Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schermer Tulen plaatst zich voor de eerste keer voor Spelen

Schermer Tulen plaatst zich voor de eerste keer voor Spelen

LUXEMBURG (ANP) - Schermer Tristan Tulen heeft zich bij zijn laatste kans voor de eerste keer geplaatst voor de Olympische Spelen. De 32-jarige Brabander won op het olympisch kwalificatietoernooi in Luxemburg met de degen de finale van de Portugees Miguel Frazao (15-6). Alleen de winnaar van het toernooi met 31 deelnemers verzekerde zich van 'Parijs'.

Tulen won vorig jaar op de Europese Spelen al goud en een jaar eerder zilver op de EK. Dat zilver was de eerste Nederlandse medaille op een EK sinds de tweede plek van Bas Verwijlen in 2011.

Meer uit Sport

Motorcoureur Veijer vierde in Moto3-race van Barcelona

BARCELONA (ANP) - Motorcoureur Collin Veijer is net niet op het podium geëindigd van de Moto3-race van de Grote Prijs van Catalonië. De 19-jarige Nederlander moest genoegen nemen met de vierde plaats.

39 minuten geleden
Mountainbikester Pieterse vierde bij wereldbeker in Tsjechië

NOVE MESTO (ANP) - Puck Pieterse is als vierde geëindigd op de olympische crosscountry van de wereldbeker in het Tsjechische Nove Mesto. De Europees kampioene reed lang op de tweede plaats, maar moest die positie in de vierde van zes ronden prijsgeven.

45 minuten geleden
Beachvolleybalsters Stam en Schoon missen finale in Espinho

ESPINHO (ANP) - Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich niet voor de finale van het Pro Tour-toernooi in het Portugese Espinho geplaatst. Ze verloren in de halve eindstrijd van het Amerikaanse koppel Taryn Kloth en Kristen Nuss: 22-20 21-13. Ze strijden later op zondag om de derde plaats tegen Daniela Álvarez en Tania Moreno uit Spanje. Stam en Schoon zijn als vierde geplaatst in Espinho.

1 uur geleden
Amerikaanse golfer Murray (30) overleden

FORT WORTH (ANP/RTR) - De Amerikaanse golfer Grayson Murray is op dertigjarige leeftijd overleden. Hij stapte vrijdag met gezondheidsproblemen uit de tweede ronde van de Charles Schwab Challenge in Texas. Het is nog niet bekend waaraan hij is overleden.

2 uur geleden
Hoogste sportbaas Cats wil betere beloning voor topsporters

ARNHEM (ANP) - Topsporters die leven van een op hun prestatie gebaseerde bijdrage moeten beter beloond worden. Directeur Topsport André Cats van NOC*NSF streeft ernaar dat in de vergoeding voor een A-sporter rekening wordt gehouden met het feit dat die geen pensioen opbouwt. "Zeker nu sporters vaak tot hun 35e doorgaan is dat een toenemend probleem", aldus Cats. Het hoofdlijnenakkoord biedt echter weinig perspectief en zorgt bij NOC*NSF voor bezorgde gezichten.

4 uur geleden
Basketballers Celtics een zege verwijderd van plek in finale NBA

INDIANAPOLIS (ANP) - De basketballers van Boston Celtics zijn nog één zege verwijderd van een plek in de finale van de NBA. Ze wonnen ook het derde duel met Indiana Pacers (111-114), na een achterstand van 18 punten.

4 uur geleden
Verstappen staat voor lastige inhaalrace op stratencircuit Monaco

MONACO (ANP) - Max Verstappen moet vanaf de zesde startplek in de Grote Prijs van Monaco proberen nog wat extra WK-punten te verzamelen. Ferrari-coureur Charles Leclerc start rond 15.00 uur voor de derde keer op eigen bodem vanaf poleposition, maar won de race nog nooit. De Monegask, de nummer 2 van de WK-stand, kan zijn achterstand van 48 punten op koploper Verstappen verkleinen.

8 uur geleden