Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schuiling wil nog niets kwijt over gevolgen ultimatum Ter Apel

Schuiling wil nog niets kwijt over gevolgen ultimatum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt als het kabinet vrijdag de eis van burgemeester Koen Schuiling om alle buitenslapers bij Ter Apel ergens anders onderdak te bieden, naast zich neerlegt. In zijn functie van voorzitter van Veiligheidsregio Groningen zei Schuiling woensdag in Dagblad van het Noorden dat het kabinet per vrijdag opvanglocaties moet hebben voor de ongeregistreerde buitenslapers. Als gemeenten niet willen meewerken, moet dat desnoods onder dwang, vindt hij.

Over vervolgstappen als het ultimatum van de burgemeester niet wordt gehaald, kon zijn woordvoerder niets zeggen. Dat komt pas "zodra helder is wat er in Den Haag uit is gekomen". Schuiling wil dat er een tijdelijke opvang komt in de buurt van het aanmeldcentrum. Als asielzoekers aan de beurt zijn voor een afspraak in het aanmeldcentrum, moeten ze vanuit die opvang naar Ter Apel worden gebracht.

In de nacht van woensdag op donderdag sliepen voor de tweede nacht op rij zo'n zevenhonderd mensen buiten bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar het al maanden te druk is. Artsen zonder Grenzen (AzG) verleent vanaf donderdag medische en psychologische zorg aan asielzoekers buiten de poort van het aanmeldcentrum. Het is de eerste keer dat AzG medische hulp biedt in Nederland.

Meer uit Politiek

Rutte: ontzetting groot na dramatische gebeurtenissen Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - "De ontzetting is groot na de dramatische gebeurtenissen in Rotterdam van vanmiddag", laat demissionair premier Mark Rutte weten op het sociale medium X in een reactie op de schietpartijen in die stad. Daarbij vielen twee doden en raakte een meisje zwaargewond.

36 minuten geleden
Minister Kuipers kan gebeurtenissen Rotterdam moeilijk bevatten

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers zegt de gebeurtenissen in en vlak bij het Erasmus MC in Rotterdam moeilijk te kunnen bevatten. "Op een plek waar iedereen zich veilig moet voelen zijn vandaag onschuldige slachtoffers gevallen. Aangevallen op een plek waar mensen worden behandeld en artsen van de toekomst worden opgeleid. Wij kunnen het moeilijk bevatten", laat hij weten op X, het voormalige Twitter.

42 minuten geleden
Justitieminister Yeşilgöz: dit is een heel zwarte dag

BRUSSEL (ANP) - Rotterdam beleeft een "hele zwarte dag", zegt demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz. Ze leeft mee met de mensen in Rotterdam, waar door een schietpartij meerdere doden en gewonden zijn gevallen. Ze vestigt de aandacht ook op de hulpdiensten "die daar nu heel hard werken om de rust hier ook terug te brengen".

1 uur geleden
De Jonge: mogelijk klein stembiljet bij gemeenteraadsverkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Als een proef met kleinere stembiljetten bij de Europese verkiezingen volgend jaar vlekkeloos verloopt, dan kunnen die ingezet worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2026. Dat zei minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) donderdag in een debat over het onderwerp verkiezingen.

2 uur geleden
Kuipers leeft mee met slachtoffers schietpartij Erasmus MC

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers spreekt van "zorgelijke berichten" over schietincidenten vlakbij en in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen, zo is tot nu toe bekend. De demissionair bewindsman volgt "alle ontwikkelingen voor- en achter de schermen op de voet en leeft mee met slachtoffers en betrokkenen", laat hij desgevraagd weten.

2 uur geleden
Justitieminister Yeşilgöz: gedachten bij de mensen in Rotterdam

BRUSSEL (ANP) - Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz leeft mee met de mensen in Rotterdam, waar bij een schietpartij meerdere gewonden zijn gevallen. Ze vestigt de aandacht ook op de hulpdiensten "die daar nu heel hard werken om de rust hier ook terug te brengen".

3 uur geleden
Gelderse Staten hopen dat Lenferink rust en stabiliteit brengt

ARNHEM (ANP) - De Provinciale Staten van Gelderland hopen dat Henri Lenferink als waarnemend commissaris van de Koning de rust terugbrengt op het provinciehuis in Arnhem. Lenferink neemt de komende maanden de taken over van John Berends, die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en vorige week besloot zijn functie tijdelijk neer te leggen om ruimte te maken voor een onafhankelijk onderzoek.

21 uur geleden