristenUnie moet niet instemmen met een uitbreiding van het coronatoegangsbewijs (CTB). Ook zouden er geen maatregelen moeten worden ingevoerd die alleen ongevaccineerden treffen. Dat vindt een meerderheid van de leden van de partij.

1 week geleden