Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schulting wint 1000 meter bij wereldbekerwedstrijd in Beijing

Schulting wint 1000 meter bij wereldbekerwedstrijd in Beijing

BEIJING (ANP) - Suzanne Schulting heeft bij de start van het wereldbekerseizoen de 1000 meter op haar naam geschreven. De 24-jarige regerend wereldkampioene bleef in de finale in Beijing de Zuid-Koreaanse Kim Ji-Yoo voor. Het brons ging naar de Amerikaanse Kristen Santos.

Xandra Velzeboer wist zich net als Schulting voor de eindstrijd te plaatsen. De 20-jarige shorttrackster moest achter de Italiaanse Arianna Fontana met de vijfde plek genoegen nemen. Selma Poutsma ontbrak in de finale.

Schulting was eerder in het toernooi op de 1500 meter onderuit gegaan. De Friezin liet de 500 meter schieten.

Enige voor Nederland

De medaille van Schulting was de enige voor Nederland op de individuele nummers tijdens het openingsweekeinde. Velzeboer eindigde als vierde op de 500 meter. Yara van Kerkhof en Poutsma bereikten op die afstand de finale niet. Op de 1500 meter deden Velzeboer (16e) en Rianne de Vries (29e) naast Schulting mee voor Nederland.

Bij de mannen was er op de individuele nummers ook geen succes. Niemand wist zich voor de finale te plaatsen. Aan de 500 meter deden Jens van 't Wout, Dylan Hoogerwerf en Melle van 't Wout mee, aan de 1000 meter Itzhak de Laat, Sven Roes en Sjinkie Knegt en aan de 1500 meter De Laat, Jens van 't Wout en Knegt.

Volgende weekeinde is in Nagoya in Japan de tweede wereldbekerwedstrijd. Na de vierde wereldbekerontmoeting, eind november in Dordrecht, is duidelijk met hoeveel shorttrackers Nederland mee mag doen aan de Olympische Spelen in februari in Beijing. De derde wereldbekerwedstrijd is een week eerder in Debrecen in Hongarije.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Tennisbond WTA mijdt China om censuur rond situatie Peng Shuai

BEIJING (ANP) - Tennisbond WTA schrapt de komende toernooien in China en Hongkong. Het bestuur, met voorzitter Steve Simon, heeft dat besloten omdat de Chinezen geen verbetering tonen in de situatie rond speelster Peng Shuai.

1 uur geleden
Viaplay neemt Olav Mol niet mee als commentator Formule 1

AMSTERDAM (ANP) - Olav Mol is niet langer kandidaat om ook vanaf 2022 het commentaar bij de Formule 1-wedstrijden te verzorgen. Streamingdienst Viaplay heeft woensdag onthuld dat het in zee gaat met twee nieuwe commentatoren, namelijk Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. De komst van het duo betekent een voorlopig einde aan de 30-jarige loopbaan van Mol als commentator bij de Grands Prix in de Formule 1.

2 uur geleden
Kamer wil schaatsstadion Thialf met miljoen euro te hulp schieten

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat het demissionaire kabinet eenmalig 1 miljoen euro vrijmaakt voor Thialf in Heerenveen. Daarmee zou het schaatsstadion in elk geval dit seizoen open kunnen blijven zodat de schaatsers zich er kunnen voorbereiden op de Olympische Winterspelen in Beijing begin volgend jaar.

4 uur geleden
Rusland mag volgend jaar weer met meer atleten meedoen

MONTE CARLO (ANP) - In 2022 mogen bij internationale atletiektoernooien meer Russische sporters meedoen dan nu het geval is. Wereldatletiekbond World Athletics meldde woensdag dat het aantal toegestane Russische atleten dat deelneemt onder neutrale vlag wordt verhoogd van tien naar twintig.

4 uur geleden
Vier golfers testen positief op corona in Johannesburg

JOHANNESBURG (ANP) - Vier golfers hebben positief getest op corona, voorafgaand aan de Zuid-Afrika Open in Johannesburg. Onder hen bevindt zich Darren Fichardt, die het evenement al meerdere keren won. Volgens lokale media zijn Teaghan Gauche, Dylan Mostert en Siyanda Mwandla de andere spelers die zijn besmet.

4 uur geleden
Britse tennisster Konta beëindigt carrière

LONDEN (ANP) - De Britse tennisster Johanna Konta (30) heeft haar carrière beëindigd. Ze is de voormalig nummer 4 van de wereld.

9 uur geleden
Wielrenner Nieve terug waar hij ooit begon

MADRID (ANP) - De Spaanse wielrenner Mikel Nieve rijdt volgend jaar bij de ploeg Caja Rural-Seguros. Daarmee keert de 37-jarige Bask terug bij de ploeg waarvoor hij als amateur uitkwam tot hij in 2008 zijn eerste profcontract tekende. Nieve reed dit jaar voor BikeExchange.

10 uur geleden