Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schermicoon Kardolus (85) overleden

Schermicoon Kardolus (85) overleden

ZOETERMEER (ANP) - De befaamde schermtrainer (maître) Kasper Kardolus is na een kort ziekbed op 85-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie bekend. Hij was de eerste in Nederland die een eigen schermzaal realiseerde, in 1976 in Zoetermeer. Zaal Kardolus behaalde in totaal 137 Nederlandse titels.

Kardolus veroverde zelf meerdere nationale titels, maar ook zijn zonen Oscar, Olaf en Arwin en dochter Yvette waren meervoudig Nederlands kampioen. Tevens was hij de coach van succesvolle schermers als Stéphane Ganeff en Pernette Osinga. Zijn leerlingen namen deel aan meerdere Olympische Spelen.

Kardolus werd in 1995 tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd en voor zijn verdiensten voor de schermsport in 2007 geëerd met een gouden erepenning van de wereldschermbond FIE. Hij kwam altijd fel op voor zijn sport en zijn vereniging. Dat zorgde af en toe voor conflicten met onder meer de schermbond. "Vooral in een kleine sport moet je van je afbijten. Ik laat niet met me sollen en ik ben voor niets en niemand bang", zei hij in zijn laatste interview in het blad NLcoach, dat vorige maand verscheen.

Meer uit Sport

Bij Van der Poel was het beste eraf in de sprint in Harelbeke

HARELBEKE (ANP) - Mathieu van der Poel moest in de E3 Saxo Classic genoegen nemen met de tweede plaats achter zijn eeuwige rivaal Wout van Aert. De 28-jarige wielrenner van Alpecin-Deceuninck zei dat tegen het einde van de wedstrijd het beste bij hem eraf was. "Ik voelde me vrij goed vandaag. Ik was misschien iets te gretig onderweg", zei hij.

1 uur geleden
Van Aert spreekt van belangrijke eerste zege in wegseizoen

HARELBEKE (ANP) - Wout van Aert klopte in de E3 Saxo Classic Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar en bezorgde Jumbo-Visma de tweede zege op rij in de Belgische WorldTour-wedstrijd. De 28-jarige Belg sprak van een belangrijke overwinning. "De afgelopen weken waren niet altijd gemakkelijk. Dan doet deze zege extra deugd", zei hij na afloop.

2 uur geleden
Wielrenner Roglic slaat toe in bergrit Ronde van Catalonië

LO PORT (ANP) - Primoz Roglic heeft de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Sloveense kopman van de Nederlandse formatie Jumbo-Visma versloeg in de laatste meters de Belgische wereldkampioen Remco Evenepoel in een rit die eindigde met de beklimming in Lo Port.

2 uur geleden
Wielrenner Van Aert klopt Van der Poel in E3 Saxo Classic

HARELBEKE (ANP) - Wout van Aert heeft Jumbo-Visma opnieuw de zege bezorgd in de E3 Saxo Classic. De 28-jarige Belg troefde na 204,1 kilometer in Harelbeke Mathieu van der Poel en de Sloveen Tadej Pogacar af. Van Aert won de Belgische eendagswedstrijd vorig jaar ook al.

3 uur geleden
Wevers verbaast zichzelf met niveau bij comeback

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Sanne Wevers kijkt met een positief gevoel terug op haar rentree. De olympisch balkkampioene van 2016 turnde in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd naar 14,133 punten op balk en zette daarmee de hoogste dagscore neer. Wevers turnde in Rotterdam haar eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen van Tokio.

3 uur geleden
Wielrenner Van Baarle moet na val opgeven in E3 Saxo Bank Classic

HARELBEKE (ANP) - Wielrenner Dylan van Baarle heeft na een val moeten opgeven in de E3 Saxo Bank Classic. De 30-jarige wielrenner van Jumbo-Visma kwam met nog zo 'n 57 kilometer te gaan ten val op de Stationsberg en kon niet meer verder. Het is nog niet bekend wat de verwondingen zijn.

3 uur geleden
Wevers stabiel bij rentree tijdens eerste kwalificatie EK turnen

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Sanne Wevers heeft bij de eerste kwalificatie voor de EK turnen een stabiele balkoefening geturnd. In haar eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen van Tokio leverde dat haar 14,133 punten op. Daarmee voldeed ze ook aan de gestelde EK-richtscore van 13,500 punten. De olympisch balkkampioene van 2016 kwam in Rotterdam alleen in actie op balk. Tisha Volleman was tijdens het kwalificatiemoment de beste in de meerkamp.

4 uur geleden