Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schoolbesturen kopen commerciële coronatests voor juf en meester

Schoolbesturen kopen commerciële coronatests voor juf en meester

DEN HAAG (ANP) - Tientallen schoolbesturen hebben coronatests van commerciële aanbieders gekocht omdat leerkrachten lang moesten wachten op een plekje bij de GGD. Dat zegt de PO-raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De organisatie denkt dat het er minstens vijftig zijn.

Bij de VO-raad, de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, zou het ze niet verbazen als scholen zich wenden tot commerciële aanbieders. Precieze gegevens zijn daar niet, maar het is wel bekend dat er sprake van is.

Volgens de zegsman van de PO-raad is een test van circa 100 euro nog altijd flink goedkoper dan een paar dagen een zzp'er als vervanger voor de klas te zetten, terwijl de oorspronkelijke leerkracht thuis zit te wachten op een test.

Kinderopvang

De PO-raad benadrukt blij te zijn met de voorrang voor onderwijzers en denkt dat het kiezen voor commerciële aanbieders daardoor snel zal afnemen. De organisatie hoopt dat ook werknemers van andere sectoren, zoals met name de kinderopvang, voorrang krijgen.

Kinderopvangcentra krijgen hun personele bezetting niet meer rond doordat ook hun medewerkers met corona-achtige klachten thuiszitten te wachten op de uitslag van hun coronatest. Dat zeiden de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en de Brancheorganisatie Kinderopvang vorige week.

Meer uit Binnenland

Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

2 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

2 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

5 uur geleden
Lab: kwart van de schapen bij bedrijven met blauwtong stierf

DEVENTER (ANP) - In de eerste twee maanden van de blauwtonguitbraak zijn 37.000 schapen meer gestorven dan normaal. Dat meldt het laboratorium Royal GD op basis van een analyse van de uitbraak. Bij beroepsmatige schapenhouders die minstens zes weken geplaagd zijn met het virus stierf gemiddeld 25 procent van de dieren.

7 uur geleden
Aboutaleb wil met XR in gesprek over vergroening haven Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil met activisten van Extinction Rebellion (XR) in gesprek over vergroening van de Rotterdamse haven. De burgemeester heeft dat vrijdagmiddag toegezegd, bevestigt een woordvoerster van de gemeente.

9 uur geleden
Queen voor de 20e keer bovenaan in Top 2000, Danny Vera op 2

HILVERSUM (ANP) - Queen staat voor de twintigste keer met Bohemian Rhapsody bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera, in 2020 nog de nummer 1 met Roller Coaster, is net als de afgelopen twee jaar op de tweede plek te vinden. De nummer 3 is wederom voor de Eagles met Hotel California, zo werd vrijdag bekendgemaakt in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum.

9 uur geleden
SWOV: succes 30 km-wegen hangt af van inrichting rijbanen

DEN HAAG (ANP) - Het succes van de nieuwe maximumsnelheid in Amsterdam hangt af van de inrichting van de wegen zelf, zegt het nationaal wetenschappelijk onderzoeksbureau voor verkeersveiligheid SWOV. Dan gaat het bijvoorbeeld om klinkers in plaats van asfalt of een aanpassing van de breedte van de weg. "Dat kan niet van de ene op de andere dag in een stad zoals Amsterdam", zegt een woordvoerder. Vrijdag ging de maximumsnelheid op de meeste wegen in de hoofdstad van 50 naar 30 kilometer per uur.

11 uur geleden