Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scherpe kritiek op IOC-voorzitter Bach uit eigen land

Scherpe kritiek op IOC-voorzitter Bach uit eigen land

WALLGAU (ANP/DPA) - Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vanuit eigen land scherpe kritiek gekregen. De Duitse Magdalena Neuner, met twaalf wereldtitels de meest succesvolle biatlete ooit, snapt niet waarom Bach zo lang bleef roepen dat de Olympische Spelen van Tokio ondanks de coronacrisis 'gewoon' komende zomer zouden worden gehouden.

"De hele wereld vecht tegen dit virus en hij wil de Olympische Spelen gaan houden", zegt Neuner in de Duitse krant Augsburger Allgemeine. "Ik kookte van woede, hoe kon hij dat volhouden? Het bevestigt wat ik zelf ook heb ervaren: het gaat bij de Spelen niet om de atleten, het gaat om andere dingen", aldus de 33-jarige biatlete, die op de Winterspelen van Vancouver 2010 twee gouden medailles won. Neuner stopte in 2012 al op 25-jarige leeftijd, nadat ze op de WK in eigen land nog eens twee wereldtitels had gepakt.

Bach besloot dinsdag in overleg met de Japanse premier Shinzo Abe dan toch om de Spelen uit te stellen. Een verstande beslissing, aldus Neuner. "Het hadden nooit eerlijke Spelen kunnen zijn. De ene sporter kon wel trainen, de andere niet. Lang niet overal wordt op doping gecontroleerd. Gelukkig is er nu duidelijkheid."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

J. Davidse. 1 maand geleden
Mevrouw Neuner, u heeft groot gelijk dat de Spelen niet om atleten draait. Het gaat om geld, schandalig veel geld waarvan we de hongerige kindjes van Afrika levenslang van goed voedsel en schoon drinkwater kunnen voorzien. Maar de miljonairs van het IOC zien alleen dollartekens en geven niet om hun medemens of om sport.

Meer uit Sport

Formule 1 voert verlaagd budgetplafond definitief door

PARIJS (ANP) - Het budgetplafond in de Formule 1 is voor 2021 definitief verlaagd naar 145 miljoen dollar, omgerekend 133 miljoen euro. De teams uit de Formule waren het daar al over eens, de motorsportraad van de internationale autosportfederatie FIA stemde woensdag in met het maximumbedrag dat de renstallen mogen uitgeven aan de ontwikkeling van de auto's. Het maximale budget zal de jaren erna verder worden verlaagd.

2 uur geleden
Voorlopig geen rugoperatie voor schaatser Sven Kramer

WOLVEGA (ANP) - Voor Sven Kramer is een operatie aan zijn kwetsbare rug voorlopig niet meer aan de orde. De 34-jarige Friese schaatsgrootmeester heeft al enkele jaren last van zijn rug, waardoor hij niet altijd meer in staat is om topprestaties te leveren. In het afgelopen seizoen zinspeelde hij een paar keer op een ingreep, maar dat is inmiddels bij Team Jumbo-Visma geen thema meer.

7 uur geleden
Kramer: armoedig dat we voor zomerijs naar Inzell moeten

WOLVEGA (ANP) - Viervoudig olympisch schaatskampioen Sven Kramer vindt het belachelijk en ook zorgwekkend dat de Nederlandse elite op de langebaan deze zomer naar Duitsland moet om op ijs te kunnen trainen. In Inzell gaat, als alles volgens plan verloopt, de piste rond 1 juli open. In Thialf in Heerenveen kan de nationale top, als alles een beetje meezit, pas vanaf 1 augustus terecht. "En dat heeft niets met het coronavirus te maken, maar alles met de financiële perikelen van Thialf", sprak de 34-jarige Fries verontwaardigd.

8 uur geleden
Motorcoureur Miller maakt promotie naar fabrieksteam Ducati

BOLOGNA (ANP) - Jack Miller komt volgend jaar in de MotoGP uit voor het fabrieksteam van Ducati. De Australische coureur heeft een eenjarig contract getekend met de optie voor een extra jaar.

9 uur geleden
Schaatsploeg Jumbo-Visma dicht bij akkoord met Leerdam

WOLVEGA (ANP) - De getalenteerde schaatsster Jutta Leerdam (21) is met de directie van Team Jumbo-Visma dicht bij een akkoord over een meerjarig contract. "Het ziet er goed uit, er zijn alleen nog geen handtekeningen gezet", bevestigt hoofdcoach Jac Orie. "Ik verwachtte eigenlijk vorige week al dat het rond zou zijn. Ik heb het ook liever vandaag dan morgen, ik hoop in elk geval dat het gaat gebeuren. Wat het struikelblok is? Dat zit aan de financiële en commerciële kant."

10 uur geleden
Japanse app zorgt voor fangeluid in lege stadions

TOKIO (ANP/DPA) - Om sportwedstrijden zonder publiek sfeervoller te maken is in Japan een app ontwikkeld die het mogelijk maakt dat fans aanmoedigingen via hun telefoon door het stadion laten schallen. Electronicaconcern Yamaha heeft de 'remote cheerer' (op afstand aanmoediger) ontwikkeld die de keuze biedt om bijvoorbeeld applaus, clubliederen of andere yels te laten klinken. Ook boegeroep behoort tot de opties.

15 uur geleden
Rojer tennist in VS bij World Team Tennis voor beperkt publiek

WHITE SULPHER SPRING (ANP) - De Nederlandse dubbelspecialist Jean-Julien Rojer is een van de tennissers die in juli in de Verenigde Staten deelneemt aan een toernooi waarbij toeschouwers welkom zijn. Het gaat om het gemengde evenement World Team Tennis, dat voor de 45e keer wordt gehouden. Volgens de organisatie wordt op een resort in West Virginia aan alle veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus voldaan en mogen maximaal 500 tennisfans rond de baan plaatsnemen.

16 uur geleden