Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schrijvers 'Nooit meer Qatar': voorkom dat Spelen naar Qatar gaan

Schrijvers 'Nooit meer Qatar': voorkom dat Spelen naar Qatar gaan

AMSTERDAM (ANP) - De Olympische Spelen van 2036 mogen koste wat het kost niet in Qatar gehouden worden. Dat zeiden de schrijvers van het boek 'Nooit meer Qatar' maandag tijdens de presentatie van hun boek in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het boek is een reconstructie van de wijze waarop het WK voetbal van 2022 aan Qatar is toegewezen. De auteurs François Colin, Hein Meurs, Jurryt van de Vooren en Teun Meurs nodigen invloedrijke voetbal- en clubsupporters uit om na te denken over de vraag 'Wat als ik de baas zou zijn van de FIFA' en hoe de ideale voetbalwereld eruit zou moeten zien.

"Qatar wil de Spelen van 2036 organiseren, dat is nog maar veertien jaar hier vandaan. De toewijzing van dit evenement volgt al over een paar jaar", aldus Van de Vooren. "Als mensen zeggen dat we laat zijn met dit boek en deze actie, zeg ik: Nee, we zijn juist ongelooflijk op tijd. We kijken al naar de Spelen van 2036. Daarom is het zo belangrijk dat het WK voetbal dit jaar geen positief propagandasucces wordt."

De Olympische Spelen van 2024 zijn in Parijs. In 2028 is Los Angeles gastheer van het grootste sportevenement ter wereld, in 2032 gevolgd door Brisbane.

Meer uit Sport

Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

2 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

8 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

9 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

23 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

1 dag geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

1 dag geleden