Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schutter gayclub aangeklaagd voor moord en haatmisdrijf

Schutter gayclub aangeklaagd voor moord en haatmisdrijf

DENVER (ANP/RTR) - De schutter die in een Amerikaanse gayclub vijf mensen doodschoot, is aangeklaagd voor onder meer moord en haatmisdrijven. De verdachte sloeg vorige maand toe in een populaire nachtclub in Colorado Springs.

De 22-jarige Anderson Lee Aldrich zit vast zonder dat hij op borgsom vrij kan komen. De verdachte beschouwt zichzelf als non-binair (man noch vrouw), lieten zijn advocaten weten. Media speculeren dan ook dat het motief wel eens zelfhaat zou kunnen zijn.

In een kogelvrij vest en met een geweer en een pistool bestormde Aldrich de club. Hij begon meteen om zich heen te schieten. Ruim twintig aanwezigen raakten gewond. Twee personen in de club overmeesterden de schutter, die gewond raakte en werd gearresteerd.

Het bloedbad in de staat Colorado roept herinneringen op aan de radicaalislamitische aanslag op de homoclub Pulse in de Amerikaanse stad Orlando. Bij deze schietpartij in 2016 kwamen 49 mensen om het leven.

Meer uit Buitenland

Ruim 8100 doden in Turkije en Syrië door aardbevingen

ANKARA (ANP/DPA) - Het aantal doden in Turkije en Syrië door de zware aardbevingen van maandag is gestegen tot 8164. In Turkije zijn dinsdag 5894 doden geteld, melden de autoriteiten. In buurland Syrië zijn volgens het ministerie van Gezondheid en hulpverleners zeker 2270 mensen omgekomen.

44 minuten geleden
NYT: agent deelde foto van mishandelde Tyre Nichols

MEMPHIS (ANP) - Een van de politieagenten die in Memphis Tyre Nichols aanhielden en mishandelden, heeft met zeker vijf mensen een foto gedeeld van de zwaar toegetakelde zwarte Amerikaan terwijl die geboeid tegen een politieauto zat. Onder de ontvangers waren twee andere agenten en een burgermedewerker van het politiekorps, schrijft The New York Times op basis van politiedocumenten. Nichols (29) overleed drie dagen na zijn aanhouding.

45 minuten geleden
VS: China wees telefoontje over neergehaalde ballon af

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft zaterdag tevergeefs geprobeerd te bellen met zijn Chinese collega Wei Fenghe, nadat de Amerikaanse luchtmacht de vermoedelijke Chinese spionageballon uit de lucht had geschoten. Een woordvoerder van het Pentagon zei dinsdag dat China niet reageerde op het verzoek voor een telefoongesprek tussen beide ministers.

2 uur geleden
Nederlands reddingsteam haalt 3 mensen levend onder puin vandaan

HILVERSUM (ANP) - Drie mensen zijn in het rampgebied in Turkije levend onder het puin vandaan gehaald door het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR, meldt het reddingsteam.

5 uur geleden
Dodental aardbevingen Turkije en Syrië ruim 7300

ANKARA (ANP/AFP) - In Turkije en Syrië zijn volgens officiële cijfers inmiddels zeker 7300 doden geteld, na de zware aardbevingen maandag. Het gaat om 5434 slachtoffers in Turkije en zeker 1872 in Syrië.

7 uur geleden
Dodental aardbevingen Turkije en Syrië opgelopen tot boven 6000

ANKARA (ANP/AFP) - In Turkije en Syrië zijn 6200 doden geteld na de zware aardbevingen van maandag. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat ervan uit dat dit cijfer nog fors zal stijgen. In Turkije alleen gaat het om 4544 doden en bijna 27.000 gewonden.

9 uur geleden
Eurocommissaris: drugsmaffia even gevaarlijk als terrorisme

ANTWERPEN (ANP) - De georganiseerde misdaad heeft zo'n vlucht genomen dat die inmiddels even gevaarlijk is voor de samenleving als terrorisme, zegt Eurocommissaris Ylva Johansson. De Europese havens en opsporingsdiensten moeten beter samenwerken om de drugsbendes aan te kunnen, zei ze op bezoek in de haven van Antwerpen.

10 uur geleden