Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheperkamp 6e op 500 meter, Shinhama opnieuw snelste in Thialf

Scheperkamp 6e op 500 meter, Shinhama opnieuw snelste in Thialf

HEERENVEEN (ANP) - Merijn Scheperkamp is op de afsluitende 500 meter tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen als zesde geëindigd. De 22-jarige sprinter reed 34,77, een stuk sneller dan de 35,01 van een dag eerder. Aanvankelijk had hij de zevende tijd gereden, maar de Japanner Yuma Murakami werd gediskwalificeerd. De zege ging net als een dag eerder naar de Japanner Tatsuya Shinhama in een tijd van 34,48.

De eindzege in de wereldbeker was voor Laurent Dubreuil. De Canadees werd met 34,63 vierde en won het klassement met 614 punten, voor de 586 van Shinhama. Dubreuil finishte net als een dag eerder vrijwel gelijk met Wataru Morishige, die in duizendsten van een seconden net iets sneller was en zo derde werd. Europees kampioen Piotr Michalski werd met 34,61 tweede.

Hein Otterspeer reed op zijn laatste 500 meter van het seizoen 34,97. Dat was goed voor de achtste tijd. In zijn rit troefde hij landgenoot Dai Dai N'tab af, die als tiende eindigde in 35,18.

Meer uit Sport

Indonesië organiseert WK turnen in 2025

LAUSANNE (ANP) - De wereldkampioenschappen turnen vinden in 2025 plaats in Indonesië. Dat heeft de internationale gymnastiekunie FIG bekendgemaakt. De wereldtitelstrijd is van 19 tot en met 25 oktober 2025 in Jakarta.

4 minuten geleden
Wielerploeg Visma - Lease a Bike mikt met Kooij op succes in Giro

TURIJN (ANP) - Bij zijn eerste grote ronde is Olav Kooij meteen de man om wie het draait bij wielerploeg Visma - Lease a Bike. Door het ontbreken van Wout van Aert moet de 22-jarige sprinter uit Numansdorp vanaf zaterdag voor één of meer successen gaan zorgen in de Giro d'Italia. Met de op het laatste moment opgeroepen Tim van Dijke heeft hij zelfs een extra hulp als het op sprinten aankomt.

10 minuten geleden
Wittmann eerste vrouwelijke coach bij mannen in Duits profvoetbal

INGOLSTADT (ANP/DPA) - Sabrina Wittmann is de eerste vrouwelijke coach in het Duitse betaald voetbal bij de mannen. De 32-jarige Wittmann is aangesteld als hoofdcoach bij FC Ingolstadt, dat uitkomt in de derde Bundesliga.

40 minuten geleden
Reims stuurt vlak voor einde competitie trainer Still weg

REIMS (ANP/RTR) - De Franse voetbalclub Reims heeft drie speelronden voor het einde van het seizoen afscheid genomen van trainer Will Still. Zijn contract met de club uit de Ligue 1 is met wederzijdse instemming per direct beëindigd, meldde de club.

1 uur geleden
Grootste vluchtelingenteam ooit op Olympische Spelen in Parijs

PARIJS/LAUSANNE (ANP) - Het team van vluchtelingen dat deze zomer aan de Olympische Spelen in Parijs meedoet, is groter dan ooit. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) presenteerde in Lausanne een ploeg van 36 sporters uit elf verschillende landen, waaronder Syrië, Soedan, Iran en Afghanistan.

1 uur geleden
Tennisster Rus naar kwartfinale van graveltoernooi Lleida

LLEIDA (ANP) - Arantxa Rus heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in het Spaanse Lleida. De als derde geplaatste tennisster versloeg in twee sets Erika Andreeva uit Rusland: 6-4 6-0.

2 uur geleden
Alpine stelt nieuwe technische baas aan na ondermaatse resultaten

PARIJS (ANP) - Het Formule 1-team Alpine heeft een technisch directeur aangesteld in de hoop snel wat vooruitgang te boeken. De Fransman David Sanchez krijgt de technische leiding over de fabriek van de renstal in het Engelse Enstone.

2 uur geleden