Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schip met hulpgoederen onderweg naar drijvende haven Gaza

Schip met hulpgoederen onderweg naar drijvende haven Gaza

NICOSIA (ANP/RTR) - Een schip met hulpgoederen is onderweg naar de drijvende Amerikaanse haven voor de kust van de Gazastrook. De Sagamore verliet de haven van Larnaca op Cyprus in de ochtend, zeggen functionarissen op het eiland.

EU-lidstaat Cyprus opende eerder dit jaar een corridor om over zee hulpgoederen naar Gaza te sturen. Landen hebben ook vanuit de lucht hulpgoederen gedropt boven het geïsoleerde kustgebied, waar hongersnood dreigt.

De hulpgoederen aan boord van de Sagamore moeten in de nieuwe haven worden overgeladen op andere vaartuigen. Die brengen ze aan land, waarna vrachtwagens worden ingezet voor de verdere distributie.

De aanvoer van hulpgoederen over zee is niet onomstreden. In de VS klinkt kritiek op de kosten van de aanleg van de nieuwe haven, die honderden miljoenen zou hebben gekost en tijdelijk is. Ook wijzen critici erop dat hulpverlening over land het meest effectief is.

Meer uit Buitenland

Weer Duitse politicus aangevallen

AALEN (ANP) - Weer is een Duitse politicus aangevallen. Het gaat deze keer om de parlementariër Roderich Kiesewetter van de christendemocratische oppositiepartij CDU. De 60-jarige werd belaagd tijdens een verkiezingscampagne in het Zuid-Duitse Aalen.

4 minuten geleden
Standbeeld onthuld voor Russische opstandeling Prigozjin

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - In het Russische Sint-Petersburg is bij diens graf een standbeeld onthuld van de Russische opstandeling Jevgeni Prigozjin, die vorig jaar augustus omkwam bij een vliegtuigongeluk. Hij was de spraakmakende baas van het Wagner-huurlingenleger, dat met het Russische leger in Oekraïne vocht.

2 uur geleden
Exitpoll: partij premier Modi wint Indiase verkiezingen

NEW DELHI (ANP/RTR) - De partij van de Indiase premier Narendra Modi heeft volgens de exitpoll de verkiezingen gewonnen. Na zes weken sloten zaterdag de laatste stembureaus. Zoals verwacht lijkt Modi opnieuw een meerderheid in het parlement te hebben behaald.

3 uur geleden
Agent die gewond raakte in Mannheim ligt in kunstmatige coma

MANNHEIM (ANP/DPA) - De politieagent die vrijdag gewond raakte bij de mesaanval in het Duitse Mannheim ligt in een kunstmatige coma. Een woordvoerder van de politie laat weten dat hij nog altijd in levensgevaar verkeert.

4 uur geleden
Toch geen Indiaas temperatuurrecord afgelopen week

NEW DELHI (ANP/RTR) - Het Indiase temperatuurrecord van afgelopen week blijkt niet te kloppen. Het was woensdag geen 52,9 graden in New Delhi, maar 49,1 graden. Volgens de regering was er een sensorstoring bij het weerstation.

5 uur geleden
Evacuaties met boten en helikopter na overstromingen Duitsland

AUGSBURG (ANP/DPA) - In het zuiden van Duitsland zijn door hevige regenval meerdere rivieren overstroomd. Een aantal districten in de deelstaat Beieren heeft de noodtoestand uitgeroepen. Mensen die vastzaten in huizen zijn met boten en een helikopter geëvacueerd.

5 uur geleden
Zuid-Afrikaans ANC is meerderheid na 30 jaar kwijt

MIDRAND (ANP) - Het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) is voor het eerst sinds 1994 zijn absolute meerderheid in het Zuid-Afrikaanse parlement kwijtgeraakt. De partij haalde bij de verkiezingen ongeveer 40 procent van de stemmen, met bijna alle stemmen geteld. ANC is wel nog steeds veruit de grootste.

6 uur geleden