Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

Voor Makkelie wordt het zijn tweede EK. Drie jaar terug had hij onder meer de leiding tijdens de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Zijn landgenoot Björn Kuipers, inmiddels gestopt als scheidsrechter, floot toen de finale tussen Engeland en Italië. Makkelie was anderhalf jaar geleden ook actief op het WK in Qatar.

Makkelie is de enige Nederlandse scheidsrechter op het EK en wordt in Duitsland ondersteund door zijn vaste team, bestaande uit assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Ook Rob Dieperink maakt in zijn rol als videoscheidsrechter deel uit van het vaste viertal. Pol van Boekel gaat ook als videoscheidsrechter naar het EK.

Mijlpaal

"Ik ben bijzonder trots dat we zijn geselecteerd", reageert Makkelie via de KNVB. "Het is het tweede EK waarvoor we zijn geselecteerd en dit is opnieuw een mooie mijlpaal. Het is een eer dat we tot zo'n selecte groep topscheidsrechters behoren. We gaan er een succesvol EK van maken in Duitsland."

De UEFA wees verder Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spanje), Marco Guida (Italië), Istvan Kovacs (Roemenië), Ivan Kruzliak (Slowakije), François Letexier (Frankrijk), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Turkije), Glenn Nyberg (Zweden), Michael Oliver (Engeland), Daniele Orsato (Italië), Sandro Schärer (Zwitserland), Daniel Siebert (Duitsland), Anthony Taylor (Engeland), Clément Turpin (Frankrijk), Slavko Vincic (Slovenië) en Felix Zwayer (Duitsland) aan.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

2 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

4 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

5 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

6 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

6 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

7 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

9 uur geleden