Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schouten debuteert in selectie Oranje, Janssen na vijf jaar terug

Schouten debuteert in selectie Oranje, Janssen na vijf jaar terug

ZEIST (ANP) - Jerdy Schouten maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft de 25-jarige middenvelder van de Italiaanse club Bologna opgeroepen voor de komende vier interlands in de Nations League. Spits Vincent Janssen keert na vijf jaar afwezigheid terug in de selectie.

Schouten, oud-speler van ADO Den Haag, Telstar en Excelsior, zat niet bij de voorselectie. Van Gaal heeft hem desondanks opgeroepen voor de uitwedstrijden tegen België (3 juni in Brussel) en Wales (8 juni in Cardiff) en de thuiswedstrijden tegen Polen (11 juni) en opnieuw Wales (14 juni) in De Kuip. Dat geldt ook voor AZ-verdediger Bruno Martins Indi, die in 2017 zijn 34e en voorlopig laatste interland speelde.

Janssen sluit pas na het duel met België aan bij Oranje, omdat hij op 5 juni gaat trouwen. De KNVB was al op de hoogte van de trouwplannen van de 27-jarige Brabander toen Van Gaal hem opnam in de voorselectie. Janssen speelt in de Mexicaanse competitie bij Monterrey. Hij was in 2016 en 2017 een tijdje de vaste spits van Oranje. Janssen maakte in zeventien interlands zeven doelpunten. Na een productief seizoen bij AZ verhuisde hij in de zomer van 2016 naar Tottenham Hotspur, maar bij de Engelse club kon hij de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Janssen verhuisde in 2019 naar Mexico.

Interessante spelers

Ook tot zijn eigen verrassing werd hij onlangs door Van Gaal opgenomen in de voorselectie van Oranje. "Iedereen weet dat alles al in het teken staat van het komende WK", zei de bondscoach na het bekendmaken van zijn definitieve selectie van 26 spelers. "Er is straks weinig tijd om ons voor te bereiden, dus moeten we de beschikbare tijd maximaal benutten. Alleen deze periode en in september hebben we nog de kans nieuwe spelers aan het werk te zien. Daarom kies ik nu voor Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen. Dat zijn interessante spelers die ik graag van dichtbij wil meemaken tijdens een trainingskamp, hoewel ik sommigen natuurlijk al ken. Ik wil wel benadrukken dat iedereen bij ons in beeld blijft, ook de spelers die nu geen uitnodiging hebben gekregen."

Uit de voorselectie vielen Jordy Clasie, Arnaut Danjuma Groeneveld, Luuk de Jong, Rick Karsdorp, Marten de Roon en Owen Wijndal af, sommigen vanwege blessures. Georginio Wijnaldum zit er ook niet bij. De reserveaanvoerder van Oranje, die dit seizoen lang niet altijd een basisplaats had bij Paris Saint-Germain, ontbrak al in de voorselectie. Van Gaal begint maandag in Zeist met zijn groep aan de voorbereiding op de komende interlands.

Keepers: Jasper Cillessen (Valencia), Mark Flekken (SC Freiburg) en Tim Krul (Norwich City).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Hans Hateboer (Atalanta), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Bruno Martins Indi (AZ), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Ajax) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Jerdy Schouten (Bologna) en Guus Til (Feyenoord).

Aanvallers: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Monterrey), Noa Lang (Club Brugge) en Wout Weghorst (Burnley).

Meer uit Voetbal

Trainer Emery verlengt zijn contract bij Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Trainer Unai Emery heeft zijn contract bij Aston Villa verlengd. De Spanjaard is nu tot medio 2027 aan de club uit Birmingham verbonden.

9 minuten geleden
Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

2 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

2 uur geleden
FC Eindhoven neemt na dit seizoen afscheid van trainer Weijs

EINDHOVEN (ANP) - FC Eindhoven neemt na één seizoen alweer afscheid van trainer Willem Weijs. Dat meldt de huidige nummer 15 van de eerste divisie op de clubwebsite.

3 uur geleden
Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

5 uur geleden
Ultee volgt Brood op als trainer TOP Oss

OSS (ANP) - Sjors Ultee is vanaf komend seizoen trainer van TOP Oss. De 36-jarige voormalige coach van Fortuna Sittard en SC Cambuur volgt bij de Brabanders Ruud Brood op.

5 uur geleden
Dumfries na landstitel met Inter nog niet bezig met toekomst

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries weet nog niet of hij komend seizoen bij Internazionale speelt. De rechtervleugelverdediger, die maandag de Italiaanse landstitel won met zijn club, heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar.

8 uur geleden