Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schiphol verwacht drukkere zomervakantie dan vorig jaar

Schiphol verwacht drukkere zomervakantie dan vorig jaar

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht dat het deze zomervakantie drukker wordt op de luchthaven dan vorig jaar, maar denkt nog niet op het niveau van voor de coronapandemie uit te komen. Reizigers moeten er door de drukte rekening mee houden dat ze langer moeten wachten bij de check-in, de securitycontrole of paspoortcontrole.

Volgens een woordvoerster is er genoeg "capaciteit" beschikbaar om de zomervakantie "beheersbaar" te laten verlopen. "Maar het blijft de vakantieperiode, dus is het drukker op Schiphol."

Tijdens de vakantieperiode, die aanstaande vrijdag voor de eerste regio begint en tot 1 september duurt, rekent de luchthaven gemiddeld op 69.000 vertrekkende reizigers per dag. Dat zijn er dagelijks zo'n duizend meer dan vorig jaar. In 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie, ging het nog om gemiddeld 73.000 vertrekkende reizigers per dag.

Piekdagen

Op piekdagen verwacht Schiphol rond de 81.500 vertrekkende reizigers per dag. In 2023 vertrokken op de drukste dagen zo'n 77.000 reizigers vanaf de luchthaven.

Schiphol adviseert reizigers onder meer om op tijd naar de luchthaven te komen en thuis alvast in te checken voor de vlucht. Over het algemeen raadt Schiphol reizigers aan voor Europese vluchten twee uur van tevoren op de luchthaven te zijn en voor intercontinentale vluchten drie uur. Reizigers kunnen ook gratis een tijdslot boeken voor de securitycontrole.

In Nederland start de zomervakantie per regio op een verschillend moment en dit jaar trapt regio Zuid af op 6 juli. Daarna volgen de andere regio's op 13 juli en 20 juli. Tijdens die weekenden wordt dan ook extra drukte verwacht. Ook als reizigers vanaf 19 augustus weer naar huis gaan wordt het drukker, verwacht de luchthaven.

Meer uit Financieel

Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

23 minuten geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

18 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

18 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

20 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

23 uur geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

23 uur geleden
Wall Street sluit met winst, grote banken lager na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen en de kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.

1 dag geleden