Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schulting wint 1000 meter bij wereldbekerwedstrijd in Beijing

Schulting wint 1000 meter bij wereldbekerwedstrijd in Beijing

BEIJING (ANP) - Suzanne Schulting heeft bij de start van het wereldbekerseizoen de 1000 meter op haar naam geschreven. De 24-jarige regerend wereldkampioene bleef in de finale in Beijing de Zuid-Koreaanse Kim Ji-Yoo voor. Het brons ging naar de Amerikaanse Kristen Santos.

Xandra Velzeboer wist zich net als Schulting voor de eindstrijd te plaatsen. De 20-jarige shorttrackster moest achter de Italiaanse Arianna Fontana met de vijfde plek genoegen nemen. Selma Poutsma ontbrak in de finale.

Schulting was eerder in het toernooi op de 1500 meter onderuit gegaan. De Friezin liet de 500 meter schieten.

Enige voor Nederland

De medaille van Schulting was de enige voor Nederland op de individuele nummers tijdens het openingsweekeinde. Velzeboer eindigde als vierde op de 500 meter. Yara van Kerkhof en Poutsma bereikten op die afstand de finale niet. Op de 1500 meter deden Velzeboer (16e) en Rianne de Vries (29e) naast Schulting mee voor Nederland.

Bij de mannen was er op de individuele nummers ook geen succes. Niemand wist zich voor de finale te plaatsen. Aan de 500 meter deden Jens van 't Wout, Dylan Hoogerwerf en Melle van 't Wout mee, aan de 1000 meter Itzhak de Laat, Sven Roes en Sjinkie Knegt en aan de 1500 meter De Laat, Jens van 't Wout en Knegt.

Volgende weekeinde is in Nagoya in Japan de tweede wereldbekerwedstrijd. Na de vierde wereldbekerontmoeting, eind november in Dordrecht, is duidelijk met hoeveel shorttrackers Nederland mee mag doen aan de Olympische Spelen in februari in Beijing. De derde wereldbekerwedstrijd is een week eerder in Debrecen in Hongarije.

Meer uit Sport

Audi bouwt Formule 1-fabriek voor 300 werknemers

NEUBURG (ANP) - Audi maakt werk van zijn intrede in de Formule 1 in 2026. De Duitse autofabrikant bouwt in Neuburg aan een complex van 3000 vierkante meter waar de motor voor de Formule 1-wagens zullen worden getest en ontwikkeld. Er werken momenteel al meer dan tweehonderd mensen aan het Formule 1-project van Audi, medio 2023 zullen dat er driehonderd zijn.

2 uur geleden
Miljoenen euro's extra voor bestrijden doping in wielrennen

AIGLE (ANP) - Er komen miljoenen euro's extra bij om doping in het wielrennen te bestrijden. De internationale wielrenunie UCI kondigde een verhoging van het budget aan met 35 procent. In 2023 komt er 1,5 miljoen euro bij, het jaar erna 2,4 miljoen euro. Aan het einde van 2024 zal het jaarlijkse antidopingbudget 10 miljoen euro bedragen.

3 uur geleden
Grote Prijs van China in de Formule 1 gaat ook in 2023 niet door

LONDEN (ANP) - De Grote Prijs van China in de Formule 1 gaat ook in 2023 niet door. De race op het Shanghai International Circuit is geschrapt vanwege de aanhoudende moeilijkheden door de coronapandemie, meldt de Formule 1. De race stond gepland voor 16 april, maar wordt voor het vierde jaar op rij niet gehouden.

6 uur geleden
Zwemster Schouten verbetert eigen Nederlands record op schoolslag

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft in Rotterdam bij de kwalificatiewedstrijden voor de WK langebaan haar eigen Nederlands record op de 200 meter schoolslag verbeterd. De 21-jarige Zuid-Hollandse zwom in de series een tijd van 2.23,93 minuten. Daarmee dook ze ruim onder haar oude toptijd van 2.26,13 die ze in februari van dit jaar in Amsterdam had gezwommen.

7 uur geleden
Gewichthefbond moet Kuworge alsnog inschrijven voor WK

ASSEN (ANP) - De Nederlandse gewichthefbond NGB moet Enzo Kuworge alsnog inschrijven voor de WK gewichtheffen van volgende week in Bogotá. Kuworge won het kort geding dat hij had aangespannen tegen de bond, waarin hij eiste dat hij alsnog zou kunnen meedoen aan het wereldtiteltoernooi.

1 dag geleden
IndyCar-kampioen Palou nieuwe reservecoureur F1-team McLaren

SURREY (ANP) - Alex Palou is de nieuwe reserverijder van het Formule 1-team van McLaren. De 25-jarige Spanjaard gaat die rol combineren met zijn optreden in de Amerikaanse IndyCar Series. Daar werd hij vorig jaar kampioen.

1 dag geleden
Wereldrecordhouder Kipchoge debuteert in 2023 bij Boston Marathon

BOSTON (ANP) - Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge maakt volgend jaar zijn debuut bij de Boston Marathon. Dat maakte zijn management donderdag bekend.

1 dag geleden