Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Segers: aan het lijntje gehouden over wetsvoorstel prostitutie

Segers: aan het lijntje gehouden over wetsvoorstel prostitutie

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers vindt dat hij en zijn partij door het kabinet aan het lijntje worden gehouden wat het wetsvoorstel voor het verplicht maken van een vergunning voor sekswerkers betreft. Dat zegt hij in het AD. Het wetsvoorstel dat staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) daar vorig jaar oktober over aankondigde, is nog niet in behandeling gebracht in de Tweede Kamer.

In het door de ChristenUnie gewenste wetsvoorstel moet wie in de prostitutie wil werken minstens 21 jaar zijn en een vergunning hebben. "Dit is één van de redenen dat mijn partij meedoet in het kabinet", legt Segers uit. "Ik vind het politiek onbehoorlijk, politiek falen zelfs, dat er nog steeds geen zicht op de wet is. Ik word politiek aan het lijntje gehouden."

Aandringen bij het kabinet heeft volgens de fractievoorzitter nog geen effect gehad. "Ik kan daar zelf wel tegen, maar je laat jaarlijks zesduizend slachtoffers in de steek. De VVD van deze staatssecretaris is van Law and Order, behalve als het om mensenhandel gaat."

Meer uit Binnenland

MOB eist dat provincies vergunningen 40 'piekbelasters' intrekken

NIJMEGEN (ANP) - Provincies moeten de vergunningen intrekken van veertig veehouderijen waarvan duidelijk is dat ze veel stikstof uitstoten die in natuurgebieden terechtkomt, eist milieuorganisatie MOB. De organisatie heeft de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Limburg daar dinsdag over aangeschreven, bevestigt raadsman Valentijn Wösten na berichtgeving door NRC. Dit is de eerste stap in een juridische procedure.

2 uur geleden
Verdachten doden hulpverlener Emmen ook verdacht van overval

ASSEN (ANP) - De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen in januari, worden ook verdacht van andere incidenten. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Zo worden twee van hen verdacht van een gewelddadige overval op de McDonald's in Emmen eerder die maand. Het drietal blijft langer vastzitten.

3 uur geleden
Jumbo roept stollen terug vanwege verkeerd etiket

VEGHEL (ANP) - Jumbo roept per direct een bepaald soort stol terug omdat op dat product een verkeerd etiket zit. Daarop staat niet vermeld dat in de stol de allergenen ei, melk en noten zitten. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen die allergisch zijn voor ei, melk en/of noten.

3 uur geleden
Gemeente Amsterdam gaat TikTok weren op werktelefoons

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil apps als TikTok weren van werktelefoons van ambtenaren. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

3 uur geleden
Gemeente Amsterdam wil af van overlast toeristen: 'Stay Away'

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil af van de overlast van toeristen en begint daarom een campagne: Stay Away. De ontmoedigingscampagne maakt deel uit van het maatregelenpakket dat de gemeenteraad in december aannam.

3 uur geleden
Steeds minder mensen belanden door corona in ziekenhuis

BILTHOVEN (ANP) - De stroom coronapatiënten in de ziekenhuizen neemt verder af. In de afgelopen week zijn 509 mensen vanwege hun besmetting opgenomen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds half februari, vijf weken geleden.

4 uur geleden
Kinderen vinden cocaïne bij basisschool en proeven ervan

TEGELEN (ANP) - Vier kinderen van een basisschool in Tegelen, gemeente Venlo, hebben vorige week een zakje met restjes cocaïne gevonden en er vervolgens van geproefd. Volgens een woordvoerster van de politie vonden ze het zakje met de restjes coke in de struiken net buiten de school. Op school zag een surveillerende medewerker de kinderen ervan proeven, greep in en haalde de politie erbij. De kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht en konden niet veel later in goede gezondheid weer naar huis, bevestigde de woordvoerster van de politie berichtgeving in De Limburger dinsdag.

4 uur geleden