Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schiphol wacht drukke donderdag door Hemelvaart

Schiphol wacht drukke donderdag door Hemelvaart

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol wacht donderdag weer een drukke vertrekdag vanwege het lange hemelvaartweekend. Ook deze dag is weer een piekdag door vertrekkende reizigers. Door het personeelstekort op de luchthaven bij beveiligers en bagage-afhandelaars worden net zoals de afgelopen tijd weer lange rijen met wachtende passagiers verwacht.

Woensdag was er overleg tussen Schiphol en de vakbonden over het oplossen van de werkdruk. Vakbond FNV kondigde eerder aan met acties te komen als er voor 1 juni geen akkoord tussen de luchthaven en de bonden is. Schiphol-topman Dick Benschop was woensdag niet persoonlijk aanwezig bij de gesprekken.

Schiphol liet na afloop van de gesprekken met de bonden weten dat die constructief zijn verlopen en dat er een gezamenlijk doel is om voor 1 juni tot een akkoord te komen. Maandag is er weer overleg gepland.

Al sinds het begin van de meivakantie is het druk op de luchthaven. Toen ontstond op zaterdag 23 april, het eerste meivakantieweekend, chaos door een wilde staking bij bagage-afhandelaars. Intussen is er ook een groot tekort aan beveiligers, waardoor mensen de afgelopen dagen soms urenlang in de rij hebben moeten staan en hun vlucht misten.

Meer uit Binnenland

Iedereen mag Museumkaart weer de hele week uitlenen

AMSTERDAM (ANP) - De jaarlijkse Museumweek begint zaterdag weer. Om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van het aanbod van 's lands cultuur- en historietempels mogen alle houders van een Museumkaart dit doorlopende toegangsbewijs tot en met 5 april uitlenen aan een ander. Die anderen kunnen dan ook voor niks - of bij heel speciale tentoonstellingen soms voor een kleine bijdrage - naar een van de vele aangesloten musea.

2 uur geleden
XR wil snelweg A10 bij Amsterdam weer blokkeren uit protest

AMSTERDAM (ANP) - Actiegroep Extinction Rebellion (XR) wil zaterdag voor de derde keer de snelweg A10 bij Amsterdam blokkeren. Bij de twee eerdere acties werden honderden activisten aangehouden. Volgens de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM) brengen de acties van XR de verkeersveiligheid in gevaar. De actiegroep zelf noemt de acties "veilig en verantwoord".

2 uur geleden
Drie mensen gewond door brand na ontploffing Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Bij een pand op de Wilhelminastraat in Vlaardingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken na een explosie, meldt de veiligheidsregio. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Brand na explosie bij woning in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid is zaterdagavond rond 23.30 uur een explosie geweest, meldt de politie. Daarna brak er brand uit.

4 uur geleden
Man (22) uit Den Haag overleden door schietpartij in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een van de mannen die vrijdagavond gewond raakten door een schietpartij in Rotterdam, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 22-jarige man uit Den Haag, meldt de politie. De slachtoffers werden rond 20.00 uur gevonden op de Lusthofstraat in de wijk Kralingen.

5 uur geleden
Raad van State doet nader onderzoek uitzetting van derdelander

DEN HAAG (ANP) - Een uit Oekraïne gevluchte derdelander die bij de Raad van State in hoger beroep is gegaan tegen zijn uitzetting, mag nog niet worden uitgezet. Dat heeft de voorzieningenrechter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State vrijdag geoordeeld. De Raad van State heeft meer tijd nodig om te beoordelen of het terugkeerbesluit van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) rechtmatig is genomen.

7 uur geleden
COA: 110 statushouders onder nieuw beleid naar hotels gebracht

DEN HAAG (ANP) - Onder het nieuwe beleid van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn inmiddels 110 statushouders in hotels geplaatst. Het gaat om hotels in de Noord-Hollandse gemeente Castricum en het Brabantse Veldhoven.

9 uur geleden