Scholen komend schooljaar niet beoordeeld op onderwijsresultaten
DEN HAAG (ANP) - De Inspectie van het Onderwijs gaat scholen komend schooljaar niet beoordelen op onderwijsresultaten als de eindtoets en het eindexamen. De inspectie heeft hiertoe besloten vanwege de coronacrisis. Daardoor zijn de onderwijsomstandigheden anders dan in andere jaren.
De inspectie wijst erop dat scholen door het coronavirus met tal van beperkingen te maken hebben. Die zijn van invloed op de onderwijsresultaten.
De inspectie blijft de onderwijsresultaten in het komend schooljaar 2021/2022 wel nauwgezet volgen. Die resultaten worden meegenomen in een zogenoemde risicodetectie. "Waar risico’s gesignaleerd worden, wordt ook in schooljaar 2021/2022 risicogericht kwaliteitsonderzoek uitgevoerd. Dit kan op school- of afdelingsniveau nog steeds leiden tot het oordeel 'onvoldoende' of 'zeer zwak'. Bij dit oordeel tellen de onderwijsresultaten niet mee."
Verder zal het in het schooljaar 2021/2022 mogelijk blijven de waardering 'goed' aan te vragen. Normaal gesproken moet een school daarvoor van de inspectie minimaal het oordeel 'voldoende' krijgen voor de onderwijsresultaten. Dat kan komend schooljaar niet, dus hierbij geldt als voorwaarde dat de inspectie bij het volgen van een school geen risico’s ziet.
Meer uit Binnenland
DEN HAAG (ANP) - Al jaren kampt Defensie met een tekort aan personeel. Er staan duizenden vacatures open en de komende jaren wil de krijgsmacht ook nog flink groeien. Het ministerie weet inmiddels meer mensen te werven, maar dat aantal blijft nog steeds achter bij de ambities, blijkt uit de halfjaarlijkse rapportage Stand van Defensie.
12 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Vakbond CNV vindt dat het kabinet zijn eigen ambities ondermijnt door "enorme en ontwrichtende bezuinigingen" op onderwijs door te voeren. De bond wijst erop dat het kabinet "de brede welvaart wil versterken" en bijvoorbeeld het lerarentekort wil aanpakken, maar stelt dat de daarvoor benodigde middelen worden "wegbezuinigd".
38 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Het kabinet stelt de voorgenomen verhoging van de huurtoeslag met een jaar uit. In de financiële bijlage van het coalitieakkoord was daar voor volgend jaar al 500 miljoen euro voor uitgetrokken, maar de maatregel gaat nu pas in per 2026.
42 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV uit stevige kritiek op de plannen die dinsdag in de miljoenennota zijn gepresenteerd. "Mooie woorden verhullen een gebrek aan visie en ambitie. Concrete oplossingen voor grote problemen blijven uit", vindt de bond.
46 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - De miljoenennota komt op een aantal punten tegemoet aan de zorgen in het bedrijfsleven, constateren VNO-NCW en MKB-Nederland. Toch zijn er volgens de ondernemersorganisaties ook een aantal minpunten, zoals de bezuinigingen op kennis, innovatie en onderwijs. Die zien de organisaties als "een ondermijning van ons toekomstig verdienvermogen".
52 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - De meeste Nederlandse huishoudens gaan er tussen de 1 en 50 euro per maand op vooruit door de plannen van het nieuwe kabinet. Dat meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) na berekeningen op basis van de miljoenennota die dinsdag is gepresenteerd. De meeste zzp'ers en sommige gepensioneerden gaan er volgend jaar op achteruit, voor de meeste huishoudens geldt een lichte koopkrachtstijging van minder dan 1 procent.
1 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Hoewel de treinkaartjes van NS volgend jaar minder in prijs stijgen dan eerder aangekondigd, houdt reizigersorganisatie Rover zorgen over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in Nederland. De organisatie wijst hierbij op de bezuinigingen op het ov in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, die dinsdag bekend werden. "Per saldo wordt het er voor de reiziger niet beter op."
1 uur geleden