Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schutter schietpartij gayclub begon meteen te schieten

Schutter schietpartij gayclub begon meteen te schieten

COLORADO SPRINGS (ANP) - De dader van de dodelijke schietpartij in een gayclub in de Amerikaanse stad Colorado Springs, de 22-jarige Anderson Lee Aldrich, begon meteen bij binnenkomst met schieten, meldt de politie. Waarom hij de mogelijke aanslag pleegde in de populaire nachtclub voor onder anderen homo's en lesbiennes is nog onduidelijk. Bij de schietpartij in Club Q vielen zeker vijf doden en achttien gewonden.

Dat hadden er nog meer kunnen zijn als twee personen in de club niet als helden hadden opgetreden, concludeert de politie. Het duo overmeesterde de schutter die gewond raakte en werd gearresteerd. Volgens een mededeling van Club Q was het een doelgerichte "haataanval op onze gemeenschap."

"We kunnen geen en we mogen geen haat tolereren", reageerde president Joe Biden op het drama. Hoewel het motief voor de aanval nog niet is vastgesteld, hekelde hij het "vreselijke" geweld tegen de lhbti-gemeenschap de afgelopen tijd, met name tegen transgendervrouwen van kleur. Ook drong Biden weer aan op meer regels voor vuurwapens.

Het bloedbad in de staat Colorado roept herinneringen op aan de radicaalislamitische aanslag op de homoclub Pulse in de Amerikaanse stad Orlando. Bij deze schietpartij in 2016 kwamen 49 mensen om het leven.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

1 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

2 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

4 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

5 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

5 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

6 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

6 uur geleden