Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Schoonmakers dreigen vaker in financiële problemen te komen'

'Schoonmakers dreigen vaker in financiële problemen te komen'

DEN BOSCH (ANP) - Werkgevers in de schoonmaakbranche merken dat schoonmakers steeds vaker in de financiële problemen dreigen te komen. Brancheorganisatie Schoonmakend Nederland trekt daarom aan de bel en roept het kabinet op om specifiek voor de mensen aan de basis van de arbeidsmarkt ondersteuning te bieden bij het oplossen van hun schuldenproblematiek.

"Als brancheorganisatie willen wij graag een actieve rol innemen om onze schoonmakers te helpen en samen met collega-branches op te trekken, zodat ook zij hun kwetsbare medewerkers kunnen bijstaan", legt directeur Rob Rommelse uit. Precieze cijfers over de problemen bij schoonmakers geeft hij niet.

Volgens de branchevoorman worden kwetsbare huishoudens momenteel hard geraakt door de coronacrisis. En ze zouden vaak niet weten welke mogelijkheden ze hebben om weer controle te krijgen over hun financiële situatie. Rommelse oppert dat een systeem met financieel adviesvouchers zou kunnen helpen, vergelijkbaar met de ontwikkeladviesvouchers die eerder al zijn uitgegeven bij het door de overheid opgezette programma NL leert door.

Vakbond FNV heeft nog niet gereageerd op de oproep van de schoonmaakwerkgevers. Schoonmakend Nederland, voorheen OSB, is al zo'n veertig jaar de brancheorganisatie voor de professionele schoonmaak- en glazenwassersbedrijven.

Meer uit Financieel

Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

20 minuten geleden
Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

55 minuten geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

1 uur geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

1 uur geleden
Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

2 uur geleden
Just Eat Takeaway en PostNL grootste dalers op lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging dinsdag licht omlaag onder aanvoering van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Bij de middelgrote bedrijven bungelde PostNL onderaan met een verlies van dik 7 procent. Analisten van de Amerikaanse bank Jefferies haalden het aandeel van hun kooplijst na de tegenvallende resultaten die het postbedrijf een dag eerder bekendmaakte.

3 uur geleden
Bestelknop van bol.com deugde volgens kantonrechter niet

AMSTERDAM (ANP) - Een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam heeft mogelijk grote gevolgen voor bol.com en andere webwinkels. Volgens de rechter voldeed de bestelknop van bol.com namelijk niet aan de vereisten. Een consument die nog een rekening had openstaan bij de webwinkel hoefde die van de rechter daarom niet te betalen.

3 uur geleden