Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schutter bloedbad Indianapolis kocht wapens legaal

Schutter bloedbad Indianapolis kocht wapens legaal

INDIANAPOLIS (ANP) - Brandon Hole, de 19-jarige verdachte van het bloedbad in een vestiging van FedEx in het Amerikaanse Indianapolis, heeft de twee semiautomatische wapens waarmee hij acht mensen doodschoot legaal kunnen aanschaffen. Dat maakte politiechef Randal Taylor tijdens een persconferentie bekend, meldt The New York Times. Hole kocht de wapens in juli en in september 2020.

Eerder kwam al naar buiten dat Hole kampte met mentale problemen en in maart 2020 al in aanraking was geweest met de autoriteiten. Zijn moeder had toen de politie gebeld om te waarschuwen voor mogelijke gewelddadige plannen van haar zoon. Agenten namen destijds een geweer in beslag bij de man.

Taylor vermoedt dat de autoriteiten naar aanleiding van dat incident niet naar een rechter zijn gestapt om de man als een potentieel risicogeval te bestempelen. In dat geval kan de rechter besluiten iemand het recht op een wapen voor een bepaalde periode te ontzeggen. De politiechef wist niet zeker of een dergelijke hoorzitting heeft plaatsgevonden. Maar het geweer dat de politie eerder had ingenomen, is nooit teruggegeven. "Ik weet niet waarom we het in ons bezit hielden, maar het is goed dat we dat deden", aldus Taylor.

Hole was oud-werknemer van FedEx en zou in het najaar van 2020 nog hebben gewerkt in de vestiging waar hij donderdagavond (lokale tijd) acht mensen doodschoot voordat hij de hand aan zichzelf sloeg. Meerdere mensen raakten gewond. Onder de slachtoffers zijn meerdere sikhs, die bij de vestiging werkten. Volgens de politie duurde het voorval hooguit enkele minuten en was het al voorbij toen agenten eenmaal ter plaatse waren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VS laten weer migranten toe die zorg mogelijk niet kunnen betalen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten laten weer migranten toe die mogelijk een last kunnen gaan vormen voor het zorgsysteem, omdat ze zelf niet genoeg geld hebben om de zorg te betalen. President Joe Biden heeft het besluit van zijn voorganger Donald Trump om die migranten te weren ingetrokken.

11 minuten geleden
Drie raketten vanuit Syrië op Israël geschoten

TEL AVIV (ANP) - Drie raketten zijn vanuit Syrië op buurland Israël geschoten. Volgens het Israëlische leger is één van de raketten in Syrië neergekomen. Er is nog niets gemeld over waar de andere twee terecht zijn gekomen.

1 uur geleden
VS willen de-escalatie in conflict tussen Israël en Palestina

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt er alles aan te doen om het conflict tussen Israël en Palestina te de-escaleren. De woordvoerster van president Joe Biden zei dat ze de regionale contacten willen gebruiken om tot een oplossing van het gewelddadige conflict te komen.

2 uur geleden
Rusland noemt VS en Tsjechië onvriendelijk, minder ambassadestaf

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische regering heeft de Verenigde Staten en Tsjechië vrijdag officieel aangemerkt als onvriendelijke landen. Daardoor is het maximumaantal medewerkers op de ambassade van die landen in Rusland beperkt tot negentien.

4 uur geleden
‘Duitsland bestempelt VK tot risico wegens Indiase coronavariant’

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitsland is van plan het Verenigd Koninkrijk tot risicogebied te verklaren vanwege de extra besmettelijke Indiase variant van het coronavirus die daar de ronde doet. Het besluit kan deze vrijdag al worden genomen, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

5 uur geleden
Libanese betogers dringen Israël binnen

METULAH (ANP) - Een groepje pro-Palestijnse betogers is vanuit Libanon Israël binnengedrongen en weer verjaagd, volgens plaatselijke media. Een groep stookte vuurtjes bij hekken langs de grens en wist vervolgens door een opening in de afrasteringen Israëlisch grondgebied te bereiken. Volgens plaatselijke media is door grenswachten op betogers geschoten en is er een gewond geraakt. De indringers zijn korte tijd later weer naar Libanon teruggegaan.

6 uur geleden
Rechter stopt zaak tegen Italiaanse ex-minister over migranten

CATANIA (ANP/AFP) - Een rechtbank op Sicilië heeft bepaald dat de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, niet terecht hoeft te staan voor de 'ontvoering' van bootmigranten. Aanklagers voerden aanvankelijk tegen Salvini aan dat hij migranten op zee wederrechtelijk vasthield omdat hij een boot met migranten weigerde toe te laten tot Italiaanse havens in afwachting van toezeggingen uit andere Europese landen om ze op te nemen.

8 uur geleden