Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schermer Tulen plaatst zich voor de eerste keer voor Spelen

Schermer Tulen plaatst zich voor de eerste keer voor Spelen

LUXEMBURG (ANP) - Schermer Tristan Tulen heeft zich bij zijn laatste kans voor de eerste keer geplaatst voor de Olympische Spelen. De 32-jarige Brabander won op het olympisch kwalificatietoernooi in Luxemburg met de degen de finale van de Portugees Miguel Frazao (15-6). Alleen de winnaar van het toernooi met 31 deelnemers verzekerde zich van 'Parijs'.

Tulen won vorig jaar op de Europese Spelen al goud en een jaar eerder zilver op de EK. Dat zilver was de eerste Nederlandse medaille op een EK sinds de tweede plek van Bas Verwijlen in 2011.

Meer uit Sport

Djokovic maakt zich zorgen en laat scans doen na uitschakeling

ROME (ANP/AFP) - Novak Djokovic maakt zich "een beetje zorgen" na zijn vroege uitschakeling op het toernooi van Rome. Twee dagen nadat hij een fles water op zijn hoofd had gekregen verloor hij in de derde ronde van de Chileen Alejandro Tabilo (2-6 3-6). "Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond", zei Djokovic, die aangaf dat hij scans zou ondergaan om "te zien wat er aan de hand is".

7 uur geleden
Kooij maakt met ritzege in Giro droom waar

NAPELS (ANP) - Olav Kooij keek maanden uit naar zijn debuut in een grote ronde. De 22-jarige sprinter van wielerploeg Visma - Lease a Bike had ondanks zijn jonge leeftijd al 32 overwinningen achter zijn naam. "Dat zijn er veel, maar deze overwinning is een droom die uitkomt", vertelde Kooij na zijn winst in de negende etappe van de Giro d'Italia.

7 uur geleden
Kooij boekt in Giro d'Italia eerste ritzege in grote ronde

NAPELS (ANP) - Olav Kooij heeft de negende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een rit van Avezzano naar Napels, waar al een massasprint werd verwacht. Voor de 22-jarige sprinter van Visma - Lease a Bike is het bij zijn debuut meteen zijn eerste zege in een grote ronde.

8 uur geleden
Poels wint slotetappe in Ronde van Hongarije

PECS (ANP) - Wout Poels heeft de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De Nederlander van Bahrain-Victorious was de beste bij een aankomst na twee doorkomsten bergop in Pecs. De eindzege was voor Thibau Nys. De Belg van Lidl-Trek had eerder de derde en vierde etappe gewonnen en finishte in de slotrit als vierde.

9 uur geleden
Djokovic ook in Rome al vroeg onderuit

ROME (ANP) - Novak Djokovic blijft ook na zijn vijfde toernooi van het jaar nog zonder titel. De 36-jarige nummer 1 van de wereld ging al in de derde ronde van het tennistoernooi van Rome met duidelijke cijfers onderuit tegen de Chileen Alejandro Tabilo, de nummer 32 van de wereld: 6-2 6-3. De 24-voudig grandslamkampioen verkeert niet in zijn beste vorm en nam dit jaar al afscheid van onder anderen zijn coach Goran Ivanisevic.

9 uur geleden
Motorcoureur Martín wint ook Grote Prijs van Frankrijk in MotoGP

LE MANS (ANP/RTR) - De Spaanse motorcoureur Jorge Martín heeft na zijn zege in de sprintrace ook de Grote Prijs van Frankrijk in de MotoGP op zijn naam geschreven. De 26-jarige WK-leider van Pramac Racing hield landgenoot Marc Márquez en de Italiaan Francesco Bagnaia achter zich op het circuit van Le Mans.

10 uur geleden
Vollering op slotdag naar eindzege in Baskische wielerkoers

SAN SEBASTIAN (ANP) - Een week na haar eindzege in de Vuelta voor vrouwen heeft Demi Vollering ook de Baskische wielerkoers Itzulia Women gewonnen. De renster van SD Worx-Protime soleerde in de derde en laatste etappe naar de ritzege en nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Mischa Bredewold.

11 uur geleden