Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schulting teleurgesteld in schaatsbondscoach Coopmans

Schulting teleurgesteld in schaatsbondscoach Coopmans

GDANSK (ANP) - Suzanne Schulting is teleurgesteld in schaatsbondscoach Jan Coopmans. De Friezin vernam via een persbericht dat ze niet is geselecteerd voor de massastart bij de komende twee wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Ook ontbrak haar naam op de reservelijst. "Ik vind het merkwaardig. Ik heb Jan daar wel even over gebeld", aldus Schulting vanuit Gdansk, waar ze komend weekeinde meedoet aan de Europese kampioenschappen shorttrack.

Shorttrack heeft voor olympisch kampioene Schulting de prioriteit. Maar ze richt zich in aanloop naar de Spelen van volgend jaar in Peking ook op de langebaan. Eind december werd ze bij het kwalificatietoernooi in Thialf op de massastart tweede achter Irene Schouten. "Maar dan wel zonder ploeggenoten. En Marijke Groenewoud rijd ik eruit. Jan wist vanwege mijn programma niet zeker of ik zou gaan rijden. Maar hij had me gewoon kunnen selecteren. Dan had ik me nog af kunnen melden", aldus Schulting.

Schouten en Groenewoud werden geselecteerd voor de eerste wereldbekerwedstrijd. Melissa Wijfje is teamgenoot van Schouten bij de tweede wereldbeker. "Ik pas ervoor om voor Schouten te gaan knechten. Met knechten verdien ik geen medaille en ik ga voor goud. Schouten wil ook niet knechten", zegt Schulting, die komend weekeinde eerst haar Europese titel bij het shorttrack wil verdedigen.

'Schouten de beste'

"Ik snap dat Suzanne niet tevreden is, want zij reed een heel goede massastart", reageert Coopmans. "Maar er was er één de allerbeste en dat was Schouten. Over het programma van Suzanne bestond lang onzekerheid, daar kan ik niet op blijven wachten. Het gaat nu om Irene, die faciliteer ik voor de World Cups."

Het EK is het eerste internationale shorttrackevenement in een jaar tijd. Schulting: "Ik word hier wel weer blij van, hoor. Het gaat weer om de knikkers, om een titel. De technische staf ziet dat ook. Ik kom weer in mijn wedstrijdstand en heb weer een bepaalde focus."

De shorttrackers zitten in Gdansk opgesloten in een hotel. Ze kunnen wel af en toe naar buiten om een luchtje te scheppen. "Ik kom mijn dagen prima door", vertelt Schulting. "Je past je ook wel weer aan. Ik kan goed op mezelf zijn en lekker op mijn kamer een serie kijken. Als ik op de baan sta, sta ik direct weer aan."

Meer uit Sport

Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

5 minuten geleden
Bijna 200.000 Nederlanders hebben kaartje voor Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Er zijn tot nog toe bijna 200.000 toegangskaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs verkocht aan Nederlanders. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

6 minuten geleden
NOC*NSF heeft volste vertrouwen in veilige Spelen

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF heeft er het volste vertrouwen in dat de Olympische Spelen in Parijs veilig zullen verlopen. Dat zegt hij honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

8 minuten geleden
Cats denkt ook honderd dagen voor begin Spelen niet aan medailles

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF spreekt voor de Olympische Spelen in Parijs geen verwachting uit over het aantal medailles dat de Nederlandse ploeg moet halen. "Voor ons telt dat we optimaal voorbereid aan de start willen komen en voor het hoogst haalbare gaan. De ambitie om bij de beste tien landen van de wereld te horen blijft onverkort overeind", zegt topsportdirecteur André Cats honderd dagen voor aanvang van de Spelen.

10 minuten geleden
Cats pleit voor bonus voor alle olympische medaillewinnaars

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF juicht een financiële bonus voor olympisch kampioenen toe. Hij zei dat tijdens een persmoment op sportcentrum Papendal. "De atletiek zie ik als wegbereider, want ik vind dat het Internationaal Olympisch Comité het initiatief moet nemen om prijzengeld in alle sporten uit te keren."

13 minuten geleden
Frankrijk en Duitsland organiseren WK handbal voor mannen in 2029

BERLIJN (ANP/DPA) - Frankrijk en Duitsland organiseren het WK handbal voor mannen in 2029. Dat heeft de internationale handbalfederatie (IHF) bekendgemaakt. De openingswedstrijd en de finale worden gehouden in Parijs.

4 uur geleden
Nadal maakt succesvolle rentree en verslaat Cobolli in Barcelona

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De 37-jarige Spanjaard rekende in de eerste ronde in Barcelona af met de Italiaan Flavio Cobolli: 6-2 6-3.

6 uur geleden