Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schuddende kantoren in Miami door zeebeving in Caraïben

Schuddende kantoren in Miami door zeebeving in Caraïben

RESTON (ANP/RTR) - In het Caribisch gebied heeft een zware zeebeving plaatsgevonden met een kracht van 7.7. Die heeft voor zover bekend niet tot veel schade geleid in de regio.

In Miami werden kantoren ontruimd. Duizenden mensen in het financiële district van de Amerikaanse stad stonden op straat. "Iedereen voelde het op de hoogste verdiepingen", zegt Juan Arango die voor de bank Wells Fargo werkt.

Op Jamaica en de Kaaimaneilanden klotste het water uit de zwembaden. Een aantal huizen heeft schade opgelopen en ook zijn er zinkgaten ontstaan. Volgens een ooggetuige in de Cubaanse hoofdstad Havana was de beving daar niet sterk voelbaar.

Tsunamiwaarschuwing

De meteorologische dienst van de Verenigde Staten (NWS) had een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor onder meer Cuba, Jamaica en de Kaaimaneilanden. Die werd twee uur na de beving weer ingetrokken. Het epicentrum lag ergens in het midden van de drie eilandstaten. Ook landen aan de oostkust van Midden-Amerika, zoals Belize, Honduras en Mexico, moesten volgens de NWS rekening houden met vloedgolven.

Een beving van deze zwaarte is in het Caribisch gebied zeldzaam. In een straal van 400 kilometer rond het epicentrum hebben zich de afgelopen honderd jaar slechts vijf andere bevingen voorgedaan met een kracht van 6.0 of hoger.

Meer uit Buitenland

Grote NAVO-oefening maandag van start in Scandinavië

RAMSTEIN (ANP/BELGA) - De Scandinavische landen en hun NAVO-bondgenoten geven maandag het startschot voor een grote militaire oefening, Nordic Response. Tot 15 maart gaan bijna 20.000 militairen uit 13 NAVO-lidstaten en de toekomstige lidstaat Zweden manoeuvres uitvoeren in het noordpoolgebied.

32 minuten geleden
Onderhandelingen over bestand Gaza lijken vooralsnog vruchteloos

CAÏRO/GAZA (ANP/DPA/AFP) - De onderhandelingen over een nieuw staakt-het-vuren in de Gazastrook lijken dit weekend in Caïro geen vruchten af te werpen. De Palestijnse beweging Hamas, Qatar, Egypte en de VS overleggen, maar Israël heeft voor zover bekend nog niemand naar het overleg gestuurd. Volgens de Times of Israel is de regering van premier Benjamin Netanyahu ontevreden over het uitblijven van antwoorden van Hamas of van Qatar op vragen over het aantal nog levende Israëlische gijzelaars en het aantal vrij te laten Palestijnse gevangenen bij een eventueel akkoord.

50 minuten geleden
Media: dodelijke aanval Israël op vrachtwagen met hulp voor Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Er zijn minstens negen Palestijnen omgekomen na een Israëlische luchtaanval op een vrachtwagen met hulpgoederen voor Gaza, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. De aanval gebeurde in Deir el-Balah, in het hart van de Gazastrook.

1 uur geleden
Dode en twaalf gewonden bij ongeluk met Franse bus met kinderen

BEAUNE (ANP) - Bij een ongeluk met een bus met 41 kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar uit Normandië zijn zondag een dode en twaalf gewonden gevallen op de autosnelweg van Parijs naar het zuidoosten. De bus raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Een 15-jarige jongen is om het leven gekomen. Elf kinderen en een volwassene raakten gewond. Het laatste slachtoffer was een van de tien volwassenen aan boord.

3 uur geleden
Zwitsers stemmen voor verhoging pensioenen

BERN (ANP) - Zwitserse kiezers hebben in een referendum over de verhoging van de pensioenen voor ouderen ingestemd met het voorstel gepensioneerden een dertiende maand toe te kennen. Het referendum werd voorgelegd door vakbondsmensen die vinden dat de pensioenen ver achterblijven met het oog op de stijgende kosten van het levensonderhoud en de inflatie. Volgens Zwitserse media blijkt rond de 60 procent van de kiezers het daarmee eens te zijn. Ook is de benodigde meerderheid van de kantons gehaald voor dit voorstel.

4 uur geleden
Duits parlementair defensiespecialist wil communicatie beveiligen

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - De Duitse parlementair commissaris voor defensie, Eva Högl, heeft voortvarend ingrijpen geëist naar aanleiding van een afluisterschandaal in de strijdkrachten. "Als eerste moeten alle verantwoordelijken op alle niveaus in de strijdkrachten getraind worden in het gebruik van beschermde communicatiemiddelen. Ten tweede moet worden vastgesteld dat geheime informatie en communicatie stabiel en betrouwbaar zijn."

7 uur geleden
VK: gemiddeld 983 Russische doden en gewonden per dag

LONDEN (ANP) - Het aantal Russische militairen dat dagelijks sneuvelt of gewond raakt in Oekraïne, was sinds het begin van de invasie niet zo hoog als vorige maand. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie, dat spreekt over gemiddeld 983 slachtoffers per dag.

7 uur geleden