Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schotse darter Wright naar laatste vier op WK

Schotse darter Wright naar laatste vier op WK

LONDEN (ANP) - Darter Peter Wright heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van het WK in Londen. De 49-jarige Schot rekende in Alexandra Palace in de Engelse hoofdstad in acht sets af met Luke Humphries, de regerend jeugdwereldkampioen uit Engeland: 5-3.

Wright had een dag eerder darter Jeffrey de Zwaan zien terugkomen tot 3-3 in sets, waarop een zevende set de beslissing moest brengen. Ook tegen Humphries zag 'Snakebite, zoals de bijnaam van de Schot luidt, zijn tegenstander terugkomen. De 24-jarige Engelsman won zes legs op rij en naderde tot 4-3 in sets. Dichterbij liet Wright hem echter niet meer komen. Hij pakte de achtste set door 25 uit te gooien.

In de halve finale speelt Wright tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Glen Durrant uit Engeland en Gerwyn Price uit Wales.

Meer uit Sport

Griekspoor speelt tegen Zverev op hoofdbaan Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor speelt zaterdag tegen Alexander Zverev in de derde ronde van Roland Garros op het Court Philippe Chatrier, de hoofdbaan in Parijs. De wedstrijd tussen de beste tennisser van Nederland en de Duitse nummer 4 van de wereld is de derde partij van de dag.

11 minuten geleden
Arnaldi schakelt als zesde geplaatste Roeblev in drie sets uit

PARIJS (ANP) - Het tennistoernooi van Roland Garros zit er voor Andrej Roeblev na drie wedstrijden al op. De als zesde geplaatste Rus ging in drie sets onderuit tegen Matteo Arnaldi, de Italiaanse nummer 35 van de wereld. Het werd 7-6 (6) 6-2 6-4.

14 minuten geleden
Tennisster Gauff moet werken voor zege ondanks grote cijfers

PARIJS (ANP/RTR) - Tennisster Coco Gauff heeft zich ten koste van Dajana Jastremska uit Oekraïne geplaatst voor de vierde ronde van Roland Garros. De Amerikaanse nummer 3 van de wereld kreeg de zege niet cadeau in de tweede set, maar won uiteindelijk toch met overtuigende cijfers: 6-2 6-4.

42 minuten geleden
Raaijmakers niet in baanselectie Spelen, geen verrassingen mannen

ARNHEM (ANP) - Baalwielrenster Marit Raaijmakers is niet opgenomen in de Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen in Parijs. Bondscoach Nick Stöpler van de duurrenners kiest voor Lisa van Belle en Maike van der Duin. Bij de mannen zijn er met de aanwezigheid van onder anderen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland geen verrassingen.

1 uur geleden
Tennisster Rus poetst matchpoint weg en wint in dubbelspel

PARIJS (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft de tweede ronde van het dubbelspel op Roland Garros bereikt. De 33-jarige Nederlandse won met haar Russische partner Anna Blinkova op knappe wijze in drie sets van Alizé Cornet en Fiona Ferro uit Frankrijk: 7-6 (6) 3-6 7-6 (3). In de derde set poetsten Rus en Blinkova een matchpoint weg.

2 uur geleden
Tennisser Koolhof langs landgenoten in uitgesteld dubbelspel

PARIJS (ANP) - Tennisser Wesley Koolhof is doorgedrongen tot de tweede ronde van het dubbelspel op Roland Garros. De 35-jarige Nederlander was samen met zijn Kroatische partner Nikola Mektic te sterk voor zijn landgenoten Sander Arends en Matwé Middelkoop: 6-4 6-7 (3) 7-5.

2 uur geleden
Volleybalsters verslaan Dominicaanse Republiek in Nations League

MACAU (ANP) - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben de Dominicaanse Republiek verslagen in de Nations League. De ploeg van bondscoach Felix Koslowski zegevierde met 3-1 (25-17 23-25 25-21 25-17).

4 uur geleden