Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schreinemacher: we blijven Oekraïne helpen, ook na de oorlog

Schreinemacher: we blijven Oekraïne helpen, ook na de oorlog

UTRECHT (ANP) - Nederland zal Oekraïne blijven steunen in zijn strijd tegen Rusland. Die boodschap herhaalde minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in de Jaarbeurs in Utrecht, waar duizenden Oekraïners vrijdag samenkwamen om stil te staan bij een jaar oorlog.

Vorige week bracht de minister samen met premier Mark Rutte een bliksembezoek aan Kiev. Toen liet Rutte ook weten dat de Oekraïners kunnen rekenen op de steun van Nederland "voor zolang als nodig is" tot Oekraïne heeft gewonnen.

"We leveren wapens, eerste levensbehoeften en onderdelen om het Oekraïense stroomnet overeind te houden. We gaan daarmee door zolang dat nodig is", zei Schreinemacher nogmaals tegen de vele aanwezigen in Utrecht. Ook zal Nederland het land na de oorlog en tijdens de wederopbouw blijven ondersteunen, verzekerde ze. "Onze bedrijven willen daar graag bij helpen."

Eerder sprak ook staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid. Hij zei dat Nederland in opvang van vluchtelingen uit Oekraïne zal blijven voorzien "zolang als nodig is".

Meer uit Politiek

Schmit lijsttrekker sociaaldemocraten bij Europese verkiezingen

ROME (ANP/DPA) - De sociaaldemocraten hebben Nicolas Schmit zaterdag officieel gepresenteerd als hun lijsttrekker voor de Europese verkiezingen in juni. De Luxemburgse EU-commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten werd zaterdag met grote meerderheid gekozen. Vijf jaar geleden trok PvdA'er Frans Timmermans de linkse kar in de EU.

17 uur geleden
Defensie vindt alsnog rapport mogelijk oorlogsmisdrijf in Uruzgan

DEN HAAG (ANP) - In het archief van het ministerie van Defensie is alsnog het rapport opgedoken waarin melding wordt gemaakt van een mogelijk oorlogsmisdrijf door Australische militairen in Afghanistan. In oktober meldde het ministerie nog aan de Kamer dat de zoektocht vruchteloos was geweest nadat meer dan een miljoen bestanden waren doorzocht.

1 dag geleden
LTO: overheid moet dierwaardige veehouderij financieel stimuleren

DEN HAAG (ANP) - De overheid moet de transitie naar diervriendelijkere veehouderij financieel stimuleren en zorgen dat de vergunningen van de grond komen. Dat zegt boerenbelangenorganisatie LTO op de plannen van demissionair landbouwminister Piet Adema om de veehouderij diervriendelijker te maken. In de plannen van Adema gaat het volgens LTO te weinig over de randvoorwaarden om die transitie te kunnen maken. "Dit is niet een vraagstuk voor de boer alleen."

1 dag geleden
Putters praat ook volgende week verder met partijen op rechts

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters blijft ook volgende week nog proberen de partijen die een rechts kabinet mogelijk kunnen maken op één lijn te krijgen. Zijn eerstvolgende gesprekken zullen zijn met de leiders van PVV, NSC, VVD en BBB, kondigde hij vrijdag aan. Maar het ziet er nog altijd niet naar uit dat die partijen bereid zijn de stellingen te verlaten die zijn betrokken in het debat over het eindverslag van Putters' voorganger, Ronald Plasterk.

1 dag geleden
Dierenbescherming teleurgesteld in plannen Adema

DEN HAAG (ANP) - De Dierenbescherming vindt dat demissionair landbouwminister Piet Adema een dierwaardiger veehouderij niet echt dichterbij heeft gebracht. Adema kwam vrijdag met een aantal maatregelen, bijvoorbeeld dat kippen voor 2030 meer ruimte moeten krijgen en dat boeren hun varkens en koeien beter moeten verzorgen. Maar dat is slechts "laaghangend fruit", zegt de Dierenbescherming. "Echte veranderingen worden doorgeschoven naar een volgend kabinet."

1 dag geleden
Rutte belooft in Oekraïne 150 miljoen euro extra voor munitie

CHARKIV (ANP) - Nederland trekt 150 miljoen euro extra uit voor een Tsjechisch plan om op zeer korte termijn 800.000 artilleriegranaten voor Oekraïne te kunnen kopen. Daarmee komt het totaal op een kwart miljard euro, maakte demissionair premier Mark Rutte bekend tijdens een bezoek aan de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne.

1 dag geleden
ISO: denk over tegemoetkoming voor discriminatie studenten

UTRECHT (ANP) - De overheid moet onderzoeken of studenten die slachtoffer zijn geworden van discriminatie bij de controle op mogelijke fraude een tegemoetkoming kunnen krijgen. "Dit had namelijk nooit mogen gebeuren. Het kan niet zo zijn dat je migratieachtergrond of leeftijd bepalen of je wel of niet wordt gecontroleerd", zegt voorzitter Demi Janssen van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

1 dag geleden