Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schoolvakantie vrijdag van start in regio Noord

Schoolvakantie vrijdag van start in regio Noord

DEN HAAG (ANP) - In de regio Noord begint vrijdag de schoolvakantie. Daardoor kan het op de wegen flink drukker zijn dan op een 'normale' vrijdag, waarschuwt Rijkswaterstaat. "Grote kans dat je al veel dakkoffers, fietsendragers en caravans tegenkomt op de snelweg."

Over een week, op 17 juli, begint de zomervakantie in de regio Midden en weer een week later, vanaf 24 juli, zijn de scholen in de regio Zuid aan de beurt.

Iets meer dan een op de drie Nederlanders met vakantieplannen kiest voor een bestemming in Nederland. Omdat uit veel omringende landen ook toeristen en vakantiegangers worden verwacht, denkt Rijkswaterstaat dat de drukte op de Nederlandse snelwegen toeneemt. "Bij mooi weer verwachten we vooral meer verkeer richting de stranden, de Veluwe en de pretparken."

In de zomervakantie is er veel minder spitsverkeer, maar omdat er juist in deze periode wegwerkzaamheden zijn gepland, kan het op sommige wegen juist weer druk zijn. "De afgelopen weken was er met name op vrijdag tijdens de avondspits al veel meer verkeer op de snelwegen. Houd daar dus rekening mee als je dan naar je vakantiebestemming reist. Maar ook op andere momenten kan het door vakantieverkeer drukker zijn", aldus Rijkswaterstaat.

Nederlanders die voor hun zomervakantie naar het buitenland gaan, lijken zich niet al te veel zorgen te maken over de Delta-variant van het coronavirus. Reisbrancheorganisatie ANVR kreeg de afgelopen dagen vooral vragen over de maatregelen die op de verschillende vakantiebestemmingen gelden en over de benodigde coronatesten, maar niet over het gevaar van deze besmettelijkere coronavariant. Dat de toename van het aantal coronapatiënten sneller verloopt dan verwacht is volgens demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dan ook reden voor zorg over de mogelijkheden om deze zomer op vakantie te gaan.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In de Meezenbroekstraat in Rotterdam-Beverwaard heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gemeld.

2 uur geleden
Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

4 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

5 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

7 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

8 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

8 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

8 uur geleden