Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schoonspringster Van Duijn dacht dat ze naast finaleplaats greep

Schoonspringster Van Duijn dacht dat ze naast finaleplaats greep

TOKIO (ANP) - Schoonspringster Celine van Duijn dacht na haar laatste sprong in de halve eindstrijd dat haar puntentotaal niet toereikend zou zijn voor een plek in de finale van de 10-metertoren. Dat bleek haar totaal van 306,45 wel en daarom staat ze om 08.00 uur Nederlandse tijd in de eindstrijd, waar ze ontspannen naartoe leeft.

"Na mijn laatste sprong zei ik tegen mijn coach Edwin Jongejans: dit is niet genoeg hé? Toen keek hij me verbaasd aan en zei hij dat het wel zo was", zei Van Duijn een kwartier na het bereiken van de eindstrijd. Ze werd in de halve finales tiende en een plek bij de beste twaalf was nodig.

Van Duijn had tijdens de wedstrijd geen flauw idee of ze op schema lag voor een plek in de finale. "Ik krijg niks mee van de stand. Ik weet inmiddels dat ik daar het sterkst mee spring, door puur met mezelf bezig te zijn. Ik heb geen idee waar ik sta", aldus Van Duijn.

"Via de speakers hoor je de scores van anderen globaal voorbijkomen. Maar ik heb een koptelefoon bij me en lees tussen de sprongen door een tijdschriftje, nu heb ik de Linda mee."

De 28-jarige Van Duijn, die vanwege kleine pijntjes nog de fysio gaat bezoeken, verwacht van zichzelf geen wonderen in de finale. "Een medaille gaat me zeker niet lukken, daar spring ik niet goed genoeg voor. Ik ga voor vijf stabiele sprongen, want dat is de sleutel. En of ik nou twaalfde of achtste wordt, maakt me niet uit. Ik denk dat het al een hele prestatie is dat ik in de olympische finale sta."

Meer uit Sport

'Chipsgooier' in Tour bracht nacht in cel door

PLATEAU DE BEILLE (ANP/AFP) - De toeschouwer die in de veertiende etappe van de Tour de France met chips gooide naar Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard is kort na het incident opgepakt. Hij heeft de nacht in een cel moeten doorbrengen, zo melden Franse media.

12 minuten geleden
Tourpeloton op weg voor zware Pyreneeënrit

LOUDENVIELLE (ANP) - Het Tourpeloton heeft zich in Loudenvielle in gang gezet voor de vijftiende etappe. Op de Franse nationale feestdag (Quatorze Juillet) ligt de aankomst opnieuw aan het einde van de klim. Zaterdag eindigde de eerste Pyreneeënrit op Pla d'Adet, ditmaal is Plateau de Beille de eindbestemming.

15 minuten geleden
Visma-ploegleider Maassen verwacht gevecht in zwaarste Tourrit

LOUDENVIELLE (ANP) - Frans Maassen noemde de vijftiende etappe van de Tour de France kort voor de start wellicht de zwaarste rit van deze editie. "Zeker op papier met zo veel hoogtemeters. Het wordt een lange, warme dag", keek de ploegleider van Visma - Lease a Bike voor de camera van Eurosport vooruit. Zijn kopman Jonas Vingegaard verloor zaterdag tijd op geletruidrager en ritwinnaar Tadej Pogacar. "Ik verwacht weer een mooi gevecht tussen hen. "

42 minuten geleden
Tennissters Siniakova en Townsend winnen dubbelspel Wimbledon

LONDEN (ANP) - Tennissters Katerina Siniakova en Taylor Townsend hebben het dubbelspel bij de vrouwen op Wimbledon gewonnen. De Tsjechische en de Amerikaanse waren in twee tiebreaks te sterk voor de Canadese Gabriela Dabrowski en Erin Routliffe uit Nieuw-Zeeland: 7-6 (5) 7-6 (1).

12 uur geleden
Darter Van Barneveld strandt in eerste ronde World Matchplay

BLACKPOOL (ANP) - Darter Raymond van Barneveld heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van het World Matchplay in Blackpool. De 57-jarige vijfvoudig wereldkampioen verloor met 10-7 van Jonny Clayton uit Wales.

13 uur geleden
Rennersvakbond onderneemt stappen tegen 'chipsgooier' in Tour

SAINT-LARY-SOULAN (ANP) - De internationale wielrennersvakbond CPA gaat "met plezier juridische stappen ondernemen" tegen de man die tijdens de veertiende etappe van de Tour de France Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard lastigviel met een zak chips. "Dit is respectloos en wordt niet getolereerd", verklaarde voorzitter Adam Hansen op X.

15 uur geleden
Evenepoel hoopt podiumplaats in Tour vast te kunnen houden

SAINT-LARY-SOULAN (ANP) - Remco Evenepoel vond zich terug op de derde plaats achter ritwinnaar Tadej Pogacar en de Deen Jonas Vingegaard in de veertiende etappe van de Tour de France. "Ik heb zo lang mogelijk proberen te volgen. Ik heb tijd verloren, maar ook tijd gewonnen op de rest. Dat is positief", zei de Belgische kopman van Soudal Quick-Step.

17 uur geleden