Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schoolleiders Amsterdam en Rotterdam: open scholen na vakantie

Schoolleiders Amsterdam en Rotterdam: open scholen na vakantie

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen middelbare scholen in Amsterdam en Rotterdam willen na de kerstvakantie weer open gaan. Ze hebben zaterdag een gezamenlijke oproep aan het kabinet gestuurd.

De scholen zeggen dat ze in het afgelopen jaar "nog even dicht zijn geweest, een beetje open, volledig open, open onder voorwaarden en nu weer gesloten". Al die veranderingen zijn volgens de schoolleiders "fnuikend voor de ontwikkeling van jongeren en het onderwijs. Leerlingen zijn gebaat bij structuur: voorspelbaarheid, duidelijkheid en veel sociale context."

De oproep is vanuit Amsterdam ondertekend door onder meer het St. Ignatiusgymnasium, het Barlaeus en het Vossius gymnasium en de Amsterdamse MAVO. In Rotterdam staan onder meer het Marnix Gymnasium, de Melanchthon Scholengemeenschap en het Avicenna College achter de oproep. Verder is de brief ondertekend door het Stedelijk Gymnasium Schiedam, het Montessori College in Nijmegen en door het Schoolleidersregister VO, een organisatie voor bestuurders van middelbare scholen.

Alle scholen in Nederland zijn de week voor de kerstvakantie dichtgegaan. Dat moest het aantal besmettingen zo veel mogelijk beperken, gezien de snelle verspreiding van de nieuwe omikronvariant. De vakantie duurt tot en met 9 januari. Het kabinet besluit maandag of de scholen op 10 januari weer open kunnen, of dat ze langer dicht blijven.

Meer uit Binnenland

Verdachten voor de rechter na gebruik app van FBI

ZWOLLE (ANP) - Acht verdachten staan vanaf woensdag terecht in een strafzaak die vooral draait om een app die in opdracht van de FBI is ontwikkeld. Terwijl de acht volgens het Openbaar Ministerie communiceerden over de invoer van cocaïne las de Amerikaanse opsporingsinstantie mee.

56 minuten geleden
Voorarrest van insulinemoord op moeder verdachte vrouw verlengd

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag het voorarrest van een 53-jarige vrouw uit Sittard met drie maanden verlengd. De vrouw wordt ervan verdacht haar moeder bewust een te hoge dosis insuline te hebben toegediend, waardoor de bejaarde vrouw kwam te overlijden. Volgens het openbaar Ministerie (OM) is er sprake van moord.

58 minuten geleden
Veerdienst naar Ameland hervat na storing

HOLWERT (ANP) - De veerdienst tussen het vasteland en Ameland is dinsdagmorgen hervat. Door problemen met de autobrug in de haven van Holwert konden reizigers met een auto maandagavond niet van boord en werden ze teruggebracht naar Ameland, waar ze noodgedwongen de nacht door hebben gebracht.

2 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam-West is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. Wel raakte de voordeur beschadigd door de ontploffing, die rond 03.00 uur plaatsvond.

4 uur geleden
Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

7 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

8 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

11 uur geleden