Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schutter bloedbad Indianapolis kocht wapens legaal

Schutter bloedbad Indianapolis kocht wapens legaal

INDIANAPOLIS (ANP) - Brandon Hole, de 19-jarige verdachte van het bloedbad in een vestiging van FedEx in het Amerikaanse Indianapolis, heeft de twee semiautomatische wapens waarmee hij acht mensen doodschoot legaal kunnen aanschaffen. Dat maakte politiechef Randal Taylor tijdens een persconferentie bekend, meldt The New York Times. Hole kocht de wapens in juli en in september 2020.

Eerder kwam al naar buiten dat Hole kampte met mentale problemen en in maart 2020 al in aanraking was geweest met de autoriteiten. Zijn moeder had toen de politie gebeld om te waarschuwen voor mogelijke gewelddadige plannen van haar zoon. Agenten namen destijds een geweer in beslag bij de man.

Taylor vermoedt dat de autoriteiten naar aanleiding van dat incident niet naar een rechter zijn gestapt om de man als een potentieel risicogeval te bestempelen. In dat geval kan de rechter besluiten iemand het recht op een wapen voor een bepaalde periode te ontzeggen. De politiechef wist niet zeker of een dergelijke hoorzitting heeft plaatsgevonden. Maar het geweer dat de politie eerder had ingenomen, is nooit teruggegeven. "Ik weet niet waarom we het in ons bezit hielden, maar het is goed dat we dat deden", aldus Taylor.

Hole was oud-werknemer van FedEx en zou in het najaar van 2020 nog hebben gewerkt in de vestiging waar hij donderdagavond (lokale tijd) acht mensen doodschoot voordat hij de hand aan zichzelf sloeg. Meerdere mensen raakten gewond. Onder de slachtoffers zijn meerdere sikhs, die bij de vestiging werkten. Volgens de politie duurde het voorval hooguit enkele minuten en was het al voorbij toen agenten eenmaal ter plaatse waren.

Meer uit Buitenland

Wieken van Parijse theater Moulin Rouge afgevallen

PARIJS (ANP/AFP) - De wieken van de molen op het beroemde cabarettheater Moulin Rouge in Parijs zijn er in de nacht van woensdag op donderdag afgevallen. De wieken kwamen op de Boulevard de Clichy terecht en er is lichte schade aan de gevel veroorzaakt. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend.

10 minuten geleden
Circa 160 grienden gestrand op kust westen Australië

MARYBROOK (ANP/DPA) - In het westen van Australië zijn naar schatting 160 grienden gestrand. Er is een operatie op touw gezet om de dieren te redden. De grienden zijn op of vlak voor een strand beland bij Marybrook, circa 180 kilometer ten zuiden van Perth. Een aantal is snel doodgegaan en er zijn er die stervende zijn.

25 minuten geleden
Blinken: moeten verantwoordelijk omspringen met onenigheid China

SJANGHAI (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en China moeten op een verantwoordelijke manier omspringen met hun meningsverschillen. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken donderdag aan de start van een meerdaags bezoek in China.

3 uur geleden
18 oud-adviseurs Trump aangeklaagd voor geknoei verkiezingen

PHOENIX (ANP/RTR/AFP) - In Arizona zijn achttien oud-adviseurs van Donald Trump aangeklaagd voor het proberen ongedaan maken van de verkiezingsnederlaag van de toenmalige president in 2020. Dat maakte het openbaar ministerie van de staat bekend op woensdag.

4 uur geleden
Hooggerechtshof VS buigt zich over onschendbaarheid Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse hooggerechtshof buigt zich over de vraag of Donald Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. Hoewel het nog de vraag is of Trump kans maakt om de zaak te winnen, lijkt hij wel tijd gekocht te hebben in de zaak rond beschuldigingen dat hij probeerde te knoeien met de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020.

4 uur geleden
Dagjesmensen in Venetië moeten toegangskaartje tonen

VENETIË (ANP/AFP) - Toeristen die een dagje Venetië willen bezoeken, moeten donderdag voor het eerst een toegangskaartje hebben. Het gaat om een proef op de drukste momenten in het jaar. De stad hoopt dat de maatregel helpt om de negatieve gevolgen van de enorme aantallen toeristen die naar Venetië gaan te beperken.

5 uur geleden
Pro-Palestijnse betogingen aan universiteiten in VS breiden uit

AUSTIN (ANP/AFP) - Het aanzwellende protest aan Amerikaanse universiteiten tegen de oorlog van Israël in de Gazastrook is woensdag uitgebreid naar meer onderwijsinstellingen. De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson wil dat de Nationale Garde ingrijpt, zei hij woensdag tijdens een bezoek aan de Columbia University in New York.

5 uur geleden