Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schippers pakt op 100 meter nipt haar zevende nationale titel

Schippers pakt op 100 meter nipt haar zevende nationale titel

APELDOORN (ANP) - Atlete Dafne Schippers heeft met miniem verschil haar zevende nationale titel op de 100 meter gepakt. In de finale op de NK in Apeldoorn ging Zoë Sedney lange tijd aan de leiding, maar de finish van Schippers was beter. Schippers kwam tot een tijd van 11,29. Dat was 3 honderdsten van een seconde sneller dan Sedney. Naomi Sedney werd derde (11,36).

Bij de mannen ging de titel op de 100 meter naar Raphael Bouju, die in het tweede deel van de race eveneens een achterstand goedmaakte. Zijn tijd van 10,27 was een verbetering van zijn persoonlijk record van 10,35. Het eerste deel van de race ging Joris van Gool aan de leiding, maar vlak voor de finish ging Bouju hem voorbij. De tijd van Van Gool was 10,30. Hensley Paulina werd derde in 10,39.

Meer uit Sport

Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

58 minuten geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

1 uur geleden
Wielrenner Nys wint tweede etappe in Ronde van Romandië

SALVAN (ANP) - Wielrenner Thibau Nys heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg van Lidl-Trek was na 171 kilometer tussen Fribourg en Salvan de beste in een sprint van drie renners na de beklimming van Les Marécottes. Nys versloeg de Italiaan Andrea Vendrame en de Australisch kampioen Luke Plapp.

1 uur geleden
Tennisser Gasquet verliest duizendste wedstrijd op ATP-toernooi

MADRID (ANP) - Tennisser Richard Gasquet heeft zijn duizendste wedstrijd op het ATP-circuit niet met een zege kunnen bekronen. De 37-jarige Fransman verloor van de Italiaan Lorenzo Sonego in de eerste ronde van het graveltoernooi van Madrid (6-2 7-5).

4 uur geleden
Daleman (17) en Van Oorschot (20) nieuw in shorttrackselectie

UTRECHT (ANP) - Diede van Oorschot en Angel Daleman maken vanaf komend seizoen deel uit van de nationale shorttrackselectie. Voor Sven Roes is na twee jaar blessureleed juist geen plaats meer. De 24-jarige Roes vindt dat "oneerlijk", schrijft hij op Instagram. "Maar topsport is hard en dat blijkt."

4 uur geleden
Nederlandse judoka's komen niet in buurt van medaille op EK

ZAGREB (ANP) - De Nederlandse judoka's zijn op de eerste dag van de EK in Zagreb niet in de buurt van een medaille gekomen. Pleuni Cornelisse werd in de achtste finales van de klasse tot 57 kilogram uitgeschakeld. Julie Beurskens (-57 kilogram) en Naomi Krevel (-52 kilogram) sneuvelden in de tweede ronde.

5 uur geleden
Ineos Grenadiers met kopman Thomas en Arensman naar Giro

LONDEN (ANP) - Wielrenner Geraint Thomas begint op 4 mei als kopman van Ineos Grenadiers aan de Giro d'Italia. Hij krijgt hulp van Thymen Arensman, de Nederlander die vorig jaar als zesde eindigde in de Giro. Filippo Ganna, Tobias Foss, Magnus Sheffield, Jhonatan Narváez en Connor en Ben Swift completeren de formatie.

5 uur geleden