Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schrijver musical Tina Turner: ze was heel open en vriendelijk

Schrijver musical Tina Turner: ze was heel open en vriendelijk

DEN HAAG (ANP) - Tina Turner was een "open, warme en eigenlijk heel normale vrouw". Dat zegt scenarist Frank Ketelaar, die tien jaar geleden samen met Kees Prins meeschreef aan de musical over haar leven, tegen het ANP. Ketelaar en Prins bezochten de zangeres een paar dagen in haar villa bij het Zwitserse Zürich.

"Ze was heel open en vriendelijk", herinnert Ketelaar zich. "We mochten alles vragen en ze vertelde honderduit over haar leven. Het is heel bijzonder wat zij allemaal heeft meegemaakt. Af en toe zong ze opeens een stukje aan de keukentafel. Als je zo’n privéconcert krijgt, ben je echt even starstruck."

De musical ging in première in Londen en speelde tot voor kort in het Beatrix Theater in Utrecht. Nadat de voorstelling was voltooid, sprak Ketelaar niet meer met haar. "Ze leidde de afgelopen jaren best een afgeschermd leven, en dat snapte ik ook wel", zegt hij. "Al heb ik wel nog een kerstkaart van haar gehad. Dat vond ik een bijzonder aardig gebaar."

Icoon

Op sociale media noemden diverse bekende Nederlanders Tina Turner een "icoon" of "simply the best" naar de gelijknamige hit uit 1989. NPO Radio 2-dj Jeroen van Inkel noemt het overlijden van Turner een harde klap. "Als het woord "legende" niet had bestaan hadden we het voor Tina moeten uitvinden", vindt hij. KINK-collega Michiel Veenstra houdt het kort: "A true icon".

"Al tijden was ik zo bang voor deze dag… mijn allergrootste voorbeeld en inspirator is niet meer", schrijft zangeres Samantha Steenwijk. "Als mega fan raakt me dit zo diep in mijn hart, ik ben er gebroken van, zo onwerkelijk. Op zware momenten in mijn leven kon ik altijd weer de kracht en inspiratie halen uit haar muziek en performances." Ilse DeLange stelt eveneens dat Turner "een kracht en inspiratie voor velen" was.

Tina Turner overleed woensdag op 83-jarige leeftijd.

Meer uit Binnenland

Putters hoopt formatie weer op gang te brengen in marathonsessie

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters hoopt de formatie weer in beweging te krijgen door in een marathonsessie van twee dagen gesprekken te voeren met bijna alle politiek leiders. Maandag spreekt hij de fractieleiders van de zes grootste fracties PVV, BBB, GroenLinks-PvdA, NSC, D66 en VVD. Dinsdag komen de andere partijleiders op bezoek, behalve Stephan van Baarle van DENK, die heeft bedankt voor de uitnodiging.

2 uur geleden
Kort geding over komst 250 asielzoekers in hotel in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - Bij de rechtbank in Den Bosch dient maandag een kort geding over een tijdelijk asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in de stad. De gemeente wil vanaf dinsdag maximaal 250 asielzoekers opvangen in het hotel aan het Pettelaarpark, niet ver van de A2 en het provinciehuis van Noord-Brabant.

2 uur geleden
Grootste kas Hortus Botanicus Amsterdam dicht voor renovatie

AMSTERDAM (ANP) - De grootste kas van de Hortus Botanicus Amsterdam gaat vanaf maandag langer dan een jaar dicht voor een verbouwing. De zogeheten Drieklimatenkas, die in 1993 is gebouwd, moet vernieuwd en verduurzaamd worden. De rest van de Hortus blijft geopend voor publiek.

2 uur geleden
Twaalf dagen minder treinen naar Schiphol om werkzaamheden

SCHIPHOL (ANP) - Vanaf maandag rijden er bijna twee weken minder treinen van, naar en via Schiphol vanwege werkzaamheden. Tot en met vrijdag 8 maart moeten reizigers die via de luchthaven reizen rekening houden met een aangepaste dienstregeling.

2 uur geleden
Enquêtecommissie brengt verslag uit over fraudeaanpak overheid

DEN HAAG (ANP) - De parlementaire-enquêtecommissie die onderzoek deed naar het fraudebeleid en de dienstverlening van de overheid, komt met haar eindverslag. Het rapport moet meer inzicht geven in hoe het zo mis kon gaan in het schandaal rond de kinderopvangtoeslag, maar ook bij de aanpak van bijvoorbeeld (vermeend) misbruik van uitkeringen.

2 uur geleden
OM begint aan slotbetoog in liquidatieproces Eris

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie begint maandag aan het slotbetoog, het zogeheten requisitoir, in het omvangrijke liquidatieproces Eris, rond leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden behandelt de zaak in hoger beroep, in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelde in juli 2022 vier verdachten tot een levenslange gevangenisstraf.

2 uur geleden
Provincies hadden de kritiek op stikstofplannen al verwacht

DEN HAAG (ANP) - "In de lijn der verwachting", noemt het Interprovinciaal Overleg (IPO) de kritiek van onderzoeksinstanties op de plannen voor de hervorming van het landelijk gebied. Volgens een woordvoerder worden de pakketten met maatregelen "voortdurend bijgesteld".

6 uur geleden