Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schouten pakt op massastart ondanks val derde wereldtitel

Schouten pakt op massastart ondanks val derde wereldtitel

CALGARY (ANP) - Irene Schouten is bij de WK afstanden wereldkampioene geworden op de massastart, ondanks een val in de beginfase. De 31-jarige Noord-Hollandse klopte in de sprint Ivanie Blondin uit Canada. Het brons ging naar titelverdedigster Marijke Groenewoud

Voor Schouten is het de derde wereldtitel op deze WK afstanden. Ze won eerder goud op de 3000 meter en pakte met Groenewoud en Joy Beune goud op de ploegachtervolging. Ze werd ook twee keer eerder wereldkampioene op de massastart.

De regerend olympisch kampioene op de massastart plaatste meteen in de finale van de massastart een aanval, maar kwam in de bocht erna ten val. Ze krabbelde weer op, maar had zo'n zeven ronden nodig om het peloton weer bij te halen. Halverwege de wedstrijd sloot ze weer aan. Groenewoud ging daarna in de aanval om de ontsnapte Laura Lorenzato uit Italië bij te halen en kreeg Blondin mee.

Het werd een sprint, waarin Groenewoud snelheid maakte voor Schouten. Blondin kwam in de laatste bocht binnendoor, maar Schouten had meer snelheid op het rechte stuk en won zo weer eens de wereldtitel op dit onderdeel na 2015 en 2019.

Meer uit Sport

Schaatser N'tab tekent tot en met Spelen van Milaan bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab vervolgt zijn carrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.

1 uur geleden
Basketballers Knicks en Pacers naar tweede ronde play-offs

PHILADELPHIA (ANP/AFP) - De basketballers van New York Knicks hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Aan de hand van Jalen Brunson won de ploeg met 118-115 van Philadelphia 76ers, waarmee de stand in de best-of-seven op 4-2 kwam.

1 uur geleden
Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

6 uur geleden
Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

7 uur geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

7 uur geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

7 uur geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

12 uur geleden