Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schreeuwende fan leidt nederlaag darter Van Duijvenbode in

Schreeuwende fan leidt nederlaag darter Van Duijvenbode in

LEICESTER (ANP) - Darter Dirk van Duijvenbode is al in de eerste ronde van de World Grand Prix in Leicester uitgeschakeld. Hij verloor van titelverdediger Jonny Clayton in drie sets: 1-2. De Nederlander opende sterk en won de eerste set, maar raakte daarna uit zijn spel en moest de volgende twee sets aan Clayton weggeven. De Nederlander stoorde zich zichtbaar aan het gedrag van het publiek. Hij draaide zich op een bepaald moment na twee pijlen om en keek geïrriteerd de zaal in.

"Ik wil geen excuses zoeken, maar er was iemand in het publiek die continu 'kom op Jonny' schreeuwde op het moment dat ik een pijl moest gooien", lichtte Van Duijvenbode toe op Viaplay. "Er zijn hele fanatieke fans bij en ik heb er niet altijd last van, maar nu ging het in mijn hoofd zitten. Ik heb twee sets lang gezocht naar de beveiliging, maar kreeg geen oogcontact", aldus de Nederlander, die in 2020 nog als tweede eindigde.

Michael van Gerwen, als derde geplaatst, bereikte wel de tweede ronde. Hij versloeg Gary Anderson in twee sets: 2-0. Van Gerwen won het toernooi al vijf keer. De World Grand Prix is een van de grote toernooien van de profbond PDC, met 600.000 Engelse pond (bijna 700.000 euro) in de prijzenpot.

Meer uit Sport

Hoogspringer Amels eindigt als elfde in EK-finale

ROME (ANP) - Douwe Amels is als elfde geëindigd in de EK-finale van het hoogspringen. De 32-jarige Fries kwam in Rome niet verder dan een hoogte van 2,17 meter.

48 minuten geleden
Atlete Van Es stunt met EK-zilver op 10.000 meter in Rome

ROME (ANP) - Diane van Es heeft op de EK atletiek een knappe zilveren medaille behaald op de 10.000 meter. De 25-jarige hardloopster uit Rotterdam moest in de race over 25 ronden in Stadio Olimpico alleen de Italiaanse Nadia Battocletti voor laten gaan. Van Es liep met 30.57,24 een persoonlijk record. Battocletti kwam tot 30.51,32. Zij won eerder ook al de 5000 meter. De Britse Megan Keith werd derde.

59 minuten geleden
Bol prolongeert in Rome Europese titel 400 meter horden

ROME (ANP) - Femke Bol heeft haar Europese titel op de 400 meter horden geprolongeerd. De 24-jarige topatlete rende in het Stadio Olimpico van Rome met overmacht naar het goud in een kampioenschapsrecord van 52,49. Het was haar beste tijd van dit jaar, maar wel boven haar Europees record van 51,45.

1 uur geleden
Smidt achtste en laatste in EK-finale 400 meter horden

ROME (ANP) - Nick Smidt is op de EK atletiek in Rome als achtste en laatste geëindigd op de 400 meter horden. De 27-jarige atleet uit Assen liep in de finale een tijd van 49,43 seconden.

1 uur geleden
Oud-winnaar Van Rijthoven verliest meteen bij rentree op Autotron

ROSMALEN (ANP) - Tim van Rijthoven is er bij zijn rentree in Rosmalen niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. De winnaar van de editie van 2022 verloor met 6-4 6-3 van de Belg Zizou Bergs, de nummer 81 van de wereld.

2 uur geleden
Kansloze nederlaag Rus in Rosmalen, Lamens treft Osaka na zege

ROSMALEN (ANP) - Arantxa Rus heeft in de openingsronde van het grastoernooi van Rosmalen een kansloze nederlaag geleden. De beste speelster van Nederland pakte maar drie games tegen de Hongaarse qualifier Dalma Galfi, de nummer 138 van de wereld. Het werd 6-0 6-3. De partij duurde slechts een uur en een minuut.

3 uur geleden
Griekspoor ontsnapt in tiebreaks aan uitschakeling in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Titelhouder Tallon Griekspoor is in de eerste ronde van het grastoernooi van Rosmalen aan uitschakeling ontsnapt. De beste tennisser van Nederland knokte zich met 6-7 (3) 7-6 (7) 7-6 (3) langs de Serviër Miomir Kecmanovic, de nummer 53 van de wereld.

3 uur geleden