Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scholen in New York blijven dicht tot september

Scholen in New York blijven dicht tot september

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De scholen in New York blijven tot september dicht. De burgemeester van de stad, Bill de Blasio, heeft gezegd dat dit noodzakelijk is om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen. De openbare scholen in de stad zijn 16 maart gesloten en zouden misschien 20 april weer opengaan. Maar dit is niet realistisch volgens De Blasio, die heeft besloten de scholen het hele verdere schooljaar dicht te houden. De stad en de gelijknamige staat vormen het epicentrum van het virus in de Verenigde Staten.

In de stad New York zijn al meer dan 94.000 besmettingen geconstateerd en 5400 sterfgevallen geweest. Een derde van alle coronadoden in heel de VS is in of rond de stad gevallen.

Meer uit Buitenland

Ga niet speculeren over motief van aanslag op Trump, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - Over het motief van de 20-jarige Thomas Matthew Crooks die zaterdag een moordaanslag uitvoerde op oud-president Donald Trump is nog niets bekend en moet niet worden gespeculeerd. Dat zei president Joe Biden tijdens een kort persmoment in het Witte Huis zondagmiddag (plaatselijke tijd).

40 minuten geleden
Biden stelt reis naar Texas uit om aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft een voor maandag geplande trip naar Texas uitgesteld na de moordaanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Dat meldt het Witte Huis.

1 uur geleden
Oud-militair doodt drie mensen en zichzelf in Midden-Frankrijk

ESPINASSE-VOZELLE (ANP/AFP) - Een voormalige Franse militaire sluipschutter heeft zaterdagavond drie mensen doodgeschoten die een verjaardagsfeestje vierden in een nabijgelegen huis. Daarna schoot hij zichzelf dood. Dat meldt het Openbaar Ministerie van Cusset. De schietpartij gebeurde in de plaats Espinasse-Vozelle, ten westen van Vichy, in Midden-Frankrijk.

1 uur geleden
Bij moordaanslag op Trump gedode omstander is 50-jarige man

BETHEL PARK (ANP/RTR) - De omstander die zaterdag om het leven kwam bij een moordaanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump is een 50-jarige man, Corey Comperatore. Dat blijkt uit een Facebook-post van zijn zus. "De PA (Pennsylvania) Trump Rally kostte mijn broer, Corey zijn leven. Door de haat jegens één man stierf de man van wie we het meest hielden", schreef de zus.

2 uur geleden
Media: ook explosieven in woning aanslagpleger Trump gevonden

BETHEL PARK (ANP) - In de woning van de 20-jarige man die zaterdag een moordaanslag pleegde op de Amerikaanse oud-president Donald Trump, zijn explosieven aangetroffen. Dat melden Amerikaanse media op basis van meerdere bronnen bij de autoriteiten. De Wall Street Journal meldde eerder al dat ook in de auto van de schutter explosieven waren gevonden.

3 uur geleden
Oud-vicepresident Pence: in VS geen plaats voor politiek geweld

WASHINGTON (ANP) - Mike Pence, tussen 2017 en 2021 vicepresident onder Donald Trump, zei zondag dat er "in Amerika geen plaats is voor politiek geweld". Pence zei dit in reactie op de moordaanslag zaterdag op zijn voormalige baas. "Dergelijk geweld moet universeel worden veroordeeld", voegde hij toe aan zijn bericht op X.

3 uur geleden
Premier Slowakije: aanslag Trump 'fotokopie' van aanslag op mij

BRATISLAVA (ANP/AFP) - De Slowaakse premier Robert Fico ziet grote overeenkomsten tussen de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump en de aanslag op zijn eigen leven eerder dit jaar. "Het scenario is net een fotokopie", zei Fico in een verklaring op zijn website.

3 uur geleden