Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scholz gaat met Merkel mee naar G20-top

Scholz gaat met Merkel mee naar G20-top

BERLIJN (ANP/AFP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel neemt volgens bronnen haar waarschijnlijke opvolger Olaf Scholz mee naar de G20-top die komend weekend in Rome wordt gehouden. Scholz is minister van Financiën in het huidige Duitse kabinet.

Merkel en Scholz gaan gezamenlijk naar de top om aan te tonen dat er ondanks de machtswisseling in Duitsland continuïteit is. Regeringsbronnen hebben tegen persbureau AFP gezegd dat het een "historisch signaal" is. Het zou ook een teken van vertrouwen zijn in Scholz.

Komend weekend spreken Scholz en Merkel onder meer met de Amerikaanse president Joe Biden en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Ze nemen ook samen deel aan een een top over Iran.

Onderhandelingen

De sociaaldemocraten (SPD) van Scholz wonnen de verkiezingen nipt van de conservatieve christendemocraten (CDU) van Merkel. Merkel deed echter niet mee aan de verkiezingen, zij maakte eerder al bekend te stoppen als bondskanselier.

De SPD, de Groenen en de liberale FDP zijn in vergevorderde onderhandelingen over een coalitie. De partijen hopen begin december hun regering rond te hebben.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Frankrijk weer bereid tot overleg met VK over illegale migratie

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Frankrijk is weer bereid met het Verenigd Koninkrijk te praten over illegale migratie. Maar alleen als de Britten openstaan voor serieuze discussies, aldus binnenlandminister Gérald Darmanin. De landen raakten afgelopen week verwikkeld in een ruzie over het toenemende aantal migranten dat via het Kanaal reist.

35 minuten geleden
Biden verwacht Omikron ook in Amerika, ziet geen reden tot paniek

WASHINGTON (ANP) - Het is slechts een kwestie van tijd totdat de coronavariant Omikron ook in de Verenigde Staten is. Die nieuwe variant is een reden tot bezorgdheid, maar geen reden tot paniek, vindt de Amerikaanse president Joe Biden.

1 uur geleden
Vermeend Epstein-handlanger Maxwell verschijnt in rechtbank

NEW YORK (ANP/RTR) - Ghislaine Maxwell is maandag in de rechtbank van New York verschenen bij de start van het proces tegen haar. De socialite wordt ervan verdacht de handlanger te zijn geweest van zedendelinquent Jeffrey Epstein, haar ex-partner.

4 uur geleden
ECDC: tot nu toe 33 Omikron-gevallen in EU

SOLNA (ANP) - In de Europese Unie zijn tot nu toe 33 mensen positief getest op de Omikron-variant van het coronavirus. Zij zijn allemaal onlangs in Afrika geweest. De virusversie is behalve in Nederland ook vastgesteld in België, Duitsland, Italië, Portugal, Oostenrijk, Tsjechië en Denemarken.

4 uur geleden
Alle volwassenen in VK kunnen boostershot krijgen

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat alle volwassenen een boostershot aanbieden. Nu krijgen alleen 40-plussers en risicogroepen een extra dosis van een coronavaccin. Het nieuwe advies van vaccinatiecomité JCVI komt op een moment waarop er steeds meer zorgen zijn over de Omikron-variant van het coronavirus.

4 uur geleden
Andersson voor tweede keer in week tijd verkozen tot premier

STOCKHOLM (ANP/AFP) - Magdalena Andersson is voor de tweede keer in een week tijd door het parlement naar voren geschoven als premier van Zweden. Ze gaat een minderheidsregering leiden die bestaat uit alleen haar eigen sociaaldemocratische partij.

7 uur geleden
Iran wil niet rechtstreeks met VS praten over kernprogramma

WENEN (ANP/DPA) - Iran blijft weigeren om rechtstreeks met de Verenigde Staten te onderhandelen over het redden van het atoomakkoord uit 2015. Het internationale overleg over mogelijkheden om die deal nieuw leven in te blazen gaat maandag verder na maanden te hebben stilgelegen, maar er lijkt vooralsnog geen uitzicht te zijn op een doorbraak.

7 uur geleden