Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schoonzoon Trump bevestigt ontmoeting met Kanye West

Schoonzoon Trump bevestigt ontmoeting met Kanye West

WASHINGTON (ANP) - Jared Kushner, de schoonzoon en topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een ontmoeting gehad met Kanye West. Dat bevestigde hij donderdag aan journalisten op het Witte Huis.

Kushner en Kanye spraken elkaar afgelopen week in Colorado. Op vragen of Kushner de campagne van Trump met Kanye had besproken antwoordde hij ontkennend. "We hebben het over algemene zaken gehad, meer over beleid."

West was voorheen een uitgesproken aanhanger van Trump. Dat leidde tot speculatie dat hij zich verkiesbaar stelt om stemmen weg te kapen bij de rivaal van de president, de Democraat Joe Biden. De voormalige vicepresident onder Barack Obama profiteerde tijdens de recente voorverkiezingen van zijn partij van de steun van zwarte Amerikanen.

Kanye West maakte in juli bekend dat hij nog dit jaar mee wil doen aan de presidentsverkiezingen. Eerder meldde hij nog dat hij ambities had om de president te worden in 2024. Kanye is er inmiddels in geslaagd om met zijn Birthday Party op de kieslijsten te komen in Colorado, Vermont en Oklahoma. De rapper is nog bezig met andere staten, hoewel hij al diverse deadlines miste. In Illinois is hij geweigerd omdat handtekeningen die Kanyes team verzamelde ongeldig zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Bijna recordhoeveelheid zee-ijs gesmolten dit jaar

SVALBARD (ANP) - De hoeveelheid zee-ijs die dit jaar na de zomer is overgebleven, is de op een na kleinste hoeveelheid ooit, stelt het Amerikaanse National Snow and Ice Data Centre (NSIDC). Dat punt werd een week geleden bereikt.

3 minuten geleden
Chinese zakenman die president Xi 'clown' noemde 18 jaar cel in

PEKING (ANP/RTR/AFP) - Ren Zhiqiang, een Chinese vastgoedtycoon en criticus van de communistische partij die president Xi Jinping in februari een "clown" noemde, is veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. De rechtbank in Peking bestrafte Ren wegens corruptie.

23 minuten geleden
Reddingspoging voor 180 gestrande walvissen bij Tasmanië

SYDNEY (ANP/RTR) - Een reddingsteam heeft geprobeerd om tientallen op een zandbank gestrande walvissen aan de westkust van het Australische eiland Tasmanië te redden. Wetenschappers zeiden eerder te vrezen dat zo'n 90 van de ongeveer 270 gestrande walvissen die in ondiep water in de problemen zijn gekomen, al zijn gestorven.

28 minuten geleden
Trump, Poetin en Xi spreken op Algemene Vergadering VN

NEW YORK (ANP) - In New York begint dinsdag het plenaire debat van de 75e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Voor het eerst in de geschiedenis vindt de vergadering virtueel plaats vanwege het coronavirus.

2 uur geleden
Biden aan de leiding in peilingen belangrijke 'swing states'

WASHINGTON (ANP) - Joe Biden, de Democratische kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, gaat in de peilingen aan de leiding in twee staten die op 3 november doorslaggevend kunnen zijn. Volgens een gezamenlijke peiling van marktonderzoeksbedrijf Ipsos en het Britse persbureau Reuters loopt Biden in Pennsylvania 3 procent voor op president Donald Trump. In de staat Wisconsin bedraagt Bidens voorsprong 5 procent.

4 uur geleden
Rechter VS: posterijen moeten alle verkiezingspost afhandelen

WASHINGTON (ANP) - Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft het staatspostbedrijf USPS verplicht om alle verkiezingsgerelateerde post af te handelen en zo nodig personeel overuren te laten maken. USPS moet alle verkiezingspost met prioriteit behandelen. Vanwege de coronapandemie zullen naar verwachting meer Amerikanen dan ooit hun stem per post uitbrengen.

4 uur geleden
Juridische klacht tegen Europese Commissie om asielbeleid Athene

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie laat na in te grijpen bij nieuw asielbeleid van Griekenland, dat volgens Oxfam Novib en WeMove Europe niet in overeenstemming is met EU-wetgeving. De twee organisaties dienen daarom een juridische klacht in bij het dagelijks EU-bestuur. Ze eisen dat de commissie een zogeheten inbreukprocedure tegen Athene start vanwege "de systematische schending van EU-rechten bij de behandeling van mensen die asiel zoeken in Europa".

4 uur geleden