Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schippers hoopte op een 'miracle'

Schippers hoopte op een 'miracle'

TOKIO (ANP) - Dafne Schippers slaagde er maandag niet in de olympische finale te bereiken op de 200 meter. In Tokio bleek een goede tijd te veel gevraagd voor de atlete, die kampt met rugklachten. Schippers kwam tot een tijd van 23,03, lang niet snel genoeg voor een plaats bij de beste acht. "Ik heb zo hard gewerkt om hier te staan, Het was vechten en hopen dat er ergens een 'miracle' zit. In het verleden is dat nog wel eens gebeurd", vertelde ze kort na haar race in tranen bij de NOS.

Schippers moest ook nog vanuit bocht 2 lopen, de ongunstigste positie. "Ik miste de energie om ook nog eens zo'n lastige bocht te lopen." Ze had in haar omgeving veel waardering gevoeld, vertelde ze. "Daarom wil ik ook doorvechten. Je probeert de schijn op te houden, je hoopt dat het lukt. Ik wist ook niet waar ik stond."

Er volgt nog een optreden op de 4x100 meter. "Met de rug gaat het ook wel beter hier, maar ik mis gewoon trainingsarbeid. Ik wil er nu met die meiden iets moois van maken en dan lange tijd rust nemen."

Meer uit Sport

Dressuuramazone Dujardin geschorst om overtreding paardenwelzijn

LAUSANNE (ANP) - De Federatie voor Paardensport (FEI) heeft de Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin met onmiddellijke ingang voorlopig geschorst voor een periode van zes maanden. De 39-jarige Britse, met zes olympische medailles gedeeld recordhouder van Groot-Brittannië bij de vrouwen, heeft de regels voor het 'paardenwelzijn' overtreden, meldt de federatie.

1 uur geleden
Van de Zandschulp verliest op challenger van Zwitserse tiener

ZUG (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is op het challengertoernooi van Zug in Zwitserland meteen uitgeschakeld. De 28-jarige Nederlander verloor in de eerste ronde van de 19-jarige Zwitser Mika Brunhold: 7-5 (5) 3-6 7-6 (5).

1 uur geleden
Dressuuramazone Dujardin trekt zich terug van Spelen om onderzoek

PARIJS (ANP/RTR) - Dressuuramazone Charlotte Dujardin neemt niet deel aan de Olympische Spelen. De 39-jarige Britse, met zes olympische medailles gedeeld recordhouder van Groot-Brittannië bij de vrouwen, heeft zich teruggetrokken om een onderzoek van de internationale paardensportbond FEI. Dat verklaarde Dujardin dinsdag.

4 uur geleden
Olympiërs krijgen advies mondkapje te dragen en boks te geven

PARIJS (ANP) - Nederlandse sporters en begeleiders krijgen rond de Olympische Spelen in Parijs het advies om in drukke ruimtes een mondkapje te dragen en mensen te begroeten met een boks in plaats van een knuffel of hand. "Zo willen we allerlei soorten infecties voorkomen. Maar we hebben geen regels, alleen adviezen", zo licht een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF toe.

4 uur geleden
Belgische wielrenner Meeus langer bij Red Bull - Bora-hansgrohe

RAUBLING (ANP) - De Belgische wielrenner Jordi Meeus heeft zijn contract bij Red Bull - Bora-hansgrohe verlengd. De ploeg maakte niet bekend tot wanneer de nieuwe verbintenis van de sprinter loopt.

7 uur geleden
Tourwinnaar Pogacar in Friesland dankzij 'combinatie factoren'

DEN HAAG (ANP) - De grote namen uit de Tour de France staan zoals gebruikelijk in de periode na de Franse rittenkoers weer aan de start van criteriums in Nederland en België. Door de veranderingen in het wielrennen blijkt het vastleggen van de renners echter lastiger dan vroeger. "Vroeger was een criterium het beleg op je boterham, maar iemand als Tadej Pogacar hoeft het voor het geld niet te doen", zegt John van den Akker, die verantwoordelijk is voor het contracteren van de renners.

8 uur geleden
Australische waterpoloster test bij Spelen positief op corona

PARIJS (ANP/DPA) - Een van de waterpolosters van het Australische team heeft kort voor het begin van de Olympische Spelen positief getest op corona. De speelster is geïsoleerd van de rest van de ploeg en twee teamgenoten die bij haar verbleven worden extra in de gaten gehouden, zegt Anna Meares, chef de mission van de Australische sporters in Parijs.

10 uur geleden