Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schotten denken voor iets unieks te kunnen zorgen op EK

Schotten denken voor iets unieks te kunnen zorgen op EK

MÜNCHEN (ANP) - Schotland denkt voor een unieke prestatie te kunnen zorgen op het EK voetbal. De Schotten wisten in elf eindtoernooien nog nooit de groepsfase te overleven, maar captain Andy Robertson heeft er veel vertrouwen in dat dat dit jaar verandert.

"We zijn ervan overtuigd dat we een team hebben dat historie kan schrijven", zei Robertson op een persconferentie. "We willen dit jaar geen spijt krijgen. Het is aan ons om het te laten zien."

Volgens de Schotten kunnen ze het toernooi onbevangen ingaan en is dat een groot voordeel. "Er ligt niet veel druk op ons, want er zijn geen echte verwachtingen van de buitenwereld", aldus Robertson, die meent dat er "geen mooier podium is" dan de openingswedstrijd van het EK. "We hebben lang op deze wedstrijd gewacht. Het voelt als jaren. We weten hoe groot de uitdaging wordt."

Unieke prestatie

Bondscoach Steve Clarke ziet het niet als nadeel dat hij de Duitsers vrijdag treft in het openingsduel. "De enorme omvang van de openingswedstrijd is een bijzaak", beweerde hij. "Hopelijk kunnen we vrijdagavond aan het gastland laten zien dat we een goede ploeg hebben", aldus Clarke, die een unieke prestatie wil neerzetten. "Het gaat om een poule van vier en we weten wat ons te wachten staat om de volgende ronde te bereiken."

De Schotten keerden op het vorige EK, in 2021, terug op een eindtoernooi. Sinds het WK van 1998 hadden ze zich niet meer geplaatst voor een groot toernooi.

Duitsland - Schotland begint om 21.00 uur en wordt in München gespeeld.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

10 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

11 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

13 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

13 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

13 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

14 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

16 uur geleden