Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schoof opgewekt: niet depressief geworden van debat

Schoof opgewekt: niet depressief geworden van debat

DEN HAAG (ANP) - Ook na een zwaar debat met de Tweede Kamer, waarin werd getwijfeld aan de eenheid van het kabinet, is de nieuwe premier Dick Schoof "buitengewoon opgewekt thuisgekomen", vertelde hij in zijn persconferentie. Dat betekent "dat ik zeg maar, niet depressief ben geworden van het debat. Want dat is wat iedereen ongeveer verwacht had na het debat. Zo'n nieuweling, en dan krijgt hij dit voor zijn kiezen".

De nieuwe premier heeft zich naar eigen zeggen "ondanks alle politieke schermutselingen" staande gehouden in het debat. Een uithaal waarin PVV-leider Geert Wilders de uitlatingen van Schoof "slappe hap" noemde en een tweet van vicepremier Fleur Agema die als ondermijnend werd omschreven, waren daar onderdeel van. Schoof zegt evenwel dat hij "goed repliek" heeft gegeven op de kritiek uit de Tweede Kamer. "Zonder daar iemand in de zaal te kleineren."

Hij kon "misschien wel omdát ik partijloos ben" zijn eigen rol spelen, denkt Schoof. Het kabinet voelt zich door het debat juist gesterkt, denkt de nieuwe premier. Hij voelt zich "vol gesteund" door de coalitie, hoewel hij ook erkende dat de aanval van Wilders onverwacht was. Maar de PVV-leider sprak ook zijn steun uit, benadrukt Schoof. "Hij heeft aan het einde van het debat gezegd dat ik er fier stond."

Meer uit Politiek

Stichting van Laurentien mag door met toeslagenmethode

DEN HAAG (ANP) - De Stichting (Gelijk)waardig Herstel, opgericht door prinses Laurentien, mag door met het helpen van mensen die getroffen zijn door het schandaal rond de kinderopvangtoeslag. Zij heeft een akkoord gesloten met het ministerie van Financiën over de voorwaarden waaronder dat kan, meldt staatssecretaris Nora Achahbar (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
Dit jaar slechts 'accentverschillen' in viering van Prinsjesdag

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar zal Prinsjesdag grotendeels doorgaan in de oude vorm, bevestigt een woordvoerder van de Eerste Kamer na berichtgeving door de NOS. Wel zijn er enkele "accentverschillen", zoals een speciaal lesprogramma door ProDemos voor scholieren.

1 dag geleden
VVD wil dat ook kabinet wegblijft bij EU-vergaderingen Hongarije

DEN HAAG (ANP) - De VVD steunt de Europese Commissie, die voorlopig alleen ambtenaren stuurt naar informele vergaderingen die Hongarije als huidig EU-voorzitter organiseert. De regeringspartij wil van premier Dick Schoof en buitenlandminister Caspar Veldkamp weten waarom Nederland zich daar niet bij aansluit.

1 dag geleden
Premier Schoof: boycot Hongaarse EU-vergadering per keer bekijken

LUXEMBURG (ANP) - De Nederlandse premier Dick Schoof wil per gelegenheid bekijken of Nederland EU-vergaderingen gaat boycotten die Hongarije organiseert.

2 dagen geleden
Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

2 dagen geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

2 dagen geleden
Kamerleden pleiten voor noodvisums voor journalisten Moscow Times

DEN HAAG (ANP) - De journalisten van de Moscow Times moeten noodvisums krijgen nu de kritische onlinekrant als "ongewenste organisatie" is aangemerkt door de Russische autoriteiten, vinden Kamerleden van D66, VVD, CDA, SP, PvdD en Volt. Zij hebben hier Kamervragen over gesteld aan de ministers Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) en Marjolein Faber (Asiel en Migratie).

2 dagen geleden