Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schloesser schiet als twintigste naar knock-outfase op Spelen

Schloesser schiet als twintigste naar knock-outfase op Spelen

TOKIO (ANP) - Handboogschutster Gabriela Schloesser-Bayardo heeft in de kwalificatie op de Olympische Spelen de twintigste score neergezet. De geboren Mexicaanse, die nu voor Nederland uitkomt, kwam met 72 pijlen tot een totaal van 652. Ze schoot de pijl 23 keer in de 10, de maximale score. Drie Koreaanse vrouwen zetten de hoogste totaalscores neer, An San schoot met 680 punten zelfs een olympisch record.

De 27-jarige atlete kwam op de Spelen van Rio 2016 nog voor Mexico uit. Bayardo kreeg in die tijd een relatie met handboogschutter Mike Schloesser en verhuisde enkele jaren geleden naar Limburg. Ze deed een inburgeringscursus en kreeg een Nederlands paspoort. Ze doet nu onder de naam Schloesser voor Oranje mee aan de Spelen.

De handboogschutster komt volgende week vrijdag in actie in de knock-outfase van de individuele wedstrijd. Zaterdag doet ze met Sjef van den Berg, Steve Wijler of Gijs Broeksma mee aan de gemengde landenwedstrijd. Een medaille is dan het doel. "Ik hoop dat de jongens goed gaan schieten, ik zie wel wie het wordt. 'I hope for the best'. We gaan voor een medaille", aldus Schloesser, die later op vrijdag na de kwalificatie van de mannen weet met wie ze gaat schieten. De Nederlander met de hoogste score mag in de gemende landenwedstrijd uitkomen.

Warmte

Tijdens de kwalificatie voor de vrouwen, in de Japanse ochtend, liep de temperatuur op tot boven de 30 graden Celsius. Een Russische schutster zakte na de laatste pijl op het veld in elkaar en werd met een brancard afgevoerd. Schloesser had naar eigen zeggen weinig last van de warmte. "Het was Mexicaans weer", zei ze lachend. "Ik ben dit wel gewend, ik ben groot geworden in deze omstandigheden."

Schloesser had tussen het schieten door via WhatsApp regelmatig contact met haar man, die op het niet-olympische onderdeel compound tot de wereldtop behoort. Mike Schloesser keek thuis in Limburg mee naar de verrichtingen van zijn vrouw. "Een paar rondjes gingen niet zo goed, maar ik kreeg toen positieve berichten van Mike. 'Vamos', appte hij. Daar kreeg ik nieuwe energie van. Ik train normaal gesproken iedere dag met Mike. Hij is mijn alles: mijn coach, mijn man en de vader van mijn hond."

Meer uit Sport

Pogacar blijft in Giro beducht voor aanvallen van Ineos-renners

NAPELS (ANP) - Tadej Pogacar heeft na de eerste negen etappes in de Giro d'Italia een ruime voorsprong in het algemeen klassement, maar hij blijft beducht voor aanvallen van zijn concurrenten. De Sloveense wielrenner van UAE Team Emirates zei tijdens de persconferentie op de rustdag vooral aanvallen van Ineos Grenadiers te verwachten.

8 uur geleden
Twee teamleden Mercedes volgen Hamilton naar Ferrari

MONZA (ANP) - Jérôme d'Ambrosio werkt vanaf 1 oktober als adjunct-teambaas bij Ferrari in de Formule 1. De Belg verlaat Mercedes voor de Italiaanse renstal.

8 uur geleden
NOC*NSF blij met recordbijdrage Nederlandse Loterij voor sport

DEN HAAG (ANP) - NOC*NSF heeft over 2023 een afdracht van 52,6 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Loterij. Dat is opnieuw meer dan het jaar ervoor, toen het ging om 52,3 miljoen euro. Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF, roept op om sport "op de agenda te houden, ook in Den Haag".

9 uur geleden
Voormalig teambaas Steiner en Haas F1 voeren juridisch gevecht

MECKLENBURG (ANP) - Voormalig teambaas Günther Steiner en het Formule 1-team van Haas zijn verwikkeld in een juridische strijd. Dat meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

14 uur geleden
Golfer McIlroy wint voor vierde keer Wells Fargo Championship

CHARLOTTE (ANP) - Golfer Rory McIlroy heeft voor de vierde keer het Wells Fargo Championship gewonnen. De 35-jarige viervoudige majorwinnaar liep op de baan van Quail Hollow in het Amerikaanse Charlotte een slotronde van 65 slagen, zes onder par. Dat was de beste ronde van de dag.

19 uur geleden
Aanvoerder rugbyers Nieuw-Zeeland beëindigt interlandloopbaan

WELLINGTON (ANP) - Sam Cane, de aanvoerder van het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, beëindigt aan het einde van dit jaar zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en ondertekent een meerjarige overeenkomst bij de Japanse club Suntory Goliath in Tokio.

20 uur geleden
Djokovic maakt zich zorgen en laat scans doen na uitschakeling

ROME (ANP/AFP) - Novak Djokovic maakt zich "een beetje zorgen" na zijn vroege uitschakeling op het toernooi van Rome. Twee dagen nadat hij een fles water op zijn hoofd had gekregen verloor hij in de derde ronde van de Chileen Alejandro Tabilo (2-6 3-6). "Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond", zei Djokovic, die aangaf dat hij scans zou ondergaan om "te zien wat er aan de hand is".

1 dag geleden