Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Schoonmakers dreigen vaker in financiële problemen te komen'

'Schoonmakers dreigen vaker in financiële problemen te komen'

DEN BOSCH (ANP) - Werkgevers in de schoonmaakbranche merken dat schoonmakers steeds vaker in de financiële problemen dreigen te komen. Brancheorganisatie Schoonmakend Nederland trekt daarom aan de bel en roept het kabinet op om specifiek voor de mensen aan de basis van de arbeidsmarkt ondersteuning te bieden bij het oplossen van hun schuldenproblematiek.

"Als brancheorganisatie willen wij graag een actieve rol innemen om onze schoonmakers te helpen en samen met collega-branches op te trekken, zodat ook zij hun kwetsbare medewerkers kunnen bijstaan", legt directeur Rob Rommelse uit. Precieze cijfers over de problemen bij schoonmakers geeft hij niet.

Volgens de branchevoorman worden kwetsbare huishoudens momenteel hard geraakt door de coronacrisis. En ze zouden vaak niet weten welke mogelijkheden ze hebben om weer controle te krijgen over hun financiële situatie. Rommelse oppert dat een systeem met financieel adviesvouchers zou kunnen helpen, vergelijkbaar met de ontwikkeladviesvouchers die eerder al zijn uitgegeven bij het door de overheid opgezette programma NL leert door.

Vakbond FNV heeft nog niet gereageerd op de oproep van de schoonmaakwerkgevers. Schoonmakend Nederland, voorheen OSB, is al zo'n veertig jaar de brancheorganisatie voor de professionele schoonmaak- en glazenwassersbedrijven.

Meer uit Financieel

Chinese drankenmiljardair Zong Qinghou (79) overleden

HANGZHOU (ANP/AFP) - Zong Qinghou, de voormalig rijkste man van China, is overleden. Hij stierf zondagochtend op 79-jarige leeftijd nadat "behandeling voor een aandoening niet bleek aan te slaan", meldt zijn bedrijf op het sociale medium Weibo. Zong was de oprichter van het drankenconglomeraat Wahaha. Chinese media meldden eerder al dat hij ziek was, zonder te specificeren waar hij aan leed.

1 uur geleden
Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

12 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

17 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

19 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

19 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

20 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

22 uur geleden