Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Scholen en kinderopvang zorgen samen voor opvang in meivakantie'

'Scholen en kinderopvang zorgen samen voor opvang in meivakantie'

DEN HAAG (ANP) - Zowel de kinderopvang als basisscholen blijven in de meivakantie noodopvang aanbieden voor kinderen van ouders met "cruciale beroepen" en kinderen uit kwetsbare gezinnen. De betrokken partijen hebben met elkaar afgesproken dat noodopvang een gezamenlijke verantwoordelijkheid is, zo laat de Brancheorganisatie Kinderopvang weten.

Hoe de opvang tijdens de vakantie precies wordt ingevuld, kan per plaats verschillen. "De gemeenten hebben daarin een coördinerende rol", aldus de brancheorganisatie. Directeur Emmeline Bijlsma is blij met de afspraken. "Het is voor ons heel belangrijk dat we aan ouders en kinderen kunnen garanderen dat de noodopvang doorgaat."

Als alle scholen in de meivakantie helemaal dicht zouden gaan, zou de kinderopvang de volledige noodopvang moeten verzorgen. De vrees was dat de opvang daardoor niet gegarandeerd zou kunnen worden. "Wij vinden het echt belangrijk dat het van ons samen is", zegt Bijlsma. "Ook in de meivakantie."

Het ministerie van Onderwijs was niet direct bereikbaar voor een bevestiging van de afspraken.

Meer uit Binnenland

Kwart van alle hoofdmaaltijden vorig jaar vegetarisch

DEN HAAG (ANP) - Van alle hoofdmaaltijden die vorig jaar werden verorberd, was volgens het CBS een kwart vegetarisch. "De meeste Nederlanders kozen een of twee dagen per week voor een vegetarische hoofdmaaltijd", concludeert het statistiekbureau.

17 minuten geleden
Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

7 uur geleden
Drie derdelanders mogen van rechter niet blijven werken

UTRECHT (ANP) - Drie derdelanders mogen van de rechter de komende weken niet blijven werken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld in drie spoedprocedures. Na maandag stopt de opvang voor gevluchte mensen uit Oekraïne met een andere nationaliteit, maar ze hebben nog tot 2 april om uit Nederland te vertrekken.

7 uur geleden
Oud-ambassadeurs roepen kabinet op om hardere lijn tegen Israël

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet stoppen met "het indirect steunen en gedogen van de grove en grootschalige Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza en de andere Palestijnse bezette gebieden", vinden 28 voormalige ambassadeurs namens Nederland. In een oproep vragen ze het kabinet "om aan de goede kant van de geschiedenis te staan" en zich harder op te stellen tegenover de Israëlische regering. Het defensieverdrag met Israël moet bovendien niet geratificeerd worden, vinden zij.

7 uur geleden
Een van de zedenzaken in Leiden gaat om verkrachting

LEIDEN (ANP) - Een van de zedenzaken in het centrum van Leiden die de politie onderzoekt, is een verkrachting, meldt de politie maandagmiddag. Een jonge Leidse vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag belaagd door een man. Zij was toen lopend onderweg van de Breestraat naar het Noordeinde.

7 uur geleden
Rijkswaterstaat begint half 2024 met vervangen geluidsschermen A10

AMSTERDAM (ANP) - Rijkswaterstaat begint halverwege 2024 met het vervangen van 6 kilometer aan geluidsschermen langs de A10 Noord bij Amsterdam. Dat meldt de organisatie maandag. Duizenden bewoners langs de A10 ervaren meer geluidsoverlast doordat eerder geluidsschermen zijn verwijderd.

8 uur geleden
Twee verdachte pakketten in Zoutkamp, omgeving afgezet en ontruimd

ZOUTKAMP (ANP) - In het Groningse Zoutkamp is maandagmiddag de omgeving van de Marneweg/N361 en Strandweg afgezet omdat er twee verdachte pakketten zijn gevonden. In eerste instantie kreeg de politie aan het begin van de middag melding van één verdacht pakket, maar na onderzoek blijkt dat het om twee pakketten gaat, aldus de politie. Een deel van een kazerne binnen het afgezette gebied is ontruimd.

8 uur geleden