Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schipper drugsboot Moerdijk krijgt 32 maanden cel

Schipper drugsboot Moerdijk krijgt 32 maanden cel

BREDA (ANP) - Schipper Cor B. van het binnenvaartschip in Moerdijk waarop grote hoeveelheden crystal meth werden gemaakt, moet 32 maanden de gevangenis in. De drie Mexicanen die het drugslab bestierden kregen donderdag vier jaar cel opgelegd door de rechtbank in Breda.

Bredanaar B. (66) beweerde zelf dat hij niet wist dat de door hem aan de Mexicanen beschikbaar gestelde laadruimte van zijn 85 meter lange binnenvaartschip zou worden gebruikt voor de productie van harddrugs. Maar volgens de rechtbank is er voldoende bewijs dat de schipper medeplichtig is.

Het Openbaar Ministerie had tegen de schipper vier jaar cel geëist, tegen de Mexicanen vijf.

Routinecontrole

De waterpolitie ontdekte het drugslab tijdens een routinecontrole op 10 mei vorig jaar nadat de agenten buiten een sterke lucht hadden geroken. De politie trof onder meer een afzuigsysteem, kookvoorzieningen en een container vol grondstoffen aan.

De rechtbank waarschuwde in het vonnis voor het gevaar dat drugslabs opleveren. "Dat die gevaren aanwezig zijn moge blijken uit de ongelukken die de laatste jaren in illegale laboratoria hebben plaatsgevonden en waarbij ook 'laboranten' om het leven zijn gekomen. De verdachte heeft dit alles op de koop toegenomen en heeft gedacht op een voor hem eenvoudige manier wat geld bij te kunnen verdienen."

Vorige week stond de schoonzoon van Klaas Otto nog terecht voor de rechtbank in Breda. Die zou een drugsbende hebben geleid die betrokken was bij het drugslab in het Vlaamse Hechtel-Eksel, waarin vorig jaar drie mannen uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen vermoedelijk doordat door het vrijkomen van giftige stoffen.

Meer uit Binnenland

Provincie Zuid-Holland maakt ook excuses voor slavernijverleden

DEN HAAG (ANP) - Na Noord-Holland heeft ook de provincie Zuid-Holland excuses gemaakt voor haar rol in het slavernijverleden. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, deed dat tijdens een bewonersbijeenkomst in het provinciehuis in Den Haag. Daar werden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek dat de Universiteit Leiden heeft uitgevoerd naar het slavernijverleden in het gewest Holland en het latere Zuid-Holland.

4 uur geleden
Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

7 uur geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

8 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

8 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

9 uur geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

9 uur geleden
Twee medewerkers Schiphol opgepakt voor smokkel coke Zuid-Amerika

SCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf op Schiphol zijn vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, meldt de marechaussee donderdag. Kort na de aanhouding zijn er pakketten cocaïne gevonden in een kluisje op de luchthaven.

10 uur geleden