Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schiphol: geen problemen door drukte

Schiphol: geen problemen door drukte

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol heeft zaterdag geen problemen door drukte met reizigers. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Hij stelt dat het druk is met passagiers, maar dat alles goed verloopt. "Er is geen situatie waar we niet mee om kunnen gaan."

Volgens de druktemeter van Schiphol is het in de vertrekhal druk met rijen bij de check-inbalies, security en paspoortcontrole. In de aankomsthal is het rustiger. Schiphol had eerder al gezegd dat vanaf de meivakantie richting de zomer het drukker zou worden, met name in de weekenden. Daardoor kunnen op piekmomenten lange rijen ontstaan.

In de meivakantie zorgde krapte aan personeel bij ondersteunende diensten zoals de beveiliging voor problemen op Schiphol. Daarbij werd het vluchtschema ook nog eens in de war geschopt door een wilde staking bij vracht- en bagageafhandelaars.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals KLM hebben vanwege personeelstekorten vluchten moeten annuleren. Bij KLM zijn zaterdag vooralsnog 22 retourvluchten geschrapt, allemaal binnen Europa, aldus een woordvoerster. Op dit moment worden 21 retourvluchten voor zondag geannuleerd bij KLM. Ook bij easyJet en Transavia zorgen personeelstekorten voor problemen.

Meer uit Financieel

Apple verontschuldigt zich voor reclamespot nieuwste iPad Pro

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple heeft zich verontschuldigd voor een reclamespotje voor de nieuwste iPad Pro, die dinsdag werd aangekondigd. In het filmpje suggereert Apple volgens critici elke vorm van creativiteit de grond in te drukken. Apple erkent "de plank te hebben misgeslagen", maar trekt de reclame niet in. Wel zou de spot niet meer op televisie komen.

58 minuten geleden
AEX-index scherpt recordstand verder aan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omhoog. De hoofdindex scherpte daarmee de recordstand van Hemelvaartsdag verder aan. De stemming op de beursvloeren blijft optimistisch door de hoop dat de centrale banken spoedig zullen beginnen met het verlagen van de rentetarieven, nu de inflatie is afgenomen.

1 uur geleden
Britse economie uit recessie na groei in eerste kwartaal

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economie van het Verenigd Koninkrijk zit niet langer in een recessie. De Britse economie groeide in het eerste kwartaal van dit jaar namelijk met 0,6 procent, na een krimp in de laatste twee kwartalen van 2023. Van een recessie is sprake bij twee kwartalen van economische neergang op rij.

1 uur geleden
Bronnen: zoekvariant van ChatGPT wordt maandag beschikbaar

SAN FRANCISCO (ANP) - OpenAI lanceert waarschijnlijk maandag zijn alternatief op basis van kunstmatige intelligentie (AI) voor het zoeken via Google. De toevoeging op ChatGPT kan in tegenstelling tot die eerdere populaire AI-variant van het bedrijf direct informatie van het internet aanbieden met bronvermelding, melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Zeker het gebrek aan duidelijke bronvermelding wordt als tekortkoming van ChatGPT gezien.

2 uur geleden
AEX koerst af op licht hoger begin na nieuw slotrecord

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst vrijdag af op een licht hoger begin. De hoofdindex lijkt daarmee de recordstand op Hemelvaartsdag verder aan te scherpen. De stemming op de beursvloeren wordt gesteund door de hoop dat de centrale banken spoedig zullen beginnen met het verlagen van de rentetarieven, nu de inflatie is afgenomen.

2 uur geleden
Microsoft komt met eigen winkel voor mobiele games

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft gaat met een eigen onlinewinkel voor aankopen binnen mobiele games ook in deze lucratieve markt de concurrentie aan met Google en Apple. De 'appstore', die alleen via de browser toegankelijk wordt, is vanaf juli beschikbaar. Dat is eerst alleen met spellen van Microsoft zelf, waar titels als Candy Crush Saga en Minecraft bij horen. Later kunnen ook andere ontwikkelaars hun product aanbieden.

2 uur geleden
VS zetten Chinese bedrijven op zwarte lijst om spionageballon

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse regering heeft 37 Chinese bedrijven toegevoegd aan de zwarte lijst van partijen waarmee niet zomaar zaken mag worden gedaan. Daaronder zijn ook enkele bedrijven die vermoedelijk betrokken waren bij een vorig jaar door de Amerikanen neergehaalde Chinese ballon.

2 uur geleden