Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schuldeisers gaan verder met schoenenmerk TOMS

Schuldeisers gaan verder met schoenenmerk TOMS

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Schoenenmerk TOMS Shoes, bekend om zijn liefdadigheidswerk, wordt overgenomen door zijn belangrijkste schuldeisers. Oprichter Blake Mycoskie en investeerder Bain Capital dragen hun aandelen over aan de crediteuren, waaronder Jefferies, Nexus en Brookfield. In ruil daarvoor zullen bepaalde schulden worden afgebouwd. Ook hebben de nieuwe eigenaren toegezegd tientallen miljoenen dollars te investeren in verdere groei.

Het bijzondere aan TOMS is dat het in 2006 opgerichte bedrijf met de inkomsten uit de verkoop van schoenen tevens nieuwe schoenen levert aan mensen in nood elders op de wereld. Dit principe, genaamd 'One for One', is het bedrijf later ook gaan toepassen met andere producten zoals brillen.

TOMS heeft wel een winstoogmerk. Maar de laatste tijd heeft het bedrijf moeite om de concurrentie bij te benen en consumenten aan zich te binden, omdat de nieuwigheid van het 'One for One'-principe er een beetje af is. Kredietbeoordelaars hadden al gewaarschuwd dat TOMS volgend jaar waarschijnlijk niet in staat zou zijn om een lening van 300 miljoen dollar af te lossen, zonder hierover opnieuw te onderhandelen met zijn schuldeisers. Het is nog niet duidelijk of Mycoskie een rol blijft spelen bij het bedrijf nu hij geen eigenaar meer is.

Meer uit Financieel

KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

4 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

6 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

14 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

17 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

19 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden