Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schouten en Jetten in gesprek met energieleveranciers

Schouten en Jetten in gesprek met energieleveranciers

DEN HAAG (ANP) - Ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Rob Jetten (Energie) gaan vrijdag in gesprek met energieleveranciers om te voorkomen dat mensen worden afgesloten van elektriciteit en gas omdat ze hun rekening niet kunnen betalen. Wat betreft Jetten liggen alle opties op tafel.

Schouten zegt dat het kabinet er alles aan wil doen om te voorkomen dat mensen worden afgesloten. "Die mensen moeten gewoon niet in de kou gezet worden." Jetten zegt al de hele zomer hierover in gesprek te zijn met de energiemaatschappijen en dat het kabinet bereid is bij te springen als zij niet zelfstandig kunnen voorkomen dat mensen worden afgesloten. Eventuele maatregelen hoeven volgens de energieminister niet te wachten tot Prinsjesdag.

De ministers denken aan maatregelen die zo gericht mogelijk de mensen helpen die het harst worden geraakt door de huidige hoge energieprijzen. Schouten wil daarbij ook in het bijzonder letten op de groep mensen die nu al in de schulden zit.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) vervangt Jetten in Brussel om met energieministers uit andere EU-landen te praten over eventuele Europese maatregelen. De energieminister hoopt dat energiebesparing voor lidstaten verplicht wordt. "Dat is de snelste manier om de druk op energieprijzen te verlichten."

Het kabinet staat ook positief tegenover een maximumprijs van gas dat via pijpleidingen uit Rusland komt. Jetten uit zich terughoudend over het idee van een algemene maximumprijs, al zegt hij serieus te willen kijken naar elk idee waar de Europese Commissie mee komt. Zijn vrees is dat de belastingbetaler indirect toch zal moeten opdraaien voor de rekening hiervan.

Meer uit Politiek

Toch steun vanuit coalitie voor debat over verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer gaat toch in debat over de verkiezingsuitslag. De coalitie is alsnog van plan om het verzoek voor een debat van GroenLinks-leider Jesse Klaver te steunen om er over twee weken over te spreken. Het idee is om het debat op 4 april te houden, melden Haagse bronnen.

20 minuten geleden
Oppositie Kamer woest, coalitie wil geen debat over verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - De voltallige oppositie in de Tweede Kamer is laaiend omdat de coalitiepartijen geen plenair Kamerdebat willen over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. GroenLinks-voorman Jesse Klaver had daarom gevraagd.

3 uur geleden
Ex-voorzitter Veiligheidsberaad bezorgd over spreidingswet

NIJMEGEN (ANP) - Hubert Bruls, tot afgelopen maandag voorzitter van het Veiligheidsberaad, is bezorgd over de toekomst van de spreidingswet. Hij vreest dat de wet het niet gaat halen, zei hij dinsdag bij het WNL-radioprogramma Sven op 1. De spreidingswet had er eigenlijk al op 1 januari van dit jaar moeten zijn, maar loopt voortdurend vertraging op.

4 uur geleden
Van der Plas verwacht nog dit jaar Tweede Kamerverkiezingen

DEN HAAG (ANP) - BBB-voorvrouw Caroline van der Plas denkt niet dat het kabinet het einde van het jaar haalt. Bij de regeringspartijen VVD en CDA bespeurt zij wel enige bereidheid om met haar mee te bewegen in het stikstofdossier, maar D66 "zet de hakken in het zand", voorspelt zij.

4 uur geleden
Van der Plas: gesproken met Rutte over verkiezingen en stikstof

DEN HAAG (ANP) - Partijleider Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft dinsdag gesproken over de verkiezingsuitslag en stikstof met minister-president Mark Rutte. De twee troffen elkaar in restaurant De Landbouw op de grens tussen Den Haag en Wassenaar. Dat meldt Van der Plas zelf op Twitter.

6 uur geleden
Kabinet roept ambtenaren op: verwijder TikTok van werktelefoon

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) roept rijksambtenaren op om spionagegevoelige apps als TikTok onmiddellijk van hun werktelefoon te verwijderen. De filmpjesapp heeft een Chinees moederbedrijf en dat land heeft een "offensief cyberprogramma tegen Nederland". Het moet uiteindelijk voor ambtenaren onmogelijk worden applicaties uit zulke landen - bijvoorbeeld ook Iran en Rusland - op hun telefoon te hebben.

6 uur geleden
Hertelling in sommige gemeenten voor waterschap of provincie

OSS (ANP) - De Brabantse gemeente Oss gaat woensdag alle stemmen van acht stembureaus opnieuw tellen. Dat gebeurt in het gemeentehuis. De hertelling is volgens de gemeente nodig omdat uit de processen-verbaal van deze stembureaus een verschil bleek dat niet verklaard kan worden. Hertellingen zijn openbaar.

7 uur geleden